Bulgur salade met zoete aardappel

Bulgur met zoete aardappel txt

Tijdens de detox heb ik veel salades gegeten. Omdat ik zo nu en dan eens iets anders wilde ben ik gaan experimenteren. Zo wilde ik iets doen met zoete aardappel in een salade. Een salade met zoete aardappel. Uiteindelijk heb ik de zoete aardappel gecombineerd met bulgur en ras el hanout. Resultaat: een lekkere beetje zoete salade met een Oosters tintje. Voor als je het een keer net een tikkeltje anders wilt.

Bulgur met zoete aardappel

Bulgur salade met zoete aardappel

Bereidingstijd: 20 minuten en 25 minuten ‘oventijd’

Ingrediënten voor 2 personen

 • 150 gram bulgur
 • 1 zoete aardappel
 • halve theelepel chilivlokken
 • 2 handjes rucola
 • eetlepel verse koriander
 • 1 tomaat
 • halve theelepel ras el hanout
 • 1 eetlepel citroensap
 • 1 eetlepel olijfolie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de zoete aardappel en snijd hem in blokjes. Vet een ovenschaal in en verdeel de blokjes over de schaal. Breng op smaak met chili vlokken en peper. Rooster de zoete aardappel 25 minuten in de oven.
Giet kokend water over de bulgur, net zoveel tot de bulgur net onder water staat. Roer het door en laat het met een deksel op de pan 10 minuutjes staan (proef of de bulgur gaar is, als dit niet het geval is laat het dan nog even staan en voeg eventueel nog een beetje heet water toe).
Breng de bulgur op smaak met citroensap, olijfolie en ras el hanout. Snijd de tomaat in blokjes en snijd de koriander fijn en de rucola grof.
Meng de tomaat, koriander, rucola en geroosterde blokjes zoete aardappel door de bulgur.

Tip: als je niet de beschikking hebt over een oven kun je de zoete aardappel ook koken of bakken.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
7 comments
 1. Een heerlijke salade! Eentje die geregeld terug komt op mijn menu voor de lunch of als avondmaaltje. Meestal met quinoa, maar vandaag met mais-couscous, omdat ik bulgur helaas niet meer mag hebben. Met rijst ook maar eens proberen!

  Voor het schillen van de zoete aardappel gebruik ik trouwens een elektrische dunschiller van de Lidl, scheelt flink in kracht. En ik zoek natuurlijk wel een aardappel uit met een beetje gemakkelijk schilbare vorm, want wat kunnen die dingen zich soms in leuke bochten wringen!

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk