Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Gewokte bloemkool met aardappeltjes en worst

Bloemkoolwok met aardappeltjes en worst txt

Zo na een gezellig weekend is het bij mij tijd om weer even normaal te doen. Afgelopen weekend heb ik zeg maar niet bepaald gezond gegeten. Ik had een barbecue met familie en een hapjesbuffet met vriendinnen. Erg lekker en gezellig, maar ik heb eigenlijk geen fruit en groenten gegeten. Daarom eet ik vandaag even extra gezond. In ieder geval genoeg groenten en fruit.

Als je dat ook van plan bent, en nog op zoek bent naar een lekker gezond maaltje dan heb ik een tip voor je. Maak vanavond deze wokschotel met bloemkool, prei, aardappeltjes en worst.

Dit gerecht kunnen we aan het lijstje met favo bloemkoolreceptjes toevoegen ;) (klik om het lijstje te bekijken).  Ik ben namelijk dol op dit soort gerechten waarbij je niet zoveel nodig hebt en alles in één pan (of wok in dit geval) kunt klaarmaken.

Wel is het aan te raden de bloemkool en aardappeltjes even voor te koken. Verder mag alles de wok in. Prei, champignons, stukjes worst en uiteindelijk ook de aardappeltjes en roosjes bloemkool. Kruiden er bij en je hebt een heerlijk maaltje bereid.

Voor extra smaak heb ik kip-barbecue worstjes van de keurslager gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook voor andere worstjes kiezen. Scroll naar beneden voor het recept.

Bloemkoolwok met aardappeltjes en worst 01

Gewokte bloemkool met aardappeltjes en worst

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten voor 2 tot 3 personen:

  • 1 kleine bloemkool
  • 1 prei
  • 3 grote aardappelen
  • 100 gram champignons
  • 2 worstjes (ik nam kip-barbecue worsten van de slager)
  • snuf kerriepoeder
  • 1,5 theelepel green curry kruiden (deze nam ik uit een blikje van Jonnie Boer, verkrijgbaar bij de supermarkt)
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereiding:

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes, snijd de bloemkool in roosjes. Kook de bloemkool en blokjes aardappel ongeveer 10 minuten voor.
Snijd de prei in ringen, de champignons in plakjes en de worstjes in stukken.

Verwarm olijfolie in een wok en bak de aardappelen en bloemkoolroosjes samen met de champignons en prei aan.
Breng op smaak met de kerriepoeder, green curry kruiden, tijm en peper en zout. Voeg de worstjes bij de groenten en bak dit mee tot ze gaar zijn.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

11 Comments

  1. Marijke 15 september 2014 at 09:35

    Ziet er echt heel simpel uit, met eenvoudige ingrediënten, maar toch zo lekker! Hoewel het niet echt een zomergerecht is, ga ik het deze week toch maken ;-)

    Reply
  2. Jorien 15 september 2014 at 11:41

    Ziet er lekker uit! Ik hou niet van bloemkool maar dit gerecht ziet er te lekker uit om het weer een keer te proberen!

    Reply
    1. Brenda Kookt 15 september 2014 at 13:14

      Ik denk dat dit gerecht daar heel goed voor geschikt is, jullie vinden het vast lekker!

      Reply
  3. Minke Maria 15 september 2014 at 18:14

    Oew, dat klinkt lekker! Eens even op slaan, nu staat er al een ovenschotel met bloemkool in mijn oven dus misschien volgende week!

    Reply
  4. Ilse van Es-Voorn 5 januari 2015 at 14:07

    Hoi hoi,
    Heb je al je recepten niet toevallig in een boek staan? Er staan zoveel lekkere recepten bij!!
    Groetjes, Ilse

    Reply
    1. Brenda Kookt 5 januari 2015 at 14:43

      Hoi Ilse, bedankt voor het compliment!
      Er is nog geen boek, maar wie weet ooit…. :)

      Reply
  5. Wendy 19 mei 2015 at 15:50

    Lekker makkelijk recept. Ga ik vanavond maken. Ideaal omdat de kinderen weer gaan starten met de avondvierdaagse! Dank je voor het delen.

    Reply
    1. Brenda Kookt 22 mei 2015 at 13:34

      Wat leuk! Succes met de avondvierdaagse!

      Reply
  6. Jantine 22 juli 2015 at 18:58

    Ik had geen prei en worst,maar met Vega gehakt en een rode ui en ,nog een tomaat toegevoeg, dit was smullen!!!

    Reply
  7. Lieneke 25 oktober 2016 at 19:21

    Vandaag je gewokte bloemkool met kerrie uitgeprobeerd! Goed gekeurd en voor herhaling vatbaar!

    Reply

Geef een reactie

Misschien vindt je dit ook leuk: