Hapje: Geitenkaasballetjes

Geitenkaasballetjes txt
Soms komt het voor dat recepten even blijven liggen voordat ik ze op het blog plaats. Zo heb ik dit hapje gemaakt voor mijn verjaardag, dat was in november. Waarom het zo lang heeft geduurd voor ik dit hapje plaats weet ik niet want dit hapje is heerlijk en ook nog eens best verantwoord.
Eerst schoof ik dit hapje op omdat het geen december-gerecht was en daarna was het blijkbaar ook geen januari- of februari-gerecht. Maar laten we er een maart-gerecht van maken die in november dus ook heel goed smaakte. Maak deze lekkere geitenkaasballetjes!

Geitenkaasballetjes 01

De ingrediënten liggen er klaar voor, klaar om te transformeren tot lekkere geitenkaasballetjes.

Om het nóg lekkerder te maken heb ik drie variaties van de geitenkaasballetjes gemaakt. Let’s go!

Geitenkaasballetjes 03

Nummer 1: Geitenkaasballetjes met pijnboompitjes! 

Geitenkaasballetjes 09

Numero 2: Geitenkaasballetjes met bacon 

Geitenkaasballetjes 08

En last but not least: Geitenkaasballetjes met bieslook en zongedroogde tomaat!

Op naar ‘het’ recept!

Geitenkaasballetjes

Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten voor 20-25 balletjes

  • 150 gram geitenkaas
  • 1,5 eetlepel crème fraîche
  • peper
  • variatie 1: geroosterde pijnboompitjes, honing en tijm
  • variatie 2: bacon en bieslook
  • variatie 3: zongedroogde tomaat en bieslook

Bereiding:

Meng de geitenkaas met de crème fraîche en breng het op smaak met peper. De volgende stap is afhankelijk van welke variatie je wilt maken:

Variatie 1: Maal (of stamp) de geroosterde pijnboompitjes fijn Meng ongeveer 1,5 eetlepel honing en een beetje tijm door de geitenkaas. Draai balletjes van de geitenkaas. Rol de balletjes door de pijnboompitjes.

Variatie 2: Bak de bacon krokant en maal dit fijn in een keukenmachine of met een staaf mixer. Knip de bieslook fijn en roer dit door het baconmengsel. Rol balletjes van de geitenkaas en rol de balletjes vervolgens door het baconkruim.

Variatie 3: Snijd de zongedroogde tomaatjes en bieslook fijn. Meng de zongedroogde tomaatjes door de geitenkaas en draai hier balletjes van. Rol de geitenkaasballetjes vervolgens door het bieslook kruim.

Bewaar de geitenkaasballetjes tot het serveren in de koelkast en serveer ze met een cocktailprikkertje.

Tip: als het geitenkaasmengsel erg slap is doordat het warm is geworden tijdens het mengen laat het dan even opstijven in de koelkast.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
8 comments

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk