Haverpannenkoeken met banaan

haverpannenkoeken txt

Eigenlijk was ik niet van plan om dit recept met jullie te delen, ik heb de haverpannenkoekjes namelijk al genoemd in het 8x haver artikel. Maar de foto’s zijn zo mooi geworden, én de pannenkoekjes waren zo lekker dat ik het recept bij deze toch graag met jullie deel. Dit is een mix tussen gewone pannenkoeken en de banaan/ei-pannenkoekjes. Maar dan met haver. Haverpannenkoeken met banaan dus. De pannenkoekjes zijn lekker vullend en daarom ideaal voor een ontbijt, lunch of brunch. Maar ik zou ze ook best willen eten als avondmaaltijd of tussendoortje. Pannenkoeken kunnen namelijk áltijd, en deze haverpannenkoeken met banaan helemaal. Dus probeer het, en maak deze lekkere (en vullende) pannenkoekjes!

haverpannenkoeken 02

 

Haverpannenkoekjes met banaan

Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten voor ongeveer 10 pannenkoekjes

  • 75 gram havermout
  • 150 gram bloem
  • 2 eieren
  • 180 ml melk
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 kleine bananen
  • 1/2 theelepel kaneel
  • snufje zout
  • olie

Bereiding:

Maal de havermout fijn. Prak 1 van de twee bananen fijn zodat er een papje ontstaat. Mix de havermout met de bloem, zout, melk, geprakte banaan, eieren, bakpoeder en een klein beetje olie. Zorg dat alles goed gemengd is.

Bak mooie kleine pannenkoekjes van het beslag (ongeveer de grootte van 3 in de pan) en draai de pannenkoekjes voorzichtig om.
Serveer de pannenkoekjes met in plakjes gesneden banaan en eventueel een beetje stroop of maple syrup.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
5 comments
  1. Hamm, ziet er lekker uit Brenda! Ga ik zeker ook eens maken. ik vervang bloem dan wel door meel en gebruik plantaardige melk of geitenmelk. Lijkt mij super!

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk