Open lasagne met spinazie en champignons

Open Lasagne txt

Vandaag heb ik een lekker lasagne-receptje voor je. Het is een lasagne, maar dan een beetje anders. Een lasagne zonder tomaten- en bechamelsaus en zonder gehakt én daarbij maak je deze lasagne niet in een ovenschaal maar stapel je het op de borden. Hierdoor ontstaat een open lasagne.

Door de smaakmakers is dit een ontzettend smaakvol gerechtje, een toppertje als je het mij vraagt. Lekker als hoofdgerecht maar ik kan je zeggen dat dit er ook bij de lunch goed in gaat ;)

Open Lasagne 01

Open lasagne met spinazie en champignons

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 lasagne vellen (vers of gedroogd)
  • 6 handen verse spinazie
  • 1 sjalotje
  • 8 champignons
  • tijm
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • teentje knoflook
  • peper en zout
  • cashewnoten en/of pijnboompitjes
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • olijfolie

Bereiding:

Kook de lasagnevellen beetgaar en giet ze af. Rooster de pijnboompitje en cashewnoten in een droge koekenpan, zet ze hierna apart.

Verwarm een beetje olie met een klontje boter in een koekenpan. Snijd de champignons in plakjes en bak ze aan in de pan. Voeg de tijm, peper en zout en balsamicoazijn bij de champignons en bak dit even mee.

Snipper het sjalotje en snijd de knoflook fijn. Fruit dit aan in een andere koekenpan of wok met olie. Voeg de spinazie erbij en bak dit even mee.

Snijd de lasagnevellen beide in drieën zodat je in totaal 6 velletjes lasagne hebt. Leg op beide borden een velletje lasagne. Verdeel hierover 1/6 van het spinaziemengsel en vervolgens een paar champignons. Leg daar weer een velletje lasagne op en verdeel het overige spinaziemengsel. Bestrooi met de overige champignons, Parmezaanse kaas en tot slot de cashewnoten en pijnboompitjes.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
5 comments

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk