Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Carpaccio op toast met een kwarteleitje

Carpaccio met kwarteletije txtHet is bijna zover en ik kan er niet omheen: het is bijna pasen. Als ik aan Pasen denk dan denk ik aan de kleur geel én natuurlijk aan eieren. Als je deze paasdagen eens iets anders met een eitje op tafel wil zetten is deze carpaccio op toast met een kwarteleitje als amuse een leuk idee.

Een klein en schattig hapje vol van smaak. Heerlijk om te serveren tijdens het paasontbijt of de brunch!

Carpaccio met kwarteletije 02

Carpaccio op toast met een kwarteleitje

Carpaccio op toast met een kwarteleitje

20 minuten

Ingrediënten

  • 4 kwarteleitjes
  • 4 plakjes carpaccio
  • 4 witte casinobroodjes
  • 2 theelepels groene pesto zelfgemaakte pesto heeft de meeste smaak, bijvoorbeeld deze
  • 1/2 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  • Snijd van de casinobroodjes 4 toastjes in een vormpje, bijvoorbeeld een cirkel, vierkant of ei-vorm. Rooster de broodjes in een broodrooster of onder de grill in de oven.
  • Verwarm olie in de koekenpan en bak de kwarteleitjes voorzichtig aan één kant zodat de dooier heel blijft. Bestrooi de eitjes met peper en zout.
  • Besmeer de toastjes met pesto en verdeel hierover de carpaccio. Bestrooi dit met een beetje Parmezaanse kaas en leg het gebakken kwarteleitje op.

 

Klik hier voor een overzicht van alle paas recepten.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

4 Reacties

  1. Andrea 6 april 2014 om 09:30

    Snel, lekker en toch bijzonder. Precies een recept waar ik wel van houdt! Ziet er heerlijk uit voor Zondag of met Pasen.

  2. Laura 6 april 2014 om 11:23

    Ik vind kwarteleitjes altijd zo lief! Ei in combinatie met carpaccio lijkt me heerlijk :-)

    1. Brenda Kookt 6 april 2014 om 16:56

      Ja! Ik vind ze ook zo ontzettend lief, daarom moet ik ze wel meenemen als ik ze zie liggen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeel recept