Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Quinoa met zalm en avocado

quinoa salade zalm avocado txt

Omdat ik al bijna een jaar lang dezelfde foto op de homepage van mijn blog had staan vonden vriendinnetje Marloes en ik het tijd voor een fotoshoot. En omdat het leuk is dat ik dan ook iets met eten doe besloot ik de lunch te verzorgen. Daarom maakte ik deze salade van quinoa met zalm en avocado, typisch zo’n gerecht waarbij het weer duidelijk is dat lekker helemaal niet moeilijk hoeft te zijn.

Brenda Kookt 05

Brenda Kookt 08

Brenda Kookt 06

Deze lunch moest aan een aantal voorwaarden voldoen. Ten eerste moest het een beetje snel zijn en mocht ik niet teveel nodig hebben want ik zou deze keer tijdens de shoot niet in een keuken staan. Én daarbij moest het detox-proof zijn want de shoot vond nog plaats tijdens mijn detox. Én laten we dan ook niet vergeten dat het iets lekkers moest zijn.

Het werd deze salade van quinoa met zalm en avocado. Dit doet me erg denken aan sushi, het is een soort sushibowl geworden. Ideaal want het is snel, makkelijk én lekker.

Wil je meer werk van Marloes zien? Neem dan een kijkje bij de Kinder Kiek Fabriek of Marloes Nieuweboer Photography & Projects (website under construction)

quinoa salade zalm avocado 02

Quinoa met zalm en avocado (sushibowl)

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 200 gram quinoa
 • olijfolie
 • peper en zout
 • 250 gram gerookte zalm
 • 1 avocado
 • halve komkommer
 • 2 eetlepels mayonaise of yoghurt
 • ½ theelepel wasabipasta
 • sesamzaadjes

Bereiding:

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de quinoa afkoelen en meng het met een beetje olijfolie, peper en zout.
Snijd de avocado en komkommer in blokjes en de zalm in snippers.
Meng de mayonaise of yoghurt met wasabipasta. Roer de avocado, komkommer en zalm door de quinoa.
Besprenkel de salade met het wasabisausje en garneer het met sesamzaadjes.

 Tip: als je niet van quinoa houdt of geen quinoa wilt eten kun je dit vervangen door bulgur, couscous, pasta of rijst.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

17 Reacties

 1. Judith 27 maart 2014 om 21:37

  Oooh, wat ziet dit er lekker uit! Ik was nog op zoek naar lunchgerechten voor op werk. Nu heb ik er weer eentje :-)!

 2. Rianne 16 april 2014 om 13:18

  Hoi Brenda,

  gisteravond jouw recept als basis gebruikt voor een maaltijd voor 2. Aangezien ik nog een makreelfilet en een rode paprika had liggen, heb ik deze ook toegevoegd. De paprika heb ik opgebakken. Het was heerlijk. Wat mij betreft een blijvertje in ons eetrepertoire.

  Groetjes, Rianne

 3. Kim 4 maart 2015 om 12:13

  Dat ziet er heerlijk uit! Kun je ook iets anders gebruiken ipv de wasabipasta?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *