Courgetti met garnalen

Courgetti 02

Vandaag deel ik een voor mij speciaal gerechtje met jullie, dit is namelijk het lekkerste gerecht dat ik tijdens de detox gegeten heb! Niet dat ik verder niet lekker gegeten heb, maar van dit gerechtje heb ik ècht mega genoten.

Een ‘gezondere’  variant voor het eten van spaghetti is courgetti. Oftwel courgetteslierten die je eet alsof het spaghetti is. Omdat ik tijdens de detox geen pasta at leek het me leuk dit eens te proberen. En ik kan je dus zeggen dat het verrukkelijk is, ook als je normaal gesproken wel gewoon pasta eet.
Samen met een beetje pesto en knoflookgarnalen is het een topgerecht (tip: ook leuk om dit als voorgerechtje te serveren). Maar natuurlijk kun je de courgetti ook eten met een lekkere pastasaus zoals bolognese.
Omdat de courgette in dit geval zowel als pasta én groente fungeert heb je redelijk veel courgetti nodig, ongeveer 1 courgette per persoon.

Courgetti 01

Dat een lekker gerecht niet veel ingrediënten nodig heeft bewijst deze foto. Dit zijn de ingrediënten van mijn courgetti met garnalen. De pesto heb ik in dit geval zelf gemaakt (zonder parmezaan) anders konden we nog een aantal ingrediënten wegstrepen.

Courgetti 03

Courgetti met garnalen

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten voor 2 -3 personen:

 • 2 courgettes
 • teentje knoflook
 • 12 garnalen
 • 8 champignons in plakjes
 • 6 tomaatjes
 • 2 eetlepels groene pesto (bijvoorbeeld deze klik of pureer in het geval van een detox basilicum met rucola, olijfolie, geroosterde pijnboompitjes en breng op smaak met peper en zout).

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 220ºC. Rasp (of snijd) de courgettes julienne in de lengte zodat er lange ‘spaghetti’ slierten ontstaan. Vet een ovenschaaltje of braadslede in met olie, leg de tomaatjes erin en besprenkel ze met peper, zout, fijn gescheurde basilicum en olijfolie. Rooster de tomaatjes 20 minuten in de oven.

Bak de champignons in een beetje olie en voeg de knoflook erbij. Zorg ervoor dat vuur niet te hoog staat, anders verbrand de knoflook en wordt het bitter. Voeg de garnalen bij de champignons en bak het mee tot ze gaar zijn.

Bak de courgetti even kort in een koekenpan en roer de pesto erdoor. Verdeel de pesto courgetti over de borden en verdeel hierover het garnalen/champignon mengsel en top af met de tomaatjes.

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
32 comments
 1. Lekker Brenda. Ben gek op dit soort gerechtjes en sinds ik een tijdje paleo heb gegeten, eet ik dit soort dingen ook vaker… Bloemkoolrijst, courgette-spaghetti… Heerlijk!

 2. Dit wil ik zo graag ‘n keer proberen maar moet nog even een julliennesnijder zien te vinden! Lekker en simpel receptje, handig voor n drukke doordeweekse dag! Ga het snel proberen!

  1. Zeker simpel, het is zo gepiept.
   Ik heb zo’n tel sell rasp (van de lidl) gebruikt, met zo’n bak die het opvangt eronder.
   Bij de rasp zitten verschillende opzetstukjes waaronder de juliennesnijder.

 3. Brenda, je hebt een superleuke site!
  Ik had wel een vraagje over de courgetti.
  Kun je deze ook koud eten, of is hij warm écht lekkerder?
  Of heb jij ideetjes van gerechten die je koud kunt eten?
  Ik moet namelijk nogal eens eten in de trein en wil dan graag een gezonde maaltijd die wel vult..
  Alvsat bedankt!

 4. Hoi Brenda,

  Ik heb gister dit recept gemaakt! Echt heerlijk. Toch heb ik een vraag; de courgetti was toch wel waterig op het bord en dan ziet het er minder uit. Heb je een tip hiervoor?

  1. Om te voorkomen dat courgette waterig wordt kun je het na het snijden (of schaven) bestrooien met zout en dan een half uurtje laten uitlekken op keukenpapier. Het overtollige vocht drijft dan uit de courgette. Hierna kun je het afdeppen en verwerken zoals je van plan was.

 5. Lekker!! Ik maakte laatst zelf ook voor het eerst courghetti. Met rivierkreeftjes in plaats van garnalen. Ik ga het zeker vaker maken, maar dan eerst wel een spirelli ervoor aanschaffen ;) Met een mes snijden was vrij veel werk en dan zijn de slierten ook wat dikker.

 6. Vanavond dit recept uitgeprobeerd. Het was heerlijk, maar moet het nog wel finetunen. Nadat ik de courgetti in de wok had aangebakken, kwam er veel vocht vrij….of het moet in een andere pan of misschien nog korter. In ieder geval voor herhaling vatbaar ☺

 7. In de loop van de tijd heb ik al meerdere van je heerlijke recepten gebruikt. Voor aanstaande zaterdag wil ik o.a. de courgetti met garnalen maken. Kun je dit gerecht ook koud serveren?

 8. Hoi Brenda! Ik ben al een tijdje bezig met paleo recepten uit te proberen. Het is niet altijd simpel om van eetgewoonte te veranderen, maar met jouw receptjes lukt het me prima. Bedankt daarvoor. Je inspireert me elke dag opnieuw. Groetjes!

 9. Heb het recept net gemaakt. Wel kant en klare pesto gebruikt en wat pijnboompitten bij de champignons gevoegd voor een bite. We na,en ook kant en klare courgetti van de Jumbo maar dat was toch wat te weinig achteraf. Dus namen we een appel toe?. Maar het smaakte prima!

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk