Stokbrood gevuld met gehakt en mozzarella

Gevuld stokbrood txt

Vandaag heb ik weer een lekker receptje voor jullie. We gaan voor comfort food!

Bij veel supermarkten en ook bij de slager kun je gevulde stokbroodjes kopen. Lekker! Maar deze kun je natuurlijk ook zelf maken en dat ga ik jullie met dit receptje laten zien.

Recepten als deze komen wat mij betreft vooral goed uit in het weekend, als je niet uitgebreid wilt koken maar een beetje makkelijk wilt doen. In het weekend zorg ik vaak dat ik een stokbrood in huis heb. Dit komt altijd van pas, bijvoorbeeld bjj de lunch of een kommetje soep. En als er dan zondagavond nog een stuk over is dan is dat ideaal om te vullen en als maaltijd te eten.

Ik houd niet van eten op de bank (zit liever lekker aan tafel) maar als ik op een lazy sunday op de bank hang om een filmpje te kijken dan mag het. En dan zijn dit de recepten die ik nodig heb. Lekker lui op de bank met een bord in de hand een gevuld stokbroodje eten.

Dus, bij deze deel ik mijn recept voor een gevuld stokbrood met gehakt, tomaat en mozzarella. Een aanrader!

Tip: als je het stokbrood na het bakken in stukjes snijd kun je het ook als (borrel)hapje serveren.

Gevuld stokbrood 01

Stokbrood gevuld met gehakt en mozzarella

Bereidingstijd 20 minuten en 25 minuten baktijd

Ingrediënten voor 3 personen

 • 1 stokbrood
 • 350 gram gehakt
 • 1 eidooier
 • 1,5 eetlepel citroensap
 • 1 theelepel oregano
 • 1 bol mozzarella
 • blikje (voor gram) tomatenblokjes
 • 4 blaadjes basilicum
 • peper en zout

Bereiding

Snijd het stokbrood in drie gelijke stukken. Snijd de bovenkant van het stokbrood twee keer in zodat je het middelste/bovenste stuk van het brood eruit kunt plukken. Maal het brood dat je los hebt gehaald fijn in een keukenmachine.

Verwarm de tomatenblokjes en breng op smaak met peper, zout en fijngesneden basilicum.
Meng het gehakt met het fijngemalen brood, eidooier, peper, zout, citroensap en oregano.

Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Bestrijk de uitgeholde broodjes rijkelijk met de tomatensaus. Vul de broodjes hierna met het gehakt en verdeel hierover weer een klein beetje van de saus.
Bak de gevulde broodjes 15 minuten in de oven.

Snijd de mozzarella in plakken en verdeel dit over de broodjes. Bak de broodjes hierna nog 10 minuten.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
9 comments
 1. Oehhh, jeugdsentiment. Vroeger aten wij op zondagmiddag vaak een gevuld stokbrood, was kant-en-klaar van de slager. Ik heb al heel vaak bedacht dat ik het een keer zelf wilde maken. Ik sla hem gelijk op, zodat ik er volgend weekend aan denk. :)

  1. Hi Tineke, ik heb vers stokbrood gebruikt maar je kunt ook afbakstokbrood gebruiken. Doordat ze in totaal 20 – 25 minuten in de oven gaan is dat geen punt. Het is soms wel wat lastiger om het brood uit het afbakstokbrood te pulken. Je hoeft hem niet apart voor te bakken voor je hem vult met het gehaktmengsel.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk