Brownies

Brownies txt

I’m a brownie lover! Voordat ik bij een restaurant ga eten check ik thuis altijd even de kaart, ik controleer dan ook altijd alvast of er brownies op de kaart staan. Als er verder niets mega-lekkers op de kaart staat ga ik altijd voor brownies. Daarom is het best wel vreemd (en not done) dat er nog geen basis-recept voor brownies op het blog stond.

Daar komt vandaag verandering in!

Deze brownies van Janneke Philippi uit het boek Mijn favoriete Desserts zijn per-fect, alles wat een brownie moet zijn. Vol van smaak, smeuïg van binnen.. wat wil je nog meer? Ik weet wat je nog meer wilt, deze perfecte onweerstaanbare brownies maken! Let’s go!

Brownies 01

Brownies 02

 Brownies

Bereidingstijd 20 minuten en 30 minuten oventijd

Ingrediënten voor 12 brownies

 • 225 gram ongezouten boter
 • 225 gram pure chocolade
 • 3 eieren
 • 325 gram suiker
 • 150 gram zelfrijzend bakmeel

Extra benodigd: mixer of keukenmachine en een brownievorm van 28 x 18 cm

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 C, bekleed het bakblik met bakpapier.
Smelt op laag vuur in een steelpan de boter met de chocolade. Roer de chocolade glad en zet de pan naast het vuur.
Klopt de eieren met de mixer of keukenmachine samen met de suiker dik en romig. Roer de chocoladeboter langzaam door het eimengsel.
Zeef in 2 tot 3 porties het bakmeel boven het beslag en roer dit er luchtig door. Schenk het browniebeslag in de bakvorm.
Bak de brownie 30 minuten, tot de bovenkant net stevig voelt. De binnenzijde is dan nog lekker zacht en smeuïg.
Laat de brownie in de vorm afkoelen.

Tip: de brownies zijn net nadat ze gebakken zijn het lekkerste. Wil je ze toch bewaren? Bewaar ze dan in de koelkast. Laat ze hierna langzaam op kamertemperatuur komen en piep ze vervolgens een paar minuten op in de magnetron. Hier worden weer lekker smeuïg van.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
15 comments
 1. Ik ben ook brownie fan en dat doet me meteen herinneren dat ik nog een brownie recept heb wat er nog op moet… :) Tenslotte kun je nooit genoeg brownie recepten hebben!

 2. Ik ga voortaan ook maar voor het zelf maken, ben ook schuldig aan het pakjes bakken van brownies hihi! Ben erg benieuwd hoe het zal smaken. Thanks for sharing.

 3. Hi Brenda,

  Ik heb op instagram dit recept van jou gekregen en ik dit wil ik graag met Kerst maken. Net bij Action geweest en een brownie vorm van 26×27 gekocht. Moet ik dezelfde hoeveelheden aanhouden of meer? Wat is jouw advies?

  Graag hoor ik van je, gr. Marieke

 4. Totale mislukking!
  Had een vorm van 20 x 20, zoals je zelf ook gebruikt hebt volgens je reactie, echter veel te veel beslag, en veel te veel suiker. Het blijft overal aan plakken en het is mierzoet. Sorry, heb vaker van je recepten gebruik gemaakt maar deze keer is het niet geslaagd. Jammer!
  Volgende keer beter!

 5. mijn vriend is jarig, hij gaat met mijn broer een nachtje doorgamen, dus er staan brownies in de oven :) een van de weinige keren dat ik brownies bak , ik vertrouw het recept haha

 6. Hallo Brenda
  Ik heb nog nooit een terug koppeling gemaakt, maar dat wilde ik nu wel doen.
  Ik heb de brownie gemaakt en ik moet zeggen HEERLIJK.
  Inderdaad lekker smeuïg.

 7. De brownies waren echt super lekker, ik heb echter wel 250g suiker gebruikt in plaats van 325g omdat ik het voor mn gevoel wel erg veel suiker was en heb een snufje zout toegevoegd.
  Maar ze zijn zeker top, echt een recept om nog eens te maken

 8. Ik wil graag deze brownies maken maar heb geen officiële brownie vorm / taartvorm zoals in je recept staat. Kan ‘t ook gewoon in een ovenschaal?

  Verder wil ik even zeggen dat ik heel veel gebruik maak van je website. Vorig jaar tijdens m’n verlof pas ontdekt maar sindsdien veel gemaakt vanaf je blog en vanuit de scheurkalender :)
  Keep on going

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk