Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Kokosmakronen

Kokosmacronentxt

Eerder heb ik jullie verteld over mijn kokosperiode, de periode waar ik nog steeds midden in zit. Het is begonnen nadat ik op de Sunday Market kokosbollen heb gegeten. Ze waren zo lekker dat ik zelf ook kokosmakronen wilde maken.

In kookboeken en op internet heb ik een tijdje gezocht naar mijn ideale recept voor kokosmakronen. Ieder recept heeft namelijk weer een andere verhouding, bij het ene recept is suiker gebruikt, de ander honing en het volgende recept voegt geen suikers toe. Op Carolines blog vond ik een recept dat me erg aansprak. Namelijk eentje waarbij gecondenseerde melk werd gebruikt.
Door de gecondenseerde melk worden de kokosmakronen lekker zoet, maar niet té. Zoals bijna alle baksels zijn ook de kokosmakronen meteen na het bakken het lekkerste. Na een dag worden de makronen een beetje sticky, net zoals de makronen uit de winkel. Ik snap nu helemaal waarom er meestal ouwel-papier onder kokosmakronen zitten ;)

Uit dit recept haalde ik 20 flinke makronen, de volgende keer maak ik ze iets kleiner. De makronen hebben een hele goede kokossmaak, een grote koek is dan wel een hele hap. Ik neem liever 3 kleinere koekjes. Oh, en voor het geval je je afvraagt wat de ‘suikerklontjes’ op de foto zijn. Dit zijn heerlijke kokosblokjes, verkrijgbaar bij de notenboer. Als je ze fijnmaalt kun je ze gebruiken in dit recept, maar ze zijn ook lekker door een notenmix, of gewoon zo los als snack.

Kokosmakronen

Bereidingstijd 20 minuten en 15-20 minuten baktijd

Ingrediënten voor ongeveer 20 makronen

  • 1 blikje gezoete gecondenseerde  melk
  • 370 gram gedroogde kokos
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 grote eiwitten

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng in een kom de kokos met de condenseerde melk en vanille extract. Klop in een andere vetvrije kom de eiwitten stijf. Spatel de eiwitten door het kokosmengsel.

Leg op de bakplaat hoopjes beslag, zorg er voor dat ongeveer 3 tot 4 cm ruimte tussen de hoopjes zit in verband met het uitlopen van het beslag.

Bak de makronen 15 – 20 minuten tot de goudbruin zijn. haal ze voorzichtig van de bakplaat en laat ze afkoelen op een rooster.
Zorg er voor dat de bakplaat is afgekoeld voordat je er nieuwe makronen op legt.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

26 Reacties

  1. Karin 6 maart 2016 om 15:48

    Hoi Brenda, ze zijn heerlijk allen uitlopen doen ze totaal niet. Het beslag is vrij droog en de hoopjes blijven hoopjes. Doe ik iets verkeerd? Gr. Karin

  2. margriet evers 7 april 2016 om 21:55

    Ik ben benieuwd : wilk graag de cocosmacronen bakken, maar er staat niet bij hoeveel inhoud er in dat6 blikje geconsdenseerde melk zit. Heb het nog nooit gekocht, dus weet niet of er verschillende maten zijn..

    1. Brenda Kookt 8 april 2016 om 08:50

      Een blikje gecondenseerde melk van Friesche Vlag bevat 397 gram

  3. Gerla 8 augustus 2016 om 14:27

    Ha Brenda, twee jaar na dato haha gisteren de kokosmakronen gebakken. Heerlijk recept. Inderdaad niet te zoet en wel lekker sticky! Vooral de volgende dag, heerlijk vind ik ze.

  4. Joke Been 2 maart 2018 om 14:11

    Ik heb de kokosmakronen al een paar keer gemaakt.
    Heerlijk,van het weekend weer.
    Succes verzekerd.
    Grot Joke

    1. Brenda Kookt 4 maart 2018 om 15:52

      Wat super leuk om te horen dat jullie zo van de kokosmakronen genieten Joke!

  5. Anne 27 oktober 2020 om 20:41

    Hoi Brenda,

    Kan je ook geraspte kokos gebruiken?

    Ik lees het graag weer.

    Groetjes

  6. Ilse 28 oktober 2020 om 14:09

    Hoi Brenda,
    ze zijn erg lekker hoeveel kalorien zitten er in? Kan het nergens vinden.
    Grtjes ilse

    1. Brenda Hoff 2 november 2020 om 13:53

      Hoi Ilse, ik houd inderdaad niet bij hoeveel calorieën er in mijn recepten zitten. Dit kun je het beste zelf uitrekenen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *