Ga naar de inhoud

Eimuffins

Sinds ik het Voedselzandloper kookboek (klik) in huis heb wil ik al eimuffins maken. En omdat ik eimuffins ook mag eten tijdens de detox vond ik dit het uitgelezen moment om ze eens te maken. Het enige ingrediënt dat ik in deze muffins wel gebruikt heb maar tijdens de detox...
15 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Eimuffins

Eimuffins_txtSinds ik het Voedselzandloper kookboek (klik) in huis heb wil ik al eimuffins maken. En omdat ik eimuffins ook mag eten tijdens de detox vond ik dit het uitgelezen moment om ze eens te maken. Het enige ingrediënt dat ik in deze muffins wel gebruikt heb maar tijdens de detox niet eet is kaas. Dit laat ik er de komende week als ik ze weer ga maken dus uit.

Dit bakrecept is weer eens een andere manier voor het serveren van eieren (hint: meteen een leuke serveer tip voor de paasbrunch!).

Eimuffins zijn ook nog eens multi-inzetbaar! Je kan ze zijn namelijk lekker als ontbijt, lunch of hartige snack eten. De muffins kun je ook nog eens zowel warm als koud eten.

 

Eimuffins_01

Eimuffins

Klik hier voor een overzicht van de paasrecepten.

Ingrediënten

stuks

Extra benodigd: een cupcake of muffinvorm

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze eimuffins

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180ºC, vet de muffin/cupcakevorm in met olie (bij een siliconenvorm is dit vaak niet nodig).
2
Stap 2
Was de groenten en snijd de tomaatjes in vieren, lente ui in ringetjes en hak de spinazie grof.
3
Stap 3
Verdeel de groenten over de bodem van de vormpjes.
4
Stap 4
Klop de eieren luchtig, voeg de kruiden en kaas toe en meng dit goed door. Giet het eimengsel over de groenten en roer dit een beetje door elkaar heen zodat het eimengsel door de groenten gemengd wordt.
5
Stap 5
Bak de eimuffins in ongeveer 30 minuten af. Ze zijn klaar als ze goudbruin zijn, laat de muffins in de oven afkoelen.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Bloemkoolstoof met tomaat en gegrilde paprika
Sinterklaas loempia's
Speculaasmuffins met mandarijn-icing en strooigoed
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache

12 reacties

Mireille

Hoeveel muffins haal je ongeveer, op basis van deze afmetingen, uit dit recept?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hi Mireille, 8 stuks. Ik zie dat dit inderdaad bij het recept is weggevallen. Staat er nu weer bij. Fijne paasdagen, gr Brenda

Ilse

Zien er lekker uit. Ga het weekend ze maar eens uitproberen. Kunnen ze ook ingevroren worden?

Laat een bericht achter

Ria Buteijn

Ziet er allemaal erg lekker uit...

Laat een bericht achter

Anouk

Klinkt heel lekker! Hoeveel kerstomaatjes gaan in dit recept? Dat staat er niet bij :)

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ik heb ongeveer 4 kerstomaatjes gebruikt. Niet teveel, anders werd het té tomatig :)

Marlissa

Lekker recept!

Laat een bericht achter

Nancy

Bedankt voor het recept, lijkt mij erg lekker! Hoe lang zou je deze ongeveer kunnen bewaren?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Twee a drie dagen in de koelkast, ook lekker om ze voor het opeten nog even op te warmen in de oven.

Farah

Ze lijken me erg lekker, alleen ik zou het te zwaar vinden als ontbijt denk ik. Liever als hapje ofzo :).

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ze zijn wel erg luchtig, maar als hapje kunnen ze natuurlijk ook. Is weer eens iets anders dan een gevuld eitje of rolletje rookvlees met ei ;)

Nicole

Ze zien er heerlijk uit, komen op mijn to-do lijst

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op