Goedemorgen! Door alle feestelijkheden van gister was ik bijna vergeten het artikel van vandaag te publiceren. Ik heb weer een heerlijk high tea receptje voor je. Een Perentaart! Dat is weer eens wat anders dan een appeltaart. Het is een heerlijke frisse taart die zeker nu in het voorjaar goed tot zijn recht komt, maar ook in november ben ik fan van dit lekkertje.
Een collega trakteerde deze taart eens en sindsdien ben ik verkocht. Ik heb hem inmiddels al meerdere keren voor mijn verjaardag gemaakt en ook heb ik hem geserveerd tijdens een high tea.
Bij een high tea kun je de perentaart bijvoorbeeld ook in een vierkante of rechthoekige bakvorm bakken zodat je mooie vierkantjes of rechthoekjes kunt snijden.
Verzonken perentaart
Bereidingstijd 30 minuten en 60 minuten baktijd
Ingrediënten
- 200 gram zachte boter
- 220 gram suiker
- 1 zakje (of 8 gram) vanillesuiker
- 4 eieren
- 200 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- Geraspte schil van een halve citroen
- 2 a 2,5 peer (bijna rijp, maar zeker niet overrijp anders wordt de taart erg vochtig)
- amandelschaafsel
Extra benodigd een springvorm met een diameter van 26 cm
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet de bakvorm in en bestrooi met bloem.
Mix de boter schuimig. Voeg 200 gram suiker en de vanille suiker bij de boter en mix dit goed door elkaar. Voeg één voor één de eieren toe en klop dit tot een schuimig geheel ontstaat. Meng de citroenschil door het beslag. Voeg de bloem en bakpoeder erbij en meng dit goed door.
Schil de peren, snijd ze in 4 parten en snijd het klokhuis eruit.
Giet het beslag in de bakvorm en strijk het glad. Verdeel de parten peren in een cirkel in het beslag. Bestrooi de taart met de overige 20 gram suiker en geschaafde amandelen.
Bak de taart 60 minuten in de oven. Let na 30 minuten op of de taart niet te bruin wordt. Leg er een stuk aluminiumfolie op als je niet wilt dat hij bruiner wordt.