Paprika perfectie
Paprika perfectie
Bewaren
Een gerecht met de naam paprika perfectie. Dat moet je maken toch?
Dit is een heerlijke koude tapas die je het beste een dag van te voren kunt maken. De geroosterde paprika kan dan namelijk extra goed marineren in de marinade van olijfolie, knoflook, citroen en peterselie.
Het recept voor dit tapas gerechtje heb ik van een collega gekregen. Volgens hem super lekker, en daarom wilde ik dit recept ook al tijden eens maken. Met de tapasavond voor vriendinnen is het er eindelijk van gekomen. Ik was heel erg benieuwd of dit gerecht de naam kon waarmaken. Voor iedereen die het zich ook afvraagt: ja dit gerecht is ontzettend lekker en mag niet ontbreken bij een tapasavond.
Wanneer staat deze paprika perfectie bij jou op tafel?
Paprika perfectie
Ingrediënten
Extra benodigd:
• bakplaat
• bakpapier
• pedaalemmerzak
• een ovenschaal
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze paprika perfectie
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Verdeel de paprika's over de bakplaat en plaats dit in de oven. In ongeveer 60 minuten kunnen we op deze manier de paprika's roosteren. Bij het roosteren kleurt de buitenkant van de paprika's zwart (hoe zwarter hoe beter). Zorg ervoor dat je de paprika's iedere 15 minuten omdraait zodat de paprika's aan iedere zijde geroosterd worden.Stap 3
Na ongeveer 1 uur zijn de paprika's zwart genoeg. Haal de bakplaat uit de oven en plaats de paprika's in de pedaalemmerzak. Knoop de zak dicht en zet dit 15 minuten apart.Stap 4
Bereid intussen de marinade. Pers de knoflook en snijd de peterselie fijn. Meng de olijfolie met citroensap en roer de knoflook en peterselie er door. Breng op smaak met peper en zout.Stap 5
Hierna is het tijd om de paprika's te ontvellen, dit kan een smeerboel worden dus dit kun je het beste boven de gootsteen doen.Stap 6
Verwijder de steel van de paprika en scheur de paprika open. Verwijder de zaadjes en trek het vel er af. Scheur of snijd de geroosterde en ontvelde paprika in repen van ongeveer 2 cm.Stap 7
Verdeel de stukken paprika over de bodem van de ovenschaal. Als de bodem van de schaal bedekt is lepel dan een deel van de marinade over de geroosterde paprika.Stap 8
Ga hierna verder met de tweede laag paprika en verdeel daar ook weer marinade over. Ga zo door tot alle paprika's ontveld zijn en in repen in de ovenschaal liggen. Verdeel tot slot de laatste marinade over de schaal.Stap 9
Dek de schaal af met plastic folie of een deksel en zet het weg in de koelkast. Haal de schaal de volgende dag 3 uur voor het serveren uit de koelkast zodat de paprika op kamertemperatuur kan komen. Serveer de paprika perfectie met brood.Ingrediënten
Extra benodigd:
• bakplaat
• bakpapier
• pedaalemmerzak
• een ovenschaal
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze paprika perfectie
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Verdeel de paprika's over de bakplaat en plaats dit in de oven. In ongeveer 60 minuten kunnen we op deze manier de paprika's roosteren. Bij het roosteren kleurt de buitenkant van de paprika's zwart (hoe zwarter hoe beter). Zorg ervoor dat je de paprika's iedere 15 minuten omdraait zodat de paprika's aan iedere zijde geroosterd worden.Stap 3
Na ongeveer 1 uur zijn de paprika's zwart genoeg. Haal de bakplaat uit de oven en plaats de paprika's in de pedaalemmerzak. Knoop de zak dicht en zet dit 15 minuten apart.Stap 4
Bereid intussen de marinade. Pers de knoflook en snijd de peterselie fijn. Meng de olijfolie met citroensap en roer de knoflook en peterselie er door. Breng op smaak met peper en zout.Stap 5
Hierna is het tijd om de paprika's te ontvellen, dit kan een smeerboel worden dus dit kun je het beste boven de gootsteen doen.Stap 6
Verwijder de steel van de paprika en scheur de paprika open. Verwijder de zaadjes en trek het vel er af. Scheur of snijd de geroosterde en ontvelde paprika in repen van ongeveer 2 cm.Stap 7
Verdeel de stukken paprika over de bodem van de ovenschaal. Als de bodem van de schaal bedekt is lepel dan een deel van de marinade over de geroosterde paprika.Stap 8
Ga hierna verder met de tweede laag paprika en verdeel daar ook weer marinade over. Ga zo door tot alle paprika's ontveld zijn en in repen in de ovenschaal liggen. Verdeel tot slot de laatste marinade over de schaal.Stap 9
Dek de schaal af met plastic folie of een deksel en zet het weg in de koelkast. Haal de schaal de volgende dag 3 uur voor het serveren uit de koelkast zodat de paprika op kamertemperatuur kan komen. Serveer de paprika perfectie met brood.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
7 reacties
Jeanine
Ik heb deze zojuist gemaakt. Ik heb in verhouding best veel peterselie/marinade. Zal ik morgen een deel van de marinade achterlaten in de schaal of lekker meescheppen op het brood?
Isabel
potverdorie, wat is dit lekker zeg!!! Dank voor een heerlijk recept :)
Anneke
Misschien een goede tip, de paprika's van te voren in 2en snijden de steel en de zaatjes verwijderen den dan op de bakplaat leggen. Je hebt veel minder geklieder! Succes!
Angelina
Ohh dit ziet er erg lekker uit!!
Sanne
Dat klinkt inderdaad als een recept dat gewoon gemaakt móet worden! Hmm tapasss!
Maaike
Wow dit ziet er lekker uit :o
Desiree
Het ziet er erg lekker uit!