Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Brownies

Brownies txt

I’m a brownie lover! Voordat ik bij een restaurant ga eten check ik thuis altijd even de kaart, ik controleer dan ook altijd alvast of er brownies op de kaart staan. Als er verder niets mega-lekkers op de kaart staat ga ik altijd voor brownies. Daarom is het best wel vreemd (en not done) dat er nog geen basis-recept voor brownies op het blog stond.

Daar komt vandaag verandering in!

Deze brownies van Janneke Philippi uit het boek Mijn favoriete Desserts zijn per-fect, alles wat een brownie moet zijn. Vol van smaak, smeuïg van binnen.. wat wil je nog meer? Ik weet wat je nog meer wilt, deze perfecte onweerstaanbare brownies maken! Let’s go!

Brownies 01

Brownies 02

 Brownies

Bereidingstijd 20 minuten en 30 minuten oventijd

Ingrediënten voor 12 brownies

  • 225 gram ongezouten boter
  • 225 gram pure chocolade
  • 3 eieren
  • 325 gram suiker
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel

Extra benodigd: mixer of keukenmachine en een brownievorm van 28 x 18 cm

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 C, bekleed het bakblik met bakpapier.
Smelt op laag vuur in een steelpan de boter met de chocolade. Roer de chocolade glad en zet de pan naast het vuur.
Klopt de eieren met de mixer of keukenmachine samen met de suiker dik en romig. Roer de chocoladeboter langzaam door het eimengsel.
Zeef in 2 tot 3 porties het bakmeel boven het beslag en roer dit er luchtig door. Schenk het browniebeslag in de bakvorm.
Bak de brownie 30 minuten, tot de bovenkant net stevig voelt. De binnenzijde is dan nog lekker zacht en smeuïg.
Laat de brownie in de vorm afkoelen.

Tip: de brownies zijn net nadat ze gebakken zijn het lekkerste. Wil je ze toch bewaren? Bewaar ze dan in de koelkast. Laat ze hierna langzaam op kamertemperatuur komen en piep ze vervolgens een paar minuten op in de magnetron. Hier worden weer lekker smeuïg van.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

15 Reacties

  1. Erica 28 mei 2019 om 21:09

    Ik wil graag deze brownies maken maar heb geen officiële brownie vorm / taartvorm zoals in je recept staat. Kan ‘t ook gewoon in een ovenschaal?

    Verder wil ik even zeggen dat ik heel veel gebruik maak van je website. Vorig jaar tijdens m’n verlof pas ontdekt maar sindsdien veel gemaakt vanaf je blog en vanuit de scheurkalender :)
    Keep on going

  2. Barbara 26 december 2019 om 11:02

    Gisteren gemaakt met kerst, geserveerd met ijs, zelfgemaakte dulce de leche en nougatine, was heerlijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *