Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bloemkoolstamppot met chorizo en feta

Bloemkool stamppotje txt

De winter is voorbij, maar dat betekent niet dat een stamppotje niet meer kan. Dit bloemkoolstamppotje bewijst namelijk dat je ook in april een lekker stamppotje kunt eten. Geen zware kost zoals boerenkoolstamp, maar een lichte maaltijd met frissde (en verrassende smaken). Bloemkoolstamp.

Houd dit recept bij de hand want de bloemkooltijd (bij velen ook bekend als bloemkooltoid ;)) kom er weer aan. De supermarkten worden de komende weken namelijk weer aangevuld met echte Hollandse bloemkolen. Heerlijk, Nederlandse bloemkolen zijn namelijk veel lekkerder dan de (Franse en Spaanse) bloemkolen die de afgelopen maanden in het schap lagen. Dus pak deze kans, neem een bloemkooltje mee en maak dit lekkere bloemkoolstamppotje. Je zult er geen spijt van krijgen.

Bloemkool stamppotje 02

Bloemkoolstamppot met chorizo en feta

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten voor 4 – 5 personen

 • 1 bloemkooltje
 • 600 tot 750 gram aardappelen
 • 1 kleine prei
 • 200 gram chorizoworst (of salami)
 • 100 ml melk
 • klontje boter
 • 100 gram feta
 • verse bieslook
 • peper en zout

Bereiding:

Kook de bloemkool en de geschilde aardappelen gaar. Snijd de prei in ringen en bak dit aan in een koekenpan. Snijd de chorizo in blokjes en bak dit ook even aan in een koekenpan. Snijd de bieslook fijn.

Verwarm de melk in een pannetje of magnetron. Laat de aardappelen uitstomen, stamp het fijn en voeg de boter en een deel (ongeveer de helft) van de melk toe. Meng dit goed door elkaar zodat er een puree ontstaat. Meng desgewenst nog een beetje melk door de puree (net hoe stevig je de puree wilt hebben).

Verkruimel de feta en roer de helft van de feta door de puree. Roer de bloemkoolroosjes,  prei, chorizo en bieslook ook door de puree zodat er een mooi stamppotje ontstaat. Garneer de stamppot met de overige feta en een beetje verse bieslook.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

14 Reacties

 1. Anouk 18 december 2018 om 15:27

  Kan je hier saus bij doen? Kerrie, kaas of jus? Groetjes

 2. Angelique 29 juli 2019 om 14:32

  Ik heb dit recept al meerdere keren gemaakt. Zelf houd ik niet zo van avg-gerechten. Mijn man wel. Van dit recept worden wij allebei blij. Smaakt super!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *