Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Taboulé salade

Tabouli salade txt

Met Bulgur had ik tot afgelopen week nog nooit gekookt. Omdat dit naast quinoa een van de weinige granen is die ik eet moest ik er toch aan geloven. ‘Gelukkig’ hoefde ik niet na te denken over wat ik er mee ging doen, want in New York at ik bij de Whole Foods een heerlijke Tabouli salade (Taboulé in het Nederlands) met bulgur  die ik graag nog eens zou eten.

Bulgur is een graanproduct waarbij de tarwekorrels eerst gestoomd worden, daarna gedroogd en vervolgens grog gemalen of gebroken worden. Ik kocht ‘mijn’ bulgur bij de Turkse supermarkt. Omdat er nog al veel verschillende verpakkingen (met letters in vreemde talen) bij elkaar in het schap laten vroeg ik de eigenaar om hulp. Hij gaf aan dat er verschillende soorten bulgur zijn met grove en fijne korrels. Ik koos voor de middenmoot tussen de fijne en grove korrels in.
De Turkse man gaf aan dat zij vaak bulgur eten in plaats van rijst omdat dit gemakkelijker te verteren is, het is beter voor je buik omdat je er een minder opgeblazen gevoel van krijgt. Klinkt mij als muziek in de oren.

Vorige week heb ik deze Taboulé salade 4 keer gegeten, ik kan dus echt wel zeggen dat ik dit heerlijk vind. Als je het niet erg vindt laat ik de salade nu even staan, het zou zonde zijn als ik het straks niet meer lust omdat ik het te veel gehad heb. Daarom mogen jullie nu eerst genieten van deze Taboulé salade.

Tabouli salade 02

Taboulé salade

Ingrediënten voor 2 porties:

 • 150 gram bulgur
 • 2 tomaten
 • 4 stengels lente ui
 • 2 handen verse spinazie
 • handje rucola
 • sap van een halve citroen
 • paar eetlepels olijfolie
 • peper
 • handje peterselie

Bereiding:

Giet kokend water over de bulgur, net zoveel tot de bulgur net onder water staat. Roer het door en laat het met een deksel op de pan 10 minuutjes staan. Snijd de tomaten in fijne blokjes en de lente ui in ringetjes. Hak de peterselie fijn en de spinazie en rucola grof. Breng de bulgur op smaak met citroensap, olijfolie en peper en meng de overige ingrediënten erdoor.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

14 Reacties

 1. Ina 24 februari 2014 om 06:45

  Wat ziet deze salade er heerlijk uit. Nou maar hopen dat ik hier (zonder Turkse winkels) bulgur kan vinden, want dit wil ik graag proberen.

  1. carina 9 maart 2019 om 18:28

   nu ook kleine bakjes met een soort basis te koop bij de lidl.. ik heb hem net geproeft met kerry en annanas met wat komkommer en paprika.. erg lekker..
   maar nu ik het recept hierboven lees is het super simpel om hem zelf dus te maken.. maar mocht je een keer geen tijd hebben.. is deze kant en klare met bijv wat kipplakjes, rauwe spinazie bladeren al een heerlijke maaltijd.

 2. Simone 24 februari 2014 om 07:50

  Lekker Brenda! En vier keer in een week, dat moet wel een lekkere salade zijn! :)

  1. Brenda Kookt 24 februari 2014 om 08:43

   Zeker! Ik wisselde wel af tussen de lunch en diner hoor ;)

 3. Nicole 24 februari 2014 om 10:11

  Ik ben dol op dit soort salades. Dit komt dus snel op tafel!

 4. sabine 24 februari 2014 om 15:25

  Wat een fijn recept Brenda! En na zo’n lentedag als vandaag volgen er hopelijk nog veel meer, zodat we heel veel van dit soort receptjes kunnen maken;-) O en Ina, bij gebrek aan Turkse winkels in de buurt, je kunt
  bulger ook in de supermarkt vinden bij de rijst.
  staat tegenwoordigsupermart

  1. Ina 24 februari 2014 om 17:00

   Sabine,
   Hartelijk dank voor je tip. Ik zal het proberen. Onze supermarkten hier hebben meestal een grote afdeling buitenlandse produkten.
   Deze salade ziet er zo heerlijk uit, en het is bovendien altijd leuk om iets nieuws te proberen!

 5. sabine 24 februari 2014 om 16:04

  Oeps, zie dat mijn reactie niet helemaal goed gegaan is…sorry!

 6. Charlotte 19 maart 2014 om 10:23

  Wat een heerlijke kleurrijke salade!! Ik ga heb dit weekend maken, eerst ook maar eens op zoek naar bulgur bij onze supermarkten in het dorp… Zou je de salade ook van tevoren kunnen maken en dus koud op eten?

  1. Brenda Kookt 19 maart 2014 om 11:39

   Ja dat kan zeker, ik heb het meerdere keren getest ;). Zo kun je het bijvoorbeeld ook meenemen naar het werk.

 7. Jani 29 juli 2014 om 14:07

  Hoi Brenda,
  een mooie zomer voor je lekkere recepten van salades! ik heb aan deze salade blokjes feta toegevoegd, ook lekker.

  1. Brenda Kookt 30 juli 2014 om 09:19

   Hoi Jani, ja dat is het zeker. Daar kunnen we volop van genieten nu :)
   Wat leuk dat je hem hebt gemaakt. Met feta lijkt de taboulé salade me ook heerlijk.

 8. Marlous 10 oktober 2016 om 20:07

  Ik heb hem net op, het was heerlijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *