Ga naar de inhoud

Makkelijke maandag: Sperziebonenschotel!

Deze ovenschotel met sperziebonen is naast gezond, snel gemaakt, ook nog eens lekker! Ideaal voor een makkelijke maandag!

30 minuten Voorbereidingstijd
20 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal in.

2
Stap 2

Dop de sperziebonen en halveer ze.

3
Stap 3

Kook de sperziebonen ongeveer 10 minuten voor.

4
Stap 4

Snipper de ui (niet té fijn) en bak deze in een koekenpan.

5
Stap 5

Voeg de hamblokjes bij de ui.

6
Stap 6

Bereid de aardappelpuree (zelf met gekookte aardappelen en melk, of volgens de bereiding van het pakje).

7
Stap 7

Verdeel de aardappelpuree in de ovenschaal, hier bovenop de sperziebonen en vervolgens het ham-uimengsel.

8
Stap 8

Druppel hier een beetje vloeibare boter over.

9
Stap 9

Verdeel tot slot een beetje paneermeel over de schotel.

10
Stap 10
Bak de schotel 20 minuten in de oven.

Lekker met een beetje jus.

Makkelijke maandag: Sperziebonenschotel!


Op maandag willen we gezond eten, omdat we in het weekend meestal niet zo gezond eten. Maar het moet ook makkelijk zijn omdat we op maandag minder tijd hebben om te koken. In dat geval is deze sperziebonenschotel een hele goede tip.

Deze sperziebonenschotel maken we al járen (meestal op maandag), volgens mij is het oorspronkelijk een Sonja B. recept. Sommige gerechten maak je één tot drie keer, daarna vergeet je het weer. Nadat we deze eenmaal gemaakt hadden bleef hij in “ons rondje”.

Hij is lekker, snel klaar en soms maak ik hem op zondag zodat we hem op maandag alleen nog in de oven hoeven te schuiven.

Bekijk ook andere recepten
Crispy wortelwrap met rode biet en guacamole
Caprese traybake met kip, pesto en brood
Flammkuchen met prosciutto

35 reacties

Astrid

Kan deze schotel ook met broccoli? Groetjes Astrid

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Ja dat kan zeker, een vriendin van mij maakt hem altijd met broccoli en gerookte kipreepjes bijvoorbeeld.

Anneke Gerritse

Lijkt me een lekker recept maar waarom heb je gekozen om de aardappelpuree onderop de schotel te doen ipv bovenop en dan met kaas laten gratineren? Ik weet dat dit ook zou kunnen maar ben benieuwd naar de reden? Groetjes Anneke

Laat een bericht achter

Hayo

Yum, yum, yum, yum, yum, yum, yum, yum,....!!!

Laat een bericht achter

Karin

Heel lekker en simpel. Doe bij de ham uien wat kerrie.

alie lageweg

Dus de bonenschotel kan je van te voren maken. Moet hij dan in de koelkast voordat hij de andere avond de oven in kan.

Laat een bericht achter

Kimm

Hij staat in de oven. Ik ben benieuwd. Erg handig recept aangezien wij vaak boontjes overhouden :)

Laat een bericht achter

Bianca

Hoi, ik heb advies nodig! Kan ie ook ingevroren worden? Moet ik m dan eerst met de kookroom en kaas alvast een kwartiertje in de over doen en dan af laten koelen of heb je een beter plan?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

In dit artikel gaan geen kookroom en kaas, bedoel je misschien een ander recept?

Rieneke

Hoi, ziet er lekker uit! Ik ga het vanavond maken! Kan het ook met aardijpelschijfjes? Of moet het echt met puree?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Met aardappelschijfjes kan het ook hoor Rieneke. Al wordt de schotel dan wel 'droger'.

Linda dudink

Hoi Brenda, Kan ik deze ook maken met snijbonen?

Laat een bericht achter

Nele Meykever

Ik maakte hem gisteren met zoete aardappelpurree en olijfolie... ECHT SUPER-LEKKER!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk om te horen Nele

Judith

Wij hebben er lekker van gegeten vandaag! Gewoon een makkelijk recept, gaan we vaker maken!

Laat een bericht achter

Janneke R

vandaag gemaakt, dus hij kan ook op makkelijke woensdag!!! super lekker. had er nog 2 teentjes knoflook bijgedaan als extra smaakmaker.

Laat een bericht achter

Conja

Zoooo lekker! Wij zijn wel echt sperziebonen-fan, en met spekjes is dit echt smullen! Vaste prik onze maandagmaaltijd vanaf vorige week! Thanks!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk Conja! Dat worden heerlijke makkelijke maandagen...

Pauline

Ik maak deze schotel ook regelmatig en doe ipv van de ham er blokjes kipfilet wat je op brood doet door en ook een rood pepertje. Mmmm

Laat een bericht achter

Elly

Wat een leuke site zeg ! en zo duidelijk met die uitleg en foto's. Ik wil morgen de spercibonenschotel maken. Voor hoeveel volwassen personen is ie ???? Ga zo door. Bezoek je site nu regelmatig en heb al een leuke verzameling !

Laat een bericht achter

Jenny

Hallo Brenda! Gisteren je website ontdekt. Wat een lekkere recepten zeg :-) ik wilde voor morgenavond deze schotel maken, ik heb alleen geen hamblokjes in huis. Heb je ook een alternatief? Bijvoorbeeld speklapje in stukjes? (Kan varkensvlees niet zo goed verdragen) Groetjes Jenny

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dank je Jenny, leuk dat je hier terecht bent gekomen :) Spekjes lijken met een prima alternatief. Ik zou ze even kort aanbakken in een pannetje, niet te krokant want in de oven garen ze verder.

Sas

Ik ga m vandaag maken.. makkelijke dinsdag zullen we maar zeggen :) Dank je wel voor het recept!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ik hoop dat het heeft gesmaakt Sas. Bij ons staat deze schotel zeer regelmatig op tafel, niet alleen op maandag ;-)

lieke

supper lekker ben het nu aan het maken :D ben 16 en kan het maken voel me nu supper goed :$ haha heb meerdere schotels op internet gezocht waar het niet zo goed was uitgelegt als hier xx

Laat een bericht achter

Brenda

Wat leuk om te horen Lieke! Hij is lekker hé!?

Esther

Heerlijk!!!! Lekker makkelijk en gezond ;-)

Laat een bericht achter

natas

hoi brenda, je sperziebonen schotel was erg lekker, en erg makkelijk om te maken. gr natas en kees

Laat een bericht achter

brendakookt

Top! De volgende keer de spitskool? (bereidingstijd is iets langer, maar niet té moeilijk!)

Kim

Nou Bren, ik heb gisteren op Makkelijke Maandag je schotel gemaakt en we vonden 'm erg lekker !! Voor herhaling vatbaar :)

Laat een bericht achter

brendakookt

Goed om te horen! Komt ie ook in jullie "rondje"? ;-)

Margriet

Ziet er erg lekker uit! Ik ben wel (sperzie)bonenfan. :) En herkenbaar hoor, makkelijke maandag. Meestal kook ik uitgebreid in het weekend, dan heb ik maandag (en soms ook dinsdag) lekker eten dat alleen nog even opgewarmd hoeft te worden. :)

Laat een bericht achter

brendakookt

Bonenfan ben ik helemaal niet (heb bruine nog nooit gegeten... witte wel maar geen fan meer van. Hou ook niet van erwten ;-))

Brenda Kookt

Ja dat kan ook hoor

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op