Quinoa met zalm en avocado

quinoa salade zalm avocado txt

Omdat ik al bijna een jaar lang dezelfde foto op de homepage van mijn blog had staan vonden vriendinnetje Marloes en ik het tijd voor een fotoshoot. En omdat het leuk is dat ik dan ook iets met eten doe besloot ik de lunch te verzorgen. Daarom maakte ik deze salade van quinoa met zalm en avocado, typisch zo’n gerecht waarbij het weer duidelijk is dat lekker helemaal niet moeilijk hoeft te zijn.

Brenda Kookt 05

Brenda Kookt 08

Brenda Kookt 06

Deze lunch moest aan een aantal voorwaarden voldoen. Ten eerste moest het een beetje snel zijn en mocht ik niet teveel nodig hebben want ik zou deze keer tijdens de shoot niet in een keuken staan. Én daarbij moest het detox-proof zijn want de shoot vond nog plaats tijdens mijn detox. Én laten we dan ook niet vergeten dat het iets lekkers moest zijn.

Het werd deze salade van quinoa met zalm en avocado. Dit doet me erg denken aan sushi, het is een soort sushibowl geworden. Ideaal want het is snel, makkelijk én lekker.

Wil je meer werk van Marloes zien? Neem dan een kijkje bij de Kinder Kiek Fabriek of Marloes Nieuweboer Photography & Projects (website under construction)

quinoa salade zalm avocado 02

Quinoa met zalm en avocado (sushibowl)

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 200 gram quinoa
 • olijfolie
 • peper en zout
 • 250 gram gerookte zalm
 • 1 avocado
 • halve komkommer
 • 2 eetlepels mayonaise of yoghurt
 • ½ theelepel wasabipasta
 • sesamzaadjes

Bereiding:

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de quinoa afkoelen en meng het met een beetje olijfolie, peper en zout.
Snijd de avocado en komkommer in blokjes en de zalm in snippers.
Meng de mayonaise of yoghurt met wasabipasta. Roer de avocado, komkommer en zalm door de quinoa.
Besprenkel de salade met het wasabisausje en garneer het met sesamzaadjes.

 Tip: als je niet van quinoa houdt of geen quinoa wilt eten kun je dit vervangen door bulgur, couscous, pasta of rijst.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
17 comments
 1. Nou nu weet ik dus wat er volgende week in mijn bowl gaat: quinoa (eerst even de sushirijst opmaken). Heerlijk lijkt me het ook met quinoa, goed idee :) en misschien moet ik dan inderdaad de mayo eens vervangen door yoghurt of kwark haha

 2. Hoi Brenda,

  gisteravond jouw recept als basis gebruikt voor een maaltijd voor 2. Aangezien ik nog een makreelfilet en een rode paprika had liggen, heb ik deze ook toegevoegd. De paprika heb ik opgebakken. Het was heerlijk. Wat mij betreft een blijvertje in ons eetrepertoire.

  Groetjes, Rianne

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk