Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

5 x bloemkool

5x bloemkool

Nu ik je afgelopen week heb laten zien hoe het leven van een bloemkool er uit ziet (klik hier als je dat gemist hebt) heb je vast trek gekregen in een lekker gerechtje moet bloemkool ;) Daarom heb ik vijf lekkere bloemkoolreceptjes voor je op een rijtje gezet.

Bloemkoolsoepje

Als je aan soep denkt, dan denk je misschien niet meteen aan een soepje van bloemkool. Maar bloemkool is (net zoals broccoli) juist heel goed geschikt om in een soepje te verwerken. Een bloemkoolsoepje is een gebonden soep, en van zichzelf lekker romig. Én dit recept met krokant broodkruim en een soepstengeltje erbij is het helemaal top.

Bloemkoolschotel

Een ovenschotel is altijd goed toch? Met bloemkool in ieder geval wel! Iedere maand staat dit recept bij de meest bekeken (en meest gekookte) recepten van Brenda Kookt. Heb je de bloemkoolovenschotel nog nooit gemaakt? Dan moet je het echt eens doen! Heb je hem wel al eens gemaakt? Dan wordt het tijd dat je hem nog een keer maakt! Hij blijft lekker..

Bloemkoolstamppot

Nu de dagen weer korter en helaas ook donkerder worden komt de stamppot weer om de hoek kijken. Maak dan ook eens een stamppotje met bloemkool! Deze bloemkoolstamppot is extra lekker door de chorizo, prei en feta. Een lekkere afwisseling met bloemkool.

Bloemkoolrijst

Ben je opzoek naar een licht gerechtje met bloemkool? Dan maak je bloemkoolrijst! (ook wel bloemkoolcouscous genoemd) Neem er een extra groente, zoals broccoli bij en je hebt een heerlijk gerecht, zonder koolhydraten en boordevol groenten. Klik hier voor het recept.

Geroosterde bloemkool

Ben je opzoek naar een lekker bijgerecht met groenten? Rooster de bloemkool dan eens in de oven! Lekker bij gebakken aardappeltjes. Ik maakte een variant met tomaat, tijm en Parmezaanse kaas… weer zo’n succesnummer! Het recept vind je hier.

Eet je ook regelmatig bloemkool? Wat is jouw favo combi met deze Nederlandse kool? Ga je voor de oer-Hollandse combi van gekookte aardappelen met een bal gehakt of eet je liever een meer exotisch bloemkoolgerecht?

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

10 Reacties

 1. Willemijn 5 september 2014 om 08:32

  Ik ben dol op bloemkool maar kwam nooit verder dan de Hollandse pot met aardappels (waar ik dan weer niet zo dol op ben) en een stukje vlees. Deze gerechten komen zéker van pas!

  1. Brenda Kookt 5 september 2014 om 16:59

   Wat leuk Willemijn :) Tot voor kort at ik ook altijd aardappelen met gekookte bloemkool en een stukje vlees (vind ik heerlijk) maar de laatste tijd ontdek ik dat je veel meer met bloemkool kan. En het is nog lekker ook ;)

 2. Farah - Food and other Friends 5 september 2014 om 12:35

  Toevallig heb ik van de week weer eens bloemkool gegeten.
  Een curry met gamba’s en bloemkool dus. Lekker. Maar nu heb ik nog een halve bloemkool over en nog geen idee wat ik er mee ga doen ;). Altijd lastig dat een bloemkool vaak zo groot is. Maar kan nu in ieder geval wat inspiratie op doen!

 3. Laura 5 september 2014 om 13:29

  Ik heb deze week nog sushi gemaakt met bloemkoolrijst in plaats van normale rijst, onwijs lekker! Verder vind ik geroosterde bloemkool met kikkererwten en een mosterdsausje heel lekker :-)

  1. Brenda Kookt 5 september 2014 om 17:01

   Wat een leuk idee, bedankt voor de tip! Sushi met bloemkoolrijst moet ik echt eens proberen :)

 4. Lot 5 september 2014 om 20:06

  Ik at nooit graag bloemkool of andere kolen aten we in een jaren 50 gezin altijd met wit sausje, ik blijk gewoon niet van de hollandse pot dat was het. Pas toen ik zelf ging koken ging ik eten (en aankomen) De geroosterde vindt ik nu wel erg lekker eet ik het graag, of andere met een stevig smakende (kaas)saus. Resten vries ik in en maak er later met andere resten een soepje van, pureren en wat room.

  1. Brenda Kookt 6 september 2014 om 13:49

   Wat een goede tip om restjes bloemkool in te vriezen en later tot soep te verwerken. Ik neem bloemkool die over is ook regelmatig mee naar het werk voor de lunch, bijvoorbeeld verwerkt in een frittata.

 5. Lianda 5 september 2014 om 22:17

  Mijn moeder heeft een heerlijk recept; bloemkool moussaka! Ook echt heerlijk. ^-^

 6. Julie Hapjesprincess 7 september 2014 om 12:00

  Lekker hoor! Ik ben dol op bloemkool. Voor een stamppotje met bloemkool vind ik heerlijk.

 7. Margot 8 januari 2016 om 19:23

  De geroosterde bloemkool was een succes. Zelfs mijn man vond het lekker terwijl hij normaal geen bloemkool eet. Erg makkelijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *