Snap Shots Ischgl| Part 1
Bewaren
Vorige week vertelde ik je meer over de Culinaire Jacobsweg in Oostenrijk, een hele leuke manier om tijdens een reisje inspanning en natuur te combineren met lekkere culinaire gerechtjes. In het artikel dat ik vorige week plaatste (klik) kun je er alles over lezen. In dit artikel met de Snap Shots die ik maakte kun laat ik je zien hoe onze reis er uit zag.
Dit is part 1, kom maandag terug voor het tweede en laatste deel van de Snap Shots die ik in Ischgl maakte.
‘mind your step juice’
Het feest begon op Schiphol, hier verzamelden we met ons persgroepje. We gingen met het vliegtuig naar München en vanaf daar werden we met een busje opgewacht.
Op de tweede foto zie je de eerste bergen. Als ik dat zie krijg ik de (wintersport)kriebels al in mijn buik.. we zijn er bijna!
We checkten in, in hotel Fliana. De kamer was heerlijk luxe, en dat allemaal voor mezelf 🙂
Ik moest me snel opfrissen, want we gingen door naar hét openingsdiner van de Culinaire Jacobsweg. In het Trofana-Royal (sterren restaurant) stond een heerlijk 6 gangen diner op ons te wachten.
Tafel ‘Holland’..
..was goed gedekt.
Het diner begon wat mij betreft met het lekkerste gerechtje van de avond, de gemarineerde zalm was overheerlijk.
Bij iedere gang hoort een nieuwe wijn..
#genieten
We werden goed verwend, op een goede tweede plaats stond voor mij het geroosterde buikspek deze avond.
Na het diner hebben we een laatste drankje gedaan bij de bar van het Trofana Royal voor we terug naar het hotel gingen.
Ontbijten in een hotel. Ook na het 6-gangen diner van gister (dat om 00.00 uur was afgelopen) kan ik ‘s morgens vroeg ontbijten als een keizer.
Samen met alle deelnemers (groepjes journalisten uit verschillende Europese landen) liepen we één van de mooie routes van de Culinaire Jacobsweg. Super om eens in de bergen te zijn zonder sneeuw, ook nu was het prachtig.
Selfie met mijn reismaatje Philippine. In het begin was het fris, maar na een stukje wandelen kregen we het vanzelf warm.
In het begin was het apart om langs de koeien en berggeiten te wandelen, na een tijdje werd het normaal. Die beesten kijken ook niet op of om.
Super mooi uitzicht. Ik bleef constant om me heen kijken en foto’s schieten.
Voor 2 nachtjes had ik serieus 19 kilo bagage bij me! Ik had nog nooit in de bergen gelopen en wist niet zo goed wat ik moest verwachten. Daarom had ik ook (veel) verschillende soorten kleding bij me, waaronder sportkleding én een regenpak. Uiteindelijk liep ik keurig in mijn gewone spijkerbroek. Maar wél met mijn hardloopschoenen.
Onderweg lagen er lekkere verkoelende drankjes voor ons klaar.
Waarna we weer verder liepen..
Het duurde iets meer dan een uur voor we onze bestemming, de Heidelberger Hütte, bereikte. Het uur vloog serieus voorbij.
In de berghut maakten de sterren chefs hun gerechten klaar, én wij mochten een kijkje in de keuken nemen.
Een persmomentje, klik flits, klik klik, flits.
..met lekkere wijntjes. En natuurlijk mochten we alle gerechten proeven. Hier liet ik je de gerechten van dit seizoen al zien. En ja, ik heb alles opgegeten.
Naast de gerechten van de chefs stond er ook echte Oostenrijkse Kaiserschmarren op tafel. Dit deed me (alweer!) denken aan de wintersport.
Op de terugweg werd het weer steeds slechter, we liepen bijna in de wolken. Dit leverde mooie plaatjes op. En regen.
Maar eenmaal in de bus terug naar het hotel klaarde het ineens op.
Én zagen we bergmarmotten!
De vrije tijd spendeerden we in het zwembad. Eerst testten we het buiten zwembad, toen het binnen zwembad en tot slot ging ik op mijn hotelkamer nog even in bad.
Hoe heerlijk is dat na een flinke wandeling?
‘s Avonds aten we met zijn allen in de Wilderer Hütte. Maar het was geen gewone avond, want Nederland moest voetballen tegen Costa Rica! We dronken Aperol en aten een sinaasappelijsje. Alles voor de oranje stemming 😉
Team Holland zat er helemaal klaar voor. Achter ons zie je dat de Belgen die avond niet zo vrolijk meer waren…
Dit was part 1 van de Snap Shots die ik in Ischgl maakte. Maandag laat ik je het tweede en laatste deel zien.