Ontbijt burrito’s

Burrito ei txt

Soms wil ik in het weekend bij het ontbijt of de lunch eens iets anders dan een broodje of een pistoletje met (pinda)kaas. Daarom maakte ik laatst burrito’s voor het ontbijt.
Op Amerikaanse websites heb ik dit eerder voorbij zien komen. Bij een ontbijt (of lunch) burrito vervang je het gehakt of kip bijvoorbeeld door ei. Door het toevoegen van groenten en extra smaakmakers heb je een compleet, en erg lekker, ontbijtje. Eventueel zou je bijvoorbeeld ook nog ham of bacon kunnen toevoegen.

Burrito ei 1

Burrito ei 02

Burrito ei 03

Ontbijt Burrito’s

Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten voor 4 burrito’s:

  • 4 eieren
  • scheutje melk
  • peper en zout
  • halve courgette
  • 1 paprika
  • 1 rode ui
  • 1 tomaat
  • 6 champignons
  • scheutje tabasco
  • 4 wraps
  • geraspte kaas

Bereiding:

Klop de eieren op met melk en breng op smaak met peper en zout. Bak de eieren op zacht vuur aan. Roer het zo nu en dan een beetje door zodat er een mooi roerei ontstaat.

Snijd de courgette, paprika, ui en tomaat in blokjes en de champignons in plakjes. Bak de groenten in een koekenpan of wok aan, breng op smaak met peper en zout en een beetje tabasco.
Verdeel het roerei en de groenten over de wraps. Als je van pittig houdt, voeg dan een beetje extra tabasco bij. Rol de wraps op.

Je kunt de burrito’s meteen eten, maar je kunt het ook in aluminiumfolie rollen en in de koelkast of vriezer bewaren.
Nadat de burrito’s in de vriezer zijn geweest kun je ze in de koelkast laten ontdooien, verwarm ze voor het eten even in de oven zodat ze lekker warm zijn. Koud eten kan natuurlijk ook.

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
5 comments

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk