Gister gaf ik jullie een lekkere tip voor de paasbrunch, bij mij komen deze hapjes zeker op tafel met Pasen. Vandaag geef ik je nog een paastip. Deze keer een paastoetje: Tiramisu met advocaat.
Tiramisu is altijd goed. Zelfs met Pasen. Ik weet dat het bij Pasen meestal draait om een paastonbijt of paasbrunch maar als je met Pasen een toetje moet (of wilt) verzorgen dan MOET je voor dit receptje gaan. Een tiramisu met advocaat. Dat kan niet fout gaan én moet wel lekker zijn. En dat is het!
Dit receptje komt uit Mijn favoriete desserts van Janneke Philippi. Je maakt het binnen een handomdraai, en het is ook binnen een handomdraai op.
Zelfs als het (nog) geen Pasen is.. ;)
Tiramisu met advocaat
Tiramisu met advocaat
8 personen
Ingrediënten
- 2 eetlepels amandelschaafsel
- 200 ml sterke koffie
- 4 eetlepels tia maria
- 200 gram lange vingers
- 500 gram mascarpone
- 200 ml opgeklopte slagroom
- 3 eetlepels poedersuiker
- 150 ml advocaat
Extra benodigd: mixer of keukenmachine en een (oven)schaal
Bereiding
- Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan zodat het goudbruin wordt.
- Mix de mascarpone, slagroom en poedersuiker met een mixer of keukenmachine zodat het een mooie crème wordt.
- Meng de koffie met de tia maria en giet dit in een schaaltje of bakje. Doop de helft van de lange vingers in het koffiemengsel en verdeel dit over de bodem van de schaal. Verdeel hierover de helft van de mascarpone crème en lepel daar de helft van de advocaat op.
- Doop de overige lange vingers ook in de koffie en verdeel dit over de laag advocaat. Smeer de overige mascarpone crème over de lange vingers en lepel hier de advocaat over.
- Besprenkel de tiramisu met het amandelschaafsel en strooi er eventueel nog een beetje poedersuiker over.
- De tiramisu kun je direct serveren. Ook kun je hem afgedekt een paar uur in de koelkast bewaren. Laat het in dit laatste geval voor serveren een half uurtje op kamertemperatuur komen.

Klik hier voor een overzicht van de paasrecepten.