Spiesje: kip met mango

Kip-mango spiesjes txt

De afgelopen dagen stond ik in de keuken om tapas klaar te maken. Met vriendinnen had een gezellig (en vooral ook lekker) tapasavondje gepland. In de concept-artikelen voor het blog kwam ik dit spiesje van kip met mango tegen. Omdat dit ook een leuk gerechtje voor bij de tapas is vond ik het toepasselijk om deze vandaag te publiceren.

Door de mango is het gerecht lekker fris, en door de ketjap en sesamzaadjes heeft het een oosters tintje. Niet bepaald een Spaanse tapas, maar wel een lekker klein hapje. Zeker handig als je eens iets anders wilt dan de traditionele tapas.

Ook kun je dit hapje serveren als amuse of voorgerecht.

Kip-mango spiesjes 03

Spiesje: kip met mango

Ingrediënten voor 6 amuses:

 • 1 medium kipfilet
 • halve mango
 • 1,5 eetlepel olijfolie
 • 1 eetlepel ketjap
 • 1 eetlepel sweet chilli saus
 • veldsla
 • sesamzaadjes

Extra benodigd: amuse schaaltjes en kleine prikkers

Bereiding:

Meng in een kommetje de olijfolie met ketjap, sweet chilli saus, peper en zout tot een marinade. Snijd de kip in blokjes (minimaal 12) en laat dit ongeveer een uurtje afgedekt marineren in de koelkast.

Verwarm olie in een koekenpan en bak de blokjes kip gaar. Snijd de mango in blokjes (minimaal 6).

Verdeel een beetje veldsla over de amuseschaaltjes en rijg aan de prikkertjes een blokje kip, mango en sluit af met kip. Leg de spiesje met kip met mango op de amuseschaaltjes en bestrooi het voor het serveren met sesamzaadjes.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
6 comments
 1. Beste Brenda,

  Ben zo blij dat ik je site heb ontdekt! Al veel lekkers gemaakt. Vraagje over de spiesjes met kip en mango: de sojasaus, is dat de zoute of zoete?? Asin of manis of is er nog iets anders?

  Mvg,
  Linda

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk