Ga naar de inhoud

Courgetti met garnalen

Vandaag deel ik een voor mij speciaal gerechtje met jullie, dit is namelijk het lekkerste gerecht dat ik tijdens de detox gegeten heb! Niet dat ik verder niet lekker gegeten heb, maar van dit gerechtje heb ik ècht mega genoten. Een ‘gezondere’  variant voor het eten van spaghetti is courgetti. Oftwel courgetteslierten die je eet
Delen op

Courgetti met garnalen

Courgetti 02

Vandaag deel ik een voor mij speciaal gerechtje met jullie, dit is namelijk het lekkerste gerecht dat ik tijdens de detox gegeten heb! Niet dat ik verder niet lekker gegeten heb, maar van dit gerechtje heb ik ècht mega genoten.

Een ‘gezondere’  variant voor het eten van spaghetti is courgetti. Oftwel courgetteslierten die je eet alsof het spaghetti is. Omdat ik tijdens de detox geen pasta at leek het me leuk dit eens te proberen. En ik kan je dus zeggen dat het verrukkelijk is, ook als je normaal gesproken wel gewoon pasta eet.
Samen met een beetje pesto en knoflookgarnalen is het een topgerecht (tip: ook leuk om dit als voorgerechtje te serveren). Maar natuurlijk kun je de courgetti ook eten met een lekkere pastasaus zoals bolognese.
Omdat de courgette in dit geval zowel als pasta én groente fungeert heb je redelijk veel courgetti nodig, ongeveer 1 courgette per persoon.

Courgetti 01

Dat een lekker gerecht niet veel ingrediënten nodig heeft bewijst deze foto. Dit zijn de ingrediënten van mijn courgetti met garnalen. De pesto heb ik in dit geval zelf gemaakt (zonder parmezaan) anders konden we nog een aantal ingrediënten wegstrepen.

Courgetti 03

Courgetti met garnalen

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten voor 2 -3 personen:

  • 2 courgettes
  • teentje knoflook
  • 12 garnalen
  • 8 champignons in plakjes
  • 6 tomaatjes
  • 2 eetlepels groene pesto (bijvoorbeeld deze klik of pureer in het geval van een detox basilicum met rucola, olijfolie, geroosterde pijnboompitjes en breng op smaak met peper en zout).

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 220ºC. Rasp (of snijd) de courgettes julienne in de lengte zodat er lange ‘spaghetti’ slierten ontstaan. Vet een ovenschaaltje of braadslede in met olie, leg de tomaatjes erin en besprenkel ze met peper, zout, fijn gescheurde basilicum en olijfolie. Rooster de tomaatjes 20 minuten in de oven.

Bak de champignons in een beetje olie en voeg de knoflook erbij. Zorg ervoor dat vuur niet te hoog staat, anders verbrand de knoflook en wordt het bitter. Voeg de garnalen bij de champignons en bak het mee tot ze gaar zijn.

Bak de courgetti even kort in een koekenpan en roer de pesto erdoor. Verdeel de pesto courgetti over de borden en verdeel hierover het garnalen/champignon mengsel en top af met de tomaatjes.

 

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie
Romige pasta met asperge en pesto
Bloemkoolschotel met gehakt en kaassaus

32 reacties

Mirjam

Heb het recept net gemaakt. Wel kant en klare pesto gebruikt en wat pijnboompitten bij de champignons gevoegd voor een bite. We na,en ook kant en klare courgetti van de Jumbo maar dat was toch wat te weinig achteraf. Dus namen we een appel toe?. Maar het smaakte prima!

Laat een bericht achter

Rina

Ik heb bevroren garnalen word het dan niet te nat

Laat een bericht achter

Coos

Zou zalm hier ook lekker bij zijn? Hou echt niet van garnalen.

Laat een bericht achter

Marina

Hoi Brenda! Ik ben al een tijdje bezig met paleo recepten uit te proberen. Het is niet altijd simpel om van eetgewoonte te veranderen, maar met jouw receptjes lukt het me prima. Bedankt daarvoor. Je inspireert me elke dag opnieuw. Groetjes!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat fijn om te horen Marina :) Bedankt voor je reactie, en ik hoop je nog lang te kunnen inspireren

Jeannette

Super lekker recept !!! Duidelijke beschrijving . Ik was vergeten champions te kopen maar zonder was ook lekker .

Laat een bericht achter

AnneMarie

Heb hem vandaag gemaakt. Heb er ook nog zalm bij toegevoegd. heerlijk.

Laat een bericht achter

Marijke

heerlijk .. zal nog dikwijls op het menu staan ...

Philip

In de loop van de tijd heb ik al meerdere van je heerlijke recepten gebruikt. Voor aanstaande zaterdag wil ik o.a. de courgetti met garnalen maken. Kun je dit gerecht ook koud serveren?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ja, dat kan zeker. Zelf vind ik het lekker om het lauw-warm te serveren, maar de courgetti kun je ook rauw op tafel zetten.

Elza

Vanavond dit recept uitgeprobeerd. Het was heerlijk, maar moet het nog wel finetunen. Nadat ik de courgetti in de wok had aangebakken, kwam er veel vocht vrij....of het moet in een andere pan of misschien nog korter. In ieder geval voor herhaling vatbaar ☺

Laat een bericht achter

Stephanie

Lekker!! Ik maakte laatst zelf ook voor het eerst courghetti. Met rivierkreeftjes in plaats van garnalen. Ik ga het zeker vaker maken, maar dan eerst wel een spirelli ervoor aanschaffen ;) Met een mes snijden was vrij veel werk en dan zijn de slierten ook wat dikker.

Laat een bericht achter

Mirjam

Hoi Brenda, Ik heb gister dit recept gemaakt! Echt heerlijk. Toch heb ik een vraag; de courgetti was toch wel waterig op het bord en dan ziet het er minder uit. Heb je een tip hiervoor?

Laat een bericht achter

Studenthobbykok

Brenda, je hebt een superleuke site! Ik had wel een vraagje over de courgetti. Kun je deze ook koud eten, of is hij warm écht lekkerder? Of heb jij ideetjes van gerechten die je koud kunt eten? Ik moet namelijk nogal eens eten in de trein en wil dan graag een gezonde maaltijd die wel vult.. Alvsat bedankt!

Laat een bericht achter

Margots

In 1 woord: heerlijk! Wat een toprecept! Dankjewel!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat goed! Ik geloof dat iedereen enthousiast is over de courgetti :)

Merle

Dit is ook mijn nieuwe favorietje, heerlijk!!

Laat een bericht achter

Jessica

Ik het zojuist courgetti gemaakt en het was heerlijk! Zeker voor herhaling vatbaar. Bedankt :-)

Laat een bericht achter

Marijke Bouweriks

Heb het gisterenavond gemaakt en voor mijn man 50 gram verse tagliatelle door de helft van de courgette gedaan. . Wij hebben gesmuld.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat goed, en een mooie oplossing voor de man :)

ZONDERZOOI

Wauw dit ziet er echt heel erg lekker uit! Vult het ook een beetje? Ik ben vaak bij courgette-spaghetti bang dat het niet echt genoeg vult namelijk.

Laat een bericht achter

Foodalicious

Dit wil ik zo graag 'n keer proberen maar moet nog even een julliennesnijder zien te vinden! Lekker en simpel receptje, handig voor n drukke doordeweekse dag! Ga het snel proberen!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Zeker simpel, het is zo gepiept. Ik heb zo'n tel sell rasp (van de lidl) gebruikt, met zo'n bak die het opvangt eronder. Bij de rasp zitten verschillende opzetstukjes waaronder de juliennesnijder.

Els

Heerlijk Brenda! Voor nog meer lentegevoel :)

Laat een bericht achter

Nicole

Dit lijkt me lekker, komt dus snel op tafel

Laat een bericht achter

kim

Nou ik weet wat ik vanavond ga eten ;) hahaha

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk dat je er vanavond mee aan de slag gaat, eet smakelijk! :)

Simone

Lekker Brenda. Ben gek op dit soort gerechtjes en sinds ik een tijdje paleo heb gegeten, eet ik dit soort dingen ook vaker... Bloemkoolrijst, courgette-spaghetti... Heerlijk!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Bloemkoolrijst heb ik ook eens geprobeerd, ik vond het verrassend lekker. Binnenkort maar weer eens maken.

Brenda Kookt

Om te voorkomen dat courgette waterig wordt kun je het na het snijden (of schaven) bestrooien met zout en dan een half uurtje laten uitlekken op keukenpapier. Het overtollige vocht drijft dan uit de courgette. Hierna kun je het afdeppen en verwerken zoals je van plan was.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Als je een hele courgette per persoon neemt vult het wat mij betreft voldoende.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op