Gewokte bloemkool met aardappeltjes en worst

Bloemkoolwok met aardappeltjes en worst txt

Zo na een gezellig weekend is het bij mij tijd om weer even normaal te doen. Afgelopen weekend heb ik zeg maar niet bepaald gezond gegeten. Ik had een barbecue met familie en een hapjesbuffet met vriendinnen. Erg lekker en gezellig, maar ik heb eigenlijk geen fruit en groenten gegeten. Daarom eet ik vandaag even extra gezond. In ieder geval genoeg groenten en fruit.

Als je dat ook van plan bent, en nog op zoek bent naar een lekker gezond maaltje dan heb ik een tip voor je. Maak vanavond deze wokschotel met bloemkool, prei, aardappeltjes en worst.

Dit gerecht kunnen we aan het lijstje met favo bloemkoolreceptjes toevoegen ;) (klik om het lijstje te bekijken).  Ik ben namelijk dol op dit soort gerechten waarbij je niet zoveel nodig hebt en alles in één pan (of wok in dit geval) kunt klaarmaken.

Wel is het aan te raden de bloemkool en aardappeltjes even voor te koken. Verder mag alles de wok in. Prei, champignons, stukjes worst en uiteindelijk ook de aardappeltjes en roosjes bloemkool. Kruiden er bij en je hebt een heerlijk maaltje bereid.

Voor extra smaak heb ik kip-barbecue worstjes van de keurslager gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook voor andere worstjes kiezen. Scroll naar beneden voor het recept.

Bloemkoolwok met aardappeltjes en worst 01

Gewokte bloemkool met aardappeltjes en worst

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten voor 2 tot 3 personen:

  • 1 kleine bloemkool
  • 1 prei
  • 3 grote aardappelen
  • 100 gram champignons
  • 2 worstjes (ik nam kip-barbecue worsten van de slager)
  • snuf kerriepoeder
  • 1,5 theelepel green curry kruiden (deze nam ik uit een blikje van Jonnie Boer, verkrijgbaar bij de supermarkt)
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereiding:

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes, snijd de bloemkool in roosjes. Kook de bloemkool en blokjes aardappel ongeveer 10 minuten voor.
Snijd de prei in ringen, de champignons in plakjes en de worstjes in stukken.

Verwarm olijfolie in een wok en bak de aardappelen en bloemkoolroosjes samen met de champignons en prei aan.
Breng op smaak met de kerriepoeder, green curry kruiden, tijm en peper en zout. Voeg de worstjes bij de groenten en bak dit mee tot ze gaar zijn.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
11 comments
  1. Lekker makkelijk recept. Ga ik vanavond maken. Ideaal omdat de kinderen weer gaan starten met de avondvierdaagse! Dank je voor het delen.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk