Witlofschuitje met makreel

Witlofschuitjes txt

Vandaag gaan we weer voor hartig in de high tea week. Deze keer met een witlofschuitje, een lekker fris hapje.

Witlofschuitjes kun je vullen met allerlei verschillende mengsels, deze keer vulden we hem met een makreelmengsel met appel. Een top combinatie! Heerlijk als afwisseling bij de machtigere (zoete) hapjes.

Witlofschuitje met makreel

Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten voor 10 hapjes:

  • 1 gerookte makreel filet
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 stronk witlof (10 witlofblaadjes)
  • 1/4 appel
  • 2 ringen lente ui
  • tuinkers
  • peper en zout

Bereiding:

Haal de gerookte makreel van het vel en verwijder de graatjes. Snijd de lente ui in ringetjes. Meng de makreel met de yoghurt en lente ui en breng het op smaak met peper en zout. Was de part appel, verwijder het klokhuis en snijd het in blokjes (voor de kleur is het mooi als je de schil er aan laat zitten). Was de stronk witlof, haal de buitenste (niet mooie) bladeren er af en haal de overige witlofbladeren netjes los.

Vul de witlofschuitjes met het makreelmengsel en strooi hierover blokjes appel en tuinkers.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
4 comments
  1. Lijkt me een heerlijk hapje om snel eens klaar te maken.

    In de laatste regel van je recept heb je het wel ineens over tonijn in plaats van makreel. Ik neem aan dat je het hapje dan ook met tonijn of bv gerookte zalm kunt maken.

    Ik heb al een paar keer een high georganiseerd en dit zou er zeker ook in thuis horen.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk