Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Gazpacho

Gazpacho txt

Gister is de zomer officieel begonnen en van mij mag dat ook wel. Na mijn vakantie op Zakynthos ben ik  helemaal klaar voor mooi zomerweer in Nederland. Omdat we net weg zijn geweest blijven we in de zomer lekker in ons eigen landje. Het zou fijn zijn als we tijdens onze vakantie in juli/augustus van mooi zomerweer kunnen genieten. Overdag lekker varen of naar het strand en dan ‘s avonds in de tuin een hapje eten. En tijdens een van die avonden maak ik zeker deze heerlijke frisse Gazpacho nog een keer klaar.

Gazpacho is een Spaans soepje op basis van groenten en kruiden, meestal (en ook bij mijn variant) wordt tomaat als basis gebruikt. De soep wordt niet verwarmd, maar eet je ijsoud. Het stilt de honger, lest de dorst en geeft de nodige vitamines en zout. De gazpacho is vol van smaak, lekker fris, maar ook een beetje pittig. Precies wat je nodig hebt op een warme dag.

Gazpacho 02

Gazpacho

Ingrediënten voor 6 glaasjes

 • 1 ui
 • 250 gram tomaten
 • 1 rode paprika
 • halve komkommer
 • 50 ml rode wijnazijn
 • 100 ml gezeefde tomaten
 • 50 ml water
 • zout en peper
 • teentje knoflook
 • theelepel paprikapoeder
 • 8 blaadjes verse basilicum
 • eventueel komkommer, tomaat en croutons voor de garnering

Bereiding:

Hak in een keukenmachine de ui met komkommer, paprika, tomaten, basilicum en het teentje knoflook fijn. Giet het mengsel over in een blender (je kunt bijvoorbeeld ook een staafmixer gebruiken) en voeg de rode wijnazijn, gezeefde tomaten, water, paprikapoeder, peper en zout toe. Blend  het mengsel tot het mooi glad van structuur is. Als je de ‘soep’ te dik vind kun je extra water toevoegen.

Serveer de soep ijskoud en garneer met blokjes komkommer, tomaat en croutons.

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *