Salade met perzik en krokante prosciutto

Salade met gegrilde perzik en prosciutto txt
Dit is mijn versie van een salade die ik op het Griekse Zakynthos at. Toen ik thuis kwam had ik spontaan weer trek in deze salade. Want ahh.. als ik hier aan terugdenk dan loopt het water me in de mond en is het spontaan zomer. De omstandigheden waarbij ik deze salade at waren namelijk per-fect.

Stel je voor: Je ligt een ochtend aan het strand, op het perfecte strandbedje. Je hoeft niet onder de parasol te liggen want het is niet snikheet, qua temperatuur is het precies goed en er staat een klein briesje. Boekje erbij, muziekje, paar glazen water.. en dan krijg je trek en is het tijd voor de lunch. Je verkast van het heerlijke strandbedje naar het terras bij de strandtent, bekijkt de kaart en bestelt een salade met perzik en prosciutto. Daarbij bestel je een verfrissende ‘mixed juice’.  Met uitzicht over de helder blauwe zee geniet je van de heerlijke salade en neem je af en toe een slokje van je juice..

Houd dit gevoel vast. Maak deze salade. En doe je ogen even dicht als je een hapje neemt….

Salade met gegrilde perzik en prosciutto 02

Salade met gegrilde perzik en krokant prosciutto

Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • gemengde sla
  • 2 perziken
  • 5 plakjes prosciutto
  • handje croutons (klik voor recept)
  • olijfolie
  • 50 gram feta

Voor de vinaigrette:

  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • snufje zout
  • peper
  • 1 theelepel suiker
  • 2 theelepels mosterd
  • 6 eetlepels olijfolie

Bereiding:

Snijd de perziken in partjes en verwijder het vel. Verwarm een grillpan op het vuur en smeer de parten perzik in met olijfolie. Grill de parten perzik zodat totdat er mooie grilstrepen ontstaan.
Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de prosciutto hierin krokant en scheur het in stukken.

Meng voor de vinaigrette de balsamico azijn met zout en roer met een garde de peper, suiker en mosterd erdoor. Meng tot slot met olijfolie.

Meng de gemengde sla met gegrilde perzik, krokante prosciutto, en croutons. Breng op smaak met de balsamico vinagrette en garneer met verbrokkelde feta.

10 Comments

  1. Maura - YLT 3 juli 2014 at 08:47

    Jaaaaa, prosciutto! Zó lekker. Vooral de combinatie van zout en dan met die zoete perzik. Enne ik ga dat gevoel vasthouden hoor, het wordt zomers warm vandaag dus dat gaat helpen ;)

    Reply
    1. Brenda Kookt 4 juli 2014 at 08:16

      Ja, wat het weer betreft is dit recept goed getimed ;)

      Reply
  2. Conja 3 juli 2014 at 09:30

    Wat een leuke inleiding op het recept. Ik kan het me helemaal indenken. Goed geschreven, Brenda!

    Reply
  3. Linda 3 juli 2014 at 10:03

    Ik zie het helemaal voor me op dat heerlijke plekje. De salade klinkt lekker dus die ga ik snel maken.

    Reply
  4. natasja 5 juli 2014 at 18:11

    Zit nu aan je bulgar salade met zoete aardappel!! Heeeerrlijk!!! En de tips over zakynthos helemaal blij mee ga er nl over 3 weken naar toe!!! Keep on writing! !

    Reply
    1. Brenda Kookt 7 juli 2014 at 17:41

      Wat leuk! Fijne vakantie, geniet er lekker van op Zakynthos!

      Reply
  5. Eline 6 juli 2014 at 21:56

    Oh dit lijkt me verrukkelijk!

    Reply
  6. Nelise 7 juli 2014 at 08:24

    Gisteren gegeten met dikke frieten. Heerlijk. Had nog wat bosui, tomaatjes en komkommer toegevoegd.

    Reply

Geef een reactie