Bruschetta champignon

Bruschetta champignon txt

In de herfst denk je misschien niet zo snel aan een bruschetta. Maar deze bruschetta met een topping van gebakken champignons IS herfst.

Het is comfort, lekker warm en super lekker. Om je vingers bij af te likken.

Leuk om als hapje te serveren, maar ook als je lekker makkelijk wilt eten.

Bruschetta champignon 02

Bruschetta champignon/ui

Bereidingstijd 25 – 30 minuten

Ingrediënten:

  • half stokbrood
  • teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 125 gram champignons
  • 2 uien (middelgroot)
  • peper en zout
  • 1,5 eetlepel zoete ketjap
  • boter om in te bakken

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Snijd de ui in halve ringen en de champignons in plakken.

Verwarm de boter in een koekenpan en bak de champignon en ui daarin aan op half hoog vuur. Voeg als de ui glazig is peper, zout en ketjap toe. Breng aan de kook en zet het vuur hierna laag.  Laat het zo minimaal 10 minuten staan.

Snijd het stokbrood in plakjes en smeer in met olijfolie. Rooster het stokbrood 10 – 15 minuten in de oven.

Snijd een teentje knoflook doormidden en wrijf dit over de gebakken stukken stokbrood.
Beleg de bruschetta’s met het champignonmengsel.

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
2 comments
  1. Alle 5, of eigenlijk 6 met de tomatenspread er bij, toppers!! Ik ben dol op dit soort hapjes. Toen ik lang, lang geleden op kamers woonde heb ik me er in leven mee gehouden ;-) Want koken had ik van huis uit niet geleerd. :-( Alleen bami en nasi kon ik koken. Maar ik was een
    kei in het bedenken van bv heerlijke pan-pizza’s, die ook nog eens gezond waren. Lekkere combinatie’s maakte je hier! Ze worden weer opgeslagen in de map die ik voor je recepten maakte :-)

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk