Ovenschotels & Hartige taarten (+win)

Ovenschotels en hartige taarten 01

Het bakken (en opeten) van ovenschotels en hartige taarten.. ik ben er dol op! Juist omdat je er zoveel kanten mee op kunt, bijna alle combi’s zijn mogelijk. En daarnaast is het natuurlijk ook lekker makkelijk. Veel schotels kun je namelijk heel goed van te voren maken zodat je hem na een dag werken alleen nog even in de oven hoeft te schuiven.

Ik durf wel te zeggen dat ik iedere week een ovenschotel, hartige taart of quiche maak. Voor 2 personen is een schotel of taart vaak veel te veel. Geen probleem, wat over is dat vries ik in. Als we een dag geen tijd of zin hebben om te koken (ja, ook dat komt voor ;)) zet ik de avond van tevoren een bakje in de koelkast zodat het langzaam ontdooid. Als we uit ons werk komen hoeven we het alleen nog even op te warmen. Dit doe ik het liefste in de oven.

Ovenschotels en hartige taarten 02

Dit zijn op dit moment mijn favoriete ovenschotels:

Spitskoolschotel met gehakt en bladerdeeg. Ik moet toegeven dat het niet mijn beste foodfoto ever is, maar deze schotel is gewoon heerlijk.  De combinatie van het gekruide gehakt met appeltjes, spitskool en bladerdeeg.. top! Komende week eet ik deze schotel weer ;)

De hartige taart met broccoli en kip blijft een van de favoriete hartige taarten. Simpele ingrediënten, maar super lekker.

Een schotel die super simpel is en bij ons regelmatig op tafel staat is de sperziebonenschotel. Heel handig voor als J. moet koken ;)

Als ik snel wil gebruik ik vaak voorgegaarde aardappelschijfjes. Een van de schotels waar we die in gebruiken is de courgette schotel met rode pesto. Van deze schotel heb ik gister nog een restje uit de vriezer gegeten.

Quiche met pompoen, spinazie en feta wordt mijn favo deze herfst vermoed ik.

 Win!

Als je een lekkere (hartige)taart of ovenschotel wilt maken zijn er een paar tools die goed van pas komen. Denk aan een bakvorm of ovenschaal. Cruciaal. En een kwastje om je schaal in de vetten is ook best handig. Niet onmisbaar maar wel leuk om in huis te hebben zijn bakbonen (zodat je de bodem voor kunt bakken). En kookboeken hebben we nooit genoeg toch?

Kun je bovenstaande tools wel gebruiken? Doe dan mee, want van Fonq mag ik een mooie Le Creuset bakgeschenkset t.w.v. € 59.50 weggeven!
De bakset bestaat uit:

 • een taartvorm van keramiek Ø 28 cm
 • set bakerwten (ook wel bakbonen genoemd)
 • bakkwastje
 • boekje met recepten en handige baktips

Le Creuset bakgeschenkset

De taartvorm van Le Creuset is gemaakt van aardewerk en daardoor erg sterk en duurzaam. Het schilfert niet en is kras- en vlekvrij. De aardewerk taartvorm kan gebruikt worden bij temperaturen van -18°C tot + 260°. Deze taartvorm met een diameter van 28 cm  en is geschikt voor ovenschotels of taarten voor 4 tot 6 personen.

De set wordt geleverd in een luxe geschenkverpakking, waardoor het extra leuk is om deze gewonnen prijs cadeau te doen. Aan jezelf of iemand anders!

Doe het volgende om kans te maken op deze mooie bakset:

 • Laat een reactie achter onder dit bericht
 • Like de Facebook-pagina  van Brenda Kookt (als je dit niet al eerder hebt gedaan)

Deze win-actie is gesloten, de winnaar heeft inmiddels bericht ontvangen.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
181 comments
 1. Ik maak je hartige taart met broccoli en kip regelmatig! Wij zijn er allemaal dol op hier.
  Dank je wel voor je leuke blogjes en superrecepten.

 2. Ik maak vaak ook hartige taart. Alleen deze bak tools ontbreken nog in mijn keuken!
  Wat ook lekker is in een hartige taart is zoete aardappel!

 3. Ooohh I love hartige taarten en ovenschotels! Zou de set echt super graag willen winnen, ik heb alleen geen facebook

 4. Volgens mij zou ik mijn lieve schoonmoeder hier heel blij mee kunnen maken. Sinds ze een nieuwe oven heeft is ze ineens aan het bakken gegaan. Ze zou dit pakket zeker veel gaan gebruiken!

 5. Wauw, wat een gave actie! Ik zou de set cadeau willen doen aan mijn vriend. We zijn bijna 5,5 jaar samen en willen dat vieren door zelf uitgebreid te gaan koken en eten. Hij neemt vaak de hartige dingen voor zijn rekening, terwijl ik juist zoete dingen maak. Deze set is voor allebei geschikt en ik weet zeker dat dit de perfecte aanvulling is op onze keuken :)

 6. Heee!
  wat een leuke actie! Sinds ik op kamers woon maak ik heel veel hartige taarten, elke keer weer in een andere schaal die ik hier in huis tegenkom. Soms levert dit wel aangekoekte bodems op. Hartige taarten zijn echt een van mijn favorieten. Ik zou daarom heel graag meedoen aan deze winactie.
  x

  (ik like ja al op fb)

 7. Wow, met die bakset wordt het maken van een hartige taart helemaal een feestje! And I like it! Mijn favoriet is de broccoliquiche met cashewnoten en brie erboven op, heerlijk!

 8. Wat een leuke winactie!! Dol op hartige taarten, veel groente “verstoppen” en goed vooraf te maken als er visite komt!! Ik heb nog ruimte in mijn kast….!!

 9. Ik hou ook enorm van hartige taarten! Het heeft iets gezelligste en feestelijks terwijl je het gewoon als avondeten kunt eten. Het zou zo fijn zijn om deze attributen te winnen, aangezien ik mijn uitzet bij elkaar aan het zoeken ben en ik natuurlijk niet al mijn moeders’ bakspullen kan meenemen naar mijn eigen huisje.

 10. Oh ja, gaaf! Ik doe graag mee.
  Ik ben met name heel erg benieuwd naar de bakerwten, en hoe dat werkt.

 11. Hartige taarten zijn hier favoriet! Vooral met zalm en spinazie of met allerlei groentes. Ik doe daarom graag mee aan de winactie!

 12. Wat een leuke actie! :) Hartige taarten zijn lekker en leuk om te maken. Met o.a. het boekje met recepten en handige baktips hoop ik nog meer creacties te gaan maken!

  Ps. Ik ben echt fan van je site/recepten :)

 13. Hallo Brenda,
  Dit is een erg leuk geschenk, daar zou ik me zeker eens mee kunnen uitleven. Ik ben namelijk juist zelf met een blog begonnen. Ik vindt je blog erg mooi en erg inspirerend.
  Met vriendelijke groeten
  Inge

 14. De taartvorm zou goed van pas komen, ik kan eindelijk weer naar hartelust koken en bakken, onlangs bevallen van een mooi meisje, tijdens de zwangerschap lukte het niet omdat ik alles vond stinken.

 15. Supertof! Ik bak ook vaak ovenschotels! Quiche was ik altijd gek op, maar daar moet ik nog eens een slanke versie op verzinnen.

 16. Hartige taarten en ovenschotels zijn zo fijn om te maken, omdat je het helemaal naar je eigen smaak kunt vullen. Nu wilde ik in mijn kamertje ook aan de slag gaan met een lekkere taart en kocht een ovenschotel. Wil ‘m voor de eerste keer gebruiken, past ‘ie niet in mijn oven.. Zó stoom. Komt omdat er van die handvatten aanzitten en ik heb een combi oven magnetron waar de plaat ronddraait als hij aanstaat en nu kan mijn ovenschaal niet draaien. Deze prachtige ronde vorm van Le Creuset past daarom gelukkig wel.
  Oeps, haha.

 17. Mijn baksels mislukten de laatste tijd steeds…
  Wel zwart, maar niet gaar… Blijkt dat de oven stuk is…
  Dus snel op zoek naar een tweedehandsje… Mis mijn misbaksels niet, maar de gelukte exemplaren wel!

 18. Wat een leuke prijs!
  Ik zou zo’n bakset goed kunnen gebruiken. Ik ben ook al een tijdje op zoek naar “bakerwten”, dus het zou ideaal zijn als ik deze prijs win ;) Alle andere tools zijn natuurlijk ook hartelijk welkom.

  Ovenschotel zijn trouwens zooooooo lekker :)
  Hartige taartjes maak ik minder maar met zo’n prijs komt er zeker verandering in.

 19. net als de rest wil ik deze heel graag, heb niet echt een dijker van een reden, buiten dat mijn vorm gesneuveld is.. taarten en hartige taarten zouden mij heel erg helpen in het weer normaal gaan eten proces, vind ze erg leuk om te maken en ik hoop echt dat dit cadeau er aan bij mag gaan dragen..

  (p.s. komt er weer eens een eetdagboekje? helpt me nog steeds om een reeel beeld van eten te krijgen;) )

 20. Wat een leuke win actie! Zit al heel lang in mijn hoofd met een taartvorm, want ik moet er echt een gaan aanschaffen! Gebruik nog altijd een springvorm, en dan zien mijn taarten er niet altijd even mooi uit…. Maar heb er momenteel het geld niet voor om een goede te kopen! Deze win actie is dan ook heel erg welkom! En van Le Creuset meteen! In een taartvorm van Le Creuset zou ik graag mijn home made taarten uit opdienen en in fotograferen!!!

 21. Wat een super leuke winactie!
  Ik heb juist afgelopen week een quiche gemaakt met behulp van jouw tips; deze waren erg handig!!

 22. Fantastisch zo’n mooie taartvorm van Le Creuset.
  Alles van Le Creuset is super!! en deze taartvorm heb ik nog niet.
  Ik zou hem erg graag winnen.

 23. Ovenschotels staan bij ons regelmatig op tafel! Ik heb een oven met uitgestelde start functie en dat is zo makkelijk! Na de zwemles, voetbaltraining, tennisles kunnen we meteen aan tafel. Wat alleen nog ontbreekt is een mooie ovenschaal. Deze van Le Creuset staat al heel lang op mijn verlanglijstje. Dus fingers crossed hier…

 24. Ik wil nog steeds een keer een hartige taart maken, maar we hebben echt een rotoven haha, want het moet een ronde vorm hebben anders past het niet.. Deze taartvorm van Le Creuset zou dus perfect zijn!

 25. Leuk, ik ben gek op Le Creuset! Die bakbonen komen helemaal van pas. Ik vergeet ze altijd te kopen dus moet dan altijd een enorme hoeveelheid rijst gebruiken. Lekker zonde! :)

 26. Sinds kort ben ik helemaal ‘into’ het koken. Toen ik op zoek was naar lekkere recepten kwam ik op je site terecht. Ik heb al een aantal recepten van je gemaakt, heerlijk!!
  Ook al een hartige taart gemaakt, maar ik heb nog niet zo’n mooie taartvorm. Zou hem graag willen winnen!

 27. Wauw, wat een leuke actie! Ik doe graag mee. Ik ben binnenkort jarig dus hij zou, naast het feit dat het een geweldig verjaarskado is, goed van pas komen om jouw lekkere gerechten te bereiden. Volgens mij kun je alle kanten op met deze schaal dus hij zal daarna vast niet achterin de kast verdwijnen :)

 28. Ha…..die set kan ik net erg goed gebruiken nu ik sinds kort jou volg via diverse media……daar zou ik enorm blij van worden. Nu doe ik het met de middelen die ik heb, niet altijd even handig, maar een mens moet wat natuurlijk.

  Keep on going Brenda……Dullkehoudtervan keep on following you :-)

  Gr. Ellen

 29. De schotel met broccoli en kip is heerlijk. Die maak ik nog wel eens.
  Die met spitskool ga ik binnenkort ook maar eens proberen.
  Mmm lekker.
  Bedankt voor al je inspiratie!

 30. Wat een leuke prijs! Ik doe graag mee. We zijn dol op hartige taarten of quiche.

 31. Hoi Brenda,

  Wat een leuke winactie! Hier is het hele gezin dol op alles wat uit de oven komt. Staat dus ook regelmatig op tafel. Jouw ovenschotel met courgette en rode pesto is 1 van de favorieten.

  Ga vooral zo door met je inspirerende site!

  Groetjes, Linda

 32. Leuke aktie!
  Ik hou van kadootjes! ;) Lijkt me leuk zo’n pakketje te ontvangen.
  Dat wordt weer bakken en kokkerellen!

 33. Ik heb afgelopen zaterdag de hartige taart met broccoli en kip gemaakt. Mijn eerste hartige taart die ooit gelukt is! Bedankt voor het recept het was hartstikke lekker. Toen ik een jaar geleden op mezelf ging wonen kon ik nog geen ei koken, maar mede door jou site kan ik volgens mijn zusje nu beter koken dan mn moeder -;) Ik zou hartstikke graag deze set willen winnen, dat ziet er toch wat mooier uit dan mijn hema blik. Ik heb alleen geen facebook ik volg je wel op instagram.

 34. Oooh wat zou ik dat graag winnen! Ik maak nu al graag ovenschotels en taarten, maar met zo’n set ga ik nog harder mijn best doen om mijn familie (moeilijke eters, ze “lusten” weinig) over te halen met oa jouw heerlijke recepten!

 35. Ik doe natuurlijk ook mee met de winactie! Wie wil er nou niet graag een Le Creuset winnen? En hartige taarten worden hier ook vaak gegeten!

 36. Ik heb deze vijf recepten weer opgeslagen, ik vind ovenschotels super.
  Van le creuset heb ik ook de tarte tatin pan, echt een aanrader.
  Je kunt evt op je fornuis beginnen en daarna in de oven. Geen lange steel dus past altijd in de oven.

 37. Wat een leuke win actie. Ook hier komen ovenschotels zeer regelmatig uit mijn keuken. Gisteren voor de verandering eens dessert met perziken. Ik doe graag mee

 38. Ovenschotels en hartige taarten,what else ?
  Daarom hou ik zo van de herfst en winter denk ik,smullen,smullen,smullen.
  Ik ga gauw aan de slag met de spitskoolschotel lijkt me heerlijk.
  En,o ja ik doe natuurlijk graag mee.

 39. Te gekke actie ben dol op le creuset. Met deze mooie vorm ga ik zekere deze lekkere recepten proberen.

 40. Zomers eten wij vaak een hartige taart. Juist omdat deze ook lekker koud te eten zijn.
  Maar nu even niet.
  Sinds vriendlief zo aardig is geweest onze schaal in tweeën liet vallen kan ik even niets.
  Hij heeft geen haast een nieuwe te kopen.
  Als ik in aanmerking kom om hem te winnen, verras ik hem.
  AJ

 41. Net de courgette ovenschotel met de rode pesto gemaakt. Heerlijk!
  Met de bakset kunnen we ook eens een hartige taart gaan proberen.

 42. Brenda, mijn complimenten, je hebt ontzettend leuke en lekkere recepten!
  Alles naar mijn smaak… misschien ligt het aan de naam!

  Groetjes Brenda

 43. Jaaaa mijn favo kleur taartvorm! Ik hou van hartige taarten vooral met zuurkool gehakt en appel en speculaas! De taart met pompoen ga ik snel maken!

 44. Ik ben ook gék op ovenschotels en hartige taarten en ovenschalen heb je nooit genoeg. Deze quichvorm ziet er mooi uit en komt altijd van pas.

 45. Op dit moment ligt er een prachtige pompoen uit eigen tuin op het aanrecht dat heel graag verwerkt wil worden in de hartige taart met pompoen, spinazie en feta! En het zou natuurlijk nog veel leuker en lekkerder zijn als die hartige taart in de prachtige vorm word gebakken van Le Creuset!

 46. Wat een leuke actie! Als ik een recept tegenkom met bakerwten, sla ik gauw de bladzijde om. Maar daar kan nu dan verandering in komen :-)

 47. Wauw! Super leuke winactie! Ik houd enorm van bakken, zowel hartig als zoetigheid. Dit zou enorm van pas komen als ik straks in een eigen huisje zit! Kan ik me eindelijk uitleven in de keuken!

 48. Wat een leuke winactie! Ik bak vaak hartige taarten, nu het weer herfst gaat worden vind ik oven gerechten echt heerlijk. Ik heb al zo’n mooie Le Creuset vorm en ben er heel enthousiast over. Helaas is die van mij kleiner en daardoor zijn de taarten net niet genoeg voor 4 personen. Ik doe dus graag mee met je winactie!

 49. Beste Brenda,

  Jouw bloemkoolschotel en ook je courgetteschotel staan bij ons regelmatig op tafel.
  Ook wij genieten bijna elke week van een ovenschotel of quiche.
  Deze winactie zou bij ons dus goed van pas komen ;)
  Helaas kan ik je facebook-pagina niet liken, omdat ik geen Facebook heb.
  In plaats daarvan adverteer ik vaak met je recepten op welke.nl en tegen vrienden en familie!
  Bedankt voor je heerlijke recepten!

 50. Leuke actie. Sinds vorig jaar heb ik er een nieuwe hobby bij koken en bakken en ook graag voor anderen. Zoals mijn moeder die sinds vorige jaar een glutenvrij dieet heeft. Ik vind het leuk om recepten op je site om te zetten zodat zij die ook mee kan eten. Ik heb nog niet veel quiches voor haar kunnen maken maar ik zou het leuk vinden om daar ook mee te gaan expirimenteren. Deze tools zouden daar goed bij van pas komen.

 51. Hoi Brenda,

  Super leuke site en mooie bakset! Doe graag mee!
  Ovenschotels zijn super om te maken en lekker handig! Zeker in de logistiek met kinderen en drukte!
  Groeten en succes met de site! Heb er al veel van gehaald.

  Olav

 52. Hoi Brenda, Vandaag je blog en Facebook pagina ontdekt! Geweldige layout, lekker fris en overzichtelijk met mooie foto’s maar nog fijner de fantastische recepten :-)
  Mijn weekend start dus goed want vanavond wordt het de bloemkoolschotel met gehakt, paprika en ui uit de oven voor mijn lief, zijn zoon en mijzelf :-D Ps foto volgt ;-)

 53. Mijn dochter vindt het heerlijk als we samen de tijd kunnen nemen om te bakken! Koken is stressvoller, bakken is pure ontspanning en we vinden het allebei erg leuk om gasten te verrassen met onze bakkunsten… dus hopen we dat we een kans maken op dit leuke setje met alle benodigdheden om er weer eens flink tegenaan te gaan in de keuken! Ik laat de oven alvast voorverwarmen…

 54. Helemaal lekker, beetje variatie op mijn ovenschotels. ZOu leuk zijn eens wat anders dan mijn blikken ovenschaal op tafel te zetten, iets meer fleur :) Mooi gezellig baksetje!

 55. Oeeeeeeh ja graag! Heerlijk die hartige taarten en ovenschotels! :-)
  Toevallig is net mijn taartvorm kapot gegaan dus kan het heel goed gebruiken!

 56. Brenda, wat weer een heerlijke recepten, ik maak zo vaak een van je recepten en deze zullen ook regelmatig gemaakt worden. Mijn grootste favoriet is je granola, wat heerlijk is dat

  1. Hi Joke, wat leuk dat je een berichtje achterlaat! Mijn moeder vertelde laatst dat ze je had gesproken en dat je de granola ging proberen. Zo te horen valt hij goed in de smaak :) Zelf ontbijt ik er ook bijna iedere dag mee. Groetjes

 57. Als animator geef ik tijdens de schoolvakanties regelmatig een kookkamp. Met beter materiaal kan ik thuis uiteraard ook betere (lees: lekkere, meer geslaagde) voorbereidingen treffen. Zou leuk zijn om deze eens te kunnen / mogen winnen.

 58. Ahhh geweldig! Ik lees al je recepten en blogs, moet zeggen dat echt bijna alles super is. Er staat nog zoveel op mijn to make lijstje, hij wordt maar langer! Deze mooie set zal mij zeker gaan helpen!

 59. Ik heb je site vandaag pas ontdekt, maar vind hem erg leuk! Toevallig zat ik net een spitskool ovenschotel te eten, erg lekker. Ik doe dus mee!

 60. Heb van de week jouw bloemkool ovenschotel nog gemaakt en we eten morgen met de eetgroep hartige taarten. Ik maak de pompoentaart :-)

 61. Hartige taarten maak ik samen met mijn zoon met een beperking. Hij snijdt de groenten en kneedt het deeg. Tuurt door het ovenraampje en geniet van de geuren. Een stralende glimlach is zijn resultaat en de hartige taart is super lekker.

 62. Met dit mooie Le Creuset bakgeschenkset
  weet ik zeker dat ik de heerlijkste hartige taarten op tafel zet
  en beleven mijn gasten veel eetpret!

 63. Super leuk!
  Ik bak regelmatig hartige taarten, dat deeg eromheen is altijd zo lekker. Met deze set zouden ze helemaal goed lukken.

 64. Oh, ik verlang al jaren naar dit soort mooie en kwalitatief goede bakspullen. Ik woon nu nog in een studentenhuis, maar ben van plan binnenkort iets voor mezelf te zoeken. Dit pakket zal ik dan netjes bewaren zodat ik zelf vriendelijk met deze mooie spulletjes om zal gaan (dat vertrouw ik mijn huisgenootjes niet altijd even goed toe;)).
  Wat een leuke actie..
  Trouwens, ik heb al een aantal van jouw quiches gemaakt en ze waren heerlijk. Geen moeilijke recepten en duidelijk omschreven.. Bedankt!

 65. Ik ben gek op ovenschotels, Ik ben gek op hartige taarten, dus ik vind hier dan ook supergerechten die ik met veel plezier en zin zal maken :-)

  Ondertussen fan geworden van je fb pagina, en eerlijk …………….. ik begin morgen al met één van je recepten , het ziet er allemaal zooooooooo lekker uit

  Blij dat ik deze site gevonden heb :-)

  Nog veel kooksucces , en ik zal je met plezier volgen ( morgen de bloemkool met feta mmmmmmmmmmmmmmmmm )

  Vriendelijke groeten
  Monique

 66. wauwe!
  Wat een leuke en leerzame blog heb je. Heb m pas ontdekt en ben al helemaal fan.
  Ondertussen heb ik mijn vriendinnen ook enthousiast gemaakt. We komen 1 keer per 2 weken op vrijdag avond bij elkaar om samen te koken. Heerlijk gezelligheid en de laatste tijd komt er vrijwel altijd een recept van jou op tafel. Bedankt voor de inspiratie! We hopen nu natuurlijk dat we op vrijdag in de le creuset bakvorm kunnen bakken.
  Wat zou dat geweldig zijn!

 67. Wat een leuke recepten! En natuurlijk doe ik ook heel graag mee met de winactie. We zijn net verhuisd naar een huis met ruime keuken, waar ik zeker van plan ben om vaker lekker te kokkerellen! Daarbij komt deze set onwijs goed van pas!

 68. Wat een super mooie winactie! Wij staan graag in de keuken dus deze tools zouden erg goed van pas komen. Ik doe dus mee aan je winactie! Ik had jouw FB pagina al eerder geliked (onder het account beautygoddessnl).

 69. Ik ben volop bezig om de kookkriebels door te geven aan dochterlief en ik denk dat dit met dit pakket wel héél goed zal lukken! ;-)

 70. Hoi hoi,
  Lijkt me heerlijk.
  Mijn keuken langzamerhand vullen met kookgereedschap, pannen en ovenschalen van Le Creuset is de droom van mij!
  En tja het prijskaartje zorgt er voor dat dat niet heel snel gaat, dus graag!!!

 71. Wat een gave ovenschaal, die wil ik wel!!!!! Als mijn nieuwe knie is genezen, lekker makkelijk, een ovenschotel!!!!!!

 72. ik vind de pannen van Le Creuset geweldig! Ik zou deze set heel graag winnen om aan het bakken te slagen! En Brenda jouw recepten zijn TOP!!

 73. Wat een super winactie. Ik ben gek op hartige taarten en quiches en vooral als de pompoenen en pastinaken in mijn volkstuin klaar zijn om te oogsten staan er bij ons regelmatige hartige taarten op het menu.

 74. Zoete taart, quiche of cake,
  Met le creuset maakt zelfs een leek,
  Van een avond bakken een feest,
  En kun je aan de slag, onbevreesd!

 75. Super leuk, ik doe graag mee. Ik heb nog wel plek voor deze mooie spulletjes in mijn keuken :-) Ik hoop dat ik er binnenkort snel mee aan de slag kan!!

 76. Mijn vriend vindt het maar stom dat ik de vega-dag heb ingevoerd. Maar als het dan moet, wil hij het liefst quiche eten met extra veel groenten. En dat moet beloond worden lijkt mij!

 77. Wat een ontzettende mooie set. Gisteren had ik bakbonen nodig, maar er is geen kookwinkel hier in buurt, dus heb ik er uiteindelijk maar macaronie voor gebruikt, maar deze bakbonen zijn natuurlijk veel mooier en duurzamer.

 78. Oehh deze wil ik wel graag winnen! Ben tegenwoordig van de hartige taarten en quiches. Deze eten we elke week wel een keer dus zou de set goed van paskomen. Bak nu in een springvorm. Dat staat toch minder gezellig!

 79. Heerlijk ovenschotels en taarten. gewone groenten in een mooi jasje. Ik maak ze graag met de juiste spullen.

 80. Oh wat zou dit een aanvulling
  Zijn op op mijn bakcolletie. Kan ik nog meer van die lekkere van jouw recepten gebruiken..

 81. Nou brenda sinds deze week heb ik jou kookblog ontdekt en ben er erg enthousiast over..heb al heel wat recepten gepint op pinterest…
  Ik ga er snel zelf aan beginnen want ziet er super lekker uit…
  Als ik ook nog het bakgeschenkset zou winnen kan mijn week niet meer stuk…
  Bedankt voor alle recepten die je wil delen

 82. Lieve Brenda,

  Keukenprinses en bakkoningin is heel erg op zoek naar het perfecte materiaal om quiches en lekkere taartjes te bakken. En dan komt er zomaar deze leuke post voorbij. Zomaar op het juiste moment. Kan ik nog meer mensen blij maken omdat een goed begin het halve werk is en dat begint gewoon met het perfecte materiaal! Ik doe mee

 83. Leuke actie, ik als hobby kok doe graag mee met deze actie zodat ik door kan blijven gaan met het blij maken van vrienden, familie en collega’s met mijn kookkunsten.

 84. Ik wil héél graag meedoen! Spulletjes van le creuset zijn mooi en sfeervol! Ik heb een ketel van le creuset in dezelfde kleur als de ovenschaal, gekregen van mijn man toen ik 7 kg was afgevallen. Maar misschien maak ook kans zonder dat ik eerst weer moet gaan lijnen, haha!

 85. Dank je wel Brenda voor al die heerlijke recepten. Ben gek op al die hartige taarten! ( en op je naam) :)

 86. Eigenlijk is zo’n vorm één van de basisdingen die niet zouden mogen ontbreken in het keukenkastje van een thuisbakker, helaas doet hij dat op dit moment (nog) wel, dus ik doe graag mee met deze actie! Zeker omdat ik weet dat Le Creuset een merk is dat een geweldige kwaliteit spullen maakt! Gr. Mannin

 87. Gaaf zo’n set ben gek op bakken en kan deze goed gebruiken ,ik kijk elke keer weer uit wat van recepten recepten Brenda weer deelt.

 88. Ik doe graag mee met de winactie! Hartige taarten zijn mijn favoriet, en je recept met pompoen, spinazie en feta moet ik echt eens uitproberen :)

 89. Ik maak regelmatig hartige taarten. Vind ik zo lekker en ook makkelijk te maken. En de mogelijkheid om een Le Creuset bakset te winnen kan ik echt niet aan me voorbij laten gaan! Super leuke actie!

 90. Ik wilde de hartige taart met kip en broccoli maken, maar mijn quichevorm bleek te klein, dus ik kom graag in aanmerking voor deze prijs!

 91. Brenda je maakt ontzettende lekkere recepten en de taartvorm is echt gaaf, ik heb al een ovenschaal en pan van Le Creuset en zou graag die taartvorm erbij willen winnen.

 92. Leuk! Laat zo’n vorm van Le Creuset nou al hartstikke lang op mijn verlanglijstje staan. Deze wil ik supergraag winnen! Daar wordt jouw hartige taart met kip en broccoli (ook onze favoriet!) vast nog lekkerder van ;)

 93. Leuke actie. Ovenschotels zijn mijn absolute favoriet! Natuurlijk probeer ik regelmatig je recepten uit, complimenten voor je blog! Erg leuk om te volgen. En wat een prachtige set.. Nu duimen maar.. :-).

 94. Oh oh ik ben zo’n fan van alle crueset spullen!!!
  En een goede taartvorm en bakbonen heb ik nog niet.

  Ik ga heeeeeeeeeeel hard duimen de komende dagen :)

 95. Owww, wat zouden mijn kinderen graag willen dat ik dit win. Ze zijn dol op mijn taarten dat 1 er niet genoeg is. En 1 schaal is dus niet voldoende dus een tweede zou een super aanwinst zijn. En dan kan ik jouw recepten gebruiken, jum die met spitskool. Ik kan niet wachten!

 96. Hier krijgt de oven zelden een dagje rust, dus die set zou hier zeker aan het goede adres zijn! :-)

 97. Oh, die wil ik heel graag winnen. In de hoop dat zoonlief van 4 dan wat beter gaat eten als hij taart mag eten als avondeten

 98. Mij lijkt het waanzinnig leuk om zo’n bakset te winnen want weet je sinds ik jou volg maak ik steeds wat lekkers en heerlijk van je site
  Ik ga je nog heel lang volgen en je lekkere recepten uitproberen

 99. Prachtige set, en vooral in het najaar worden hier vaak quiches en andere hartige taarten gegeten (vaak met een lekkere soep erbij) dus ik weet er wel raad mee! Sinds twee weken in het bezit van een Le Creuset braadpan en ik ben fan!

 100. Ik krijg er honger van als ik lees over jouw tips & receptenvoor hartige taarten! Ik heb nog het eea in huis en ga lekker de keuken in !

 101. Ohhhh jaaaa! I love quiche..!!!!
  Groene aspergetips en parmaham met parmezaan of
  Brie met walnoten en honing of Geitenkaas met vijgen of
  Tomaat, gehakt, chorizo en mozarella of
  Kip, prei, champignons en kerrie of
  Gemengde paddestoelen, vleestomaat, prei, kerrie, tijm en Hüttenkäse…
  Ein-de-loze keuzes nog nooit een mislukt!!! De set komt zeker van pas!

 102. Wat een leuke actie! Daar doe ik heeeeeel graag aan mee! Je pagina heb Ik al lang geleden geliked. Nu maar duimen. ….

 103. Wow! Wij hebben van creuset alleen zo´n mooie grote braadpan, maar daar zijn we super tevreden over! Ben benieuwd hoe de andere producten van creuset bevallen. :)

 104. Wat n leuke winactie. Ik doe graag mee! De kwaliteit van Le Creuset is geweldig, maar helaas ook vaak aan de prijzige kant. Zo’n mooie set zou in ieder geval nog een zeer welkome aanvulling in onze keuken zijn. Voor hartige én zoete taarten! Yummm.

 105. ik heb je site pas ontdekt, maar al massa’s opgestoken, een aanrader om gezond en toch niet duur te eten. En hartige taarten, ik ben er dol op!

 106. Deze mooie set wil ik wel graag winnen, ben dol op hartige taarten..! En ook zo handig van te voren klaar te maken met alle drukte in ons gezin!

 107. Mijn favo hartige taart is toch wel bladerdeeg, spekjes en broccoli… In zo’n mooie schaal ziet ie er extra lekker uit!!

 108. Vandaag staat maxima in knalrood naast haar Alexander. Ik sta liever in de keuken met dat mooie creusetrood voor mijn neus.

 109. Hoi Brenda,

  Laat ik nou net de bak tools van Le Crueset niet in huis hebben waardoor ik geen (hartige) taarten kan bakken ;-). Ik weet zeker dat ik met deze tools de beste (hartige) taartenbakker wordt in mijn wijk!

  Dank voor al je inspirerende recepten.

  Met vriendelijke groet,
  Jacqueline

 110. Le Creuset, het mooiste “gereedschap” voor in de keuken.
  Ik denk dat mijn hartige taarten er nog mooier uit gaan zien. Zal er heel blij mee zijn.

 111. Hoi,
  Wat een gave actie! Doe ook graag mee ben wel een bakker maar nooit hartig, hoog tijd om daar verandering in te brengen met de mooie creuset set.

 112. Ja die wil ik héél graag winnen! Ik heb er al zo vaak mee in mijn handen gestaan maar het mezelf nog steeds niet gegunt.

 113. Een hartige taart staat eigenlijk elke week wel op het menu bij ons en zoals jij ook doet…..restje in de vriezer..
  Dus een Le Creuset bakset zou heel erg heel erg welkom zijn in mijn keuken en ik zou er heel dankbaar gebruik van maken.
  Mijn man zou ook blij zijn, want die is gek op hartige taarten en zal zeker vragen om meer; dan heb je twee blije mensen.

 114. Oooh, met hartige taarten kan ik wel ontbijten…en lunchen….en dineren…en mij er ‘s nachts voor wakker maken vind ik ook heeeeelemaal niet erg.

 115. Leuk! Ideaal zo’n bakset. We zijn hier dol op je recepten. Ze zijn ideaal om de week mee door te komen wanneer wijzelf gebrek aan inspiratie hebben, en op het moment is dat wel heel vaak het geval. Ik zou dan ook graag deze bakset willen winnen zidat we nog meer lekkers kunnen uitproberen!

 116. Just love it! Ik beloof dat ik er goed voor zal zorgen door het heeeel vaak te gebruiken :)

 117. Mooie, degelijke taartvorm.
  Ook de bakerwten kan ik goed gebruiken, doe het nu met gedroogde bonen!

  En inderdaad…. kookboeken hebben we nooit genoeg!

 118. Bakbonen? Nog nooit gebruikt.. Kunnen mijn taarten nóg lekkerder worden! :-)

  Inspirerende blog Brenda!

 119. Wat een leuke actie heb je zo geregeld! Jouw pagina met lekkere recepten en tips en dan nog een product van Le Creuset. Wat willen we nog meer! Duimen!

 120. Super mooie producten om met heel veel plezier te gaan gebruiken in de keuken!
  Volg je op Facebook

 121. Heerlijk een (hartige) taart of overschoten! Omdat ik er een super-de-luxe-verwengevoel van krijg en mijn smaakpapillen echt niets anders willen!!!

 122. Ik bega een “moord” als iemand mij tijdens het stillen van een culinaire taart of overschoten stoort!!

Reacties uitgeschakeld.

Misschien vind je dit ook leuk