Ga naar de inhoud

Wortelsoep met kokos

Niet alleen in de herfst of winter, maar ook in de zomer en lente is deze soep geweldig. Wortelsoep met kokos. Lekker!
20 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd
Wortelsoep met kokos

Wortelsoep met kokos

Wortelsoep met kokos, ik ben er dol op. Deze wortelsoep met kokos is heerlijk. Hij is romig, lichtzoet en zit vol smaak. Bovendien ziet dit kommetje soep er ook nog eens prachtig uit met die zonnige oranje kleur.

Ik ben dol op soep — ik lust er wel soep, uhm… pap van. En niet alleen in de herfst of winter. Ook als de eerste lentezon zich laat zien, kun je mij blij maken met een dampend kommetje soep. Zeker als-ie zelfgemaakt is Ć©n boordevol groenten zit. Dat zit wel goed met deze zelfgemaakte wortelsoep.

Wortelsoep met kokos

Wortelsoep maken

Deze heerlijke zelfgemaakte wortelsoep heeft niets extra’s nodig. Natuurlijk is dit soepje lekker als voorgerecht, maar ik eet deze soep liever bij de lunch. Iets kleins zoals een broodje erbij en je bent klaar.

De basis is simpel: wortels, ui, knoflook en een stukje verse gember. Dat stoof je rustig aan tot de wortels zacht zijn. Vervolgens pureer je de soep tot hij fluweelzacht is en roer je er kokosmelk doorheen. En geloof me: die kokosmelk maakt het helemaal af. Romig, zacht en net een tikje zoet – precies wat de wortel nodig heeft.

Wortelsoep met kokos

Zelfgemaakte wortelsoep met kokos

De soep is al heerlijk van zichzelf. Wil je wat extra pit? Voeg dan een snufje chilivlokken toe of maak ‘m kruidiger met komijn. Dat vind ik zelf heerlijk. Ook lekker: een topping van verse koriander of een lepeltje yoghurt swirl voor een fris accent.

En misschien wel het grootste pluspunt: deze soep kun je prima vooraf maken en invriezen. Handig voor drukke dagen waarop je toch iets gezonds en lekkers op tafel wilt zetten.

Deze wortelsoep met kokos is wat mij betreft echt zo’n soepje dat je het hele jaar door kunt maken. Fris in het voorjaar, verwarmend in de herfst en winter. En dat zonnige kleurtje? Daar word je vanzelf vrolijk van.

Ingrediƫnten

kommen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze wortelsoep met kokos

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Snijd de ui fijn en bak dit in olijfolie glazig. Schraap de winterpenen en snijd ze in blokjes (hoe kleiner de blokjes hoe eerder de wortel gaar is). Snijd de knoflook fijn. Voeg de winterpeen, gember, knoflook, peper en een beetje komijnpoeder bij de uien en bak dit even mee. Voeg hierna de groentebouillon toe en laat de wortels hier een kwartiertje in pruttelen. Voeg de kokosmelk en citroensap toe en verwarm die even mee. Pureer de soep met een staafmixer. Als je de soep te dik vind, voeg dan een beetje water toe zodat het vloeibaarder wordt.

Ben je opzoek naar recept inspiratie?

Meld je gratis aan voor mijn nieuwsbrief, en ontvang wekelijks de lekkerste recepten in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Falafelburger met zoetzure rodekool en sweetchilimayonaise
Groente-ontbijtje met ei en crispy chili-olie
Orzo caprese salade
Gevuld stokbrood met gehakt

8 reacties

Monika

Wat een topper. Overheerlijke soep heb ik gemaakt met jouw recept!

Laat een bericht achter

Eleonora

Dit moest ik ook een keer proberen. Heerlijk. Nu weet ik ook wat er meer in mag. Volgende keer proberen.

Laat een bericht achter

Sakina

Ik heb vandaag dit recept voor wortelsoep gebruikt en het was echt superlekker! Bedankt voor het delen.

Laat een bericht achter

S.

Wat is deze soep heerlijk! Ik had hem iets te pittig en heb er toen wat vloeibare honing in gedaan. Voor herhaling vatbaar!!!

Laat een bericht achter

Flavia

Fantastisch lekker ?!

Laat een bericht achter

Maxime

Lekker recept! Is dit genoeg voor een stevig hoofdgerecht?

Laat een bericht achter

Annette

Heerlijke soep! Voor herhaling vatbaar!

Laat een bericht achter

Lisa

Wortelsoep heb ik nog nooit gegeten, het lijkt me wel apart met de kokos erbij. Ik ga het eens proberen!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op