Ga naar de inhoud

Filmpje: Bûche de Noël Tiramisu

Als klapper op de vuurpijl heb ik samen met Pauline en Sabine een derde filmpje gemaakt. Dit is een killer van een dessert. Een heuse Bûche de Noël Tiramisu style! Een Bûche de Noël is een typisch nagerecht dat rond de kerstdagen wordt geserveerd. Het is een cakerol dat er...
50 minuten Voorbereidingstijd
15 minuten Bereidingstijd
Delen op

Filmpje: Bûche de Noël Tiramisu

buche de noel tiramisuAls klapper op de vuurpijl heb ik samen met Pauline en Sabine een derde filmpje gemaakt. Dit is een killer van een dessert. Een heuse Bûche de Noël Tiramisu style!

Een Bûche de Noël is een typisch nagerecht dat rond de kerstdagen wordt geserveerd. Het is een cakerol dat er uitziet als een houtblok. Ons houtblok is er eentje met een twist, het is namelijk een tiramisu rol. Sounds good toch?

Het maken van de cakerol is even spannend, je wilt natuurlijk niet dat hij scheurt. Met onze tips (maar eigenlijk vooral die van Pauline) gaat het je zeker lukken om dit mooie spektakel deze kerst op tafel te zetten. In dit filmpje geven we je de tips & tricks!

 

Video: recept Bûche de Noël tiramisu

Klik hier als je de video niet kunt zien

De bovenstaande video staat op het YouTube kanaal van UitPaulinesKeuken, vergeet je ook niet te abonneren op het kanaal van OhMyFoodness en die van mij natuurlijk!

Ik vond het super leuk om samen met Pauline en Sabine de keuken van Dille en Kamille in te duiken (de bloopers aan het einde van het filmpje laten de sfeer op de set goed zien :)). Ik hoop dat jullie inspiratie voor het kerstdiner hebben opgedaan, en hebben genoten van onze filmpjes.

Scroll naar beneden voor het uitgeschreven recept

buche de noel tiramisu 02

Bûche de Noël Tiramisu

 

Ingrediënten

Voor de vulling:

Als garnering:

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze filmpje: bûche de noël tiramisu

Voorbereiding: 50 minuten
Bereiding: 15 minuten
Stap 1
Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 170ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Klop de eieren met de suiker schuimig en luchtig. Mix de eieren ongeveer 10 minuten, totdat ze volume hebben. Zeef de bloem en spatel dit met een snuf zout en de maïzena door het eimengsel. Doe dit voorzichtig zodat de lucht erin blijft. Giet het mengsel op de met bakpapier belegde bakplaat. Strijk het deeg uit tot een gelijkmatige rechthoek van ongeveer 1 cm dik. Bak het biscuit in 12  – 15 minuten af.
3
Stap 3
Stort de biscuitplak op een schoon vel bakpapier of een schone theedoek. Laat hem iets afkoelen en rol hem dan voorzichtig met bakpapier en al op. Laat zo afkoelen.
4
Stap 4
Voor de vulling roer je de mascarpone los in een kom. Klop de slagroom met de suiker stijf in een andere kom. Spatel de slagroom voorzichtig door de mascarpone. Zet dit apart in de koelkast. Zet ook alvast een sterke espresso en voeg daaraan een scheutje Marsala toe.
5
Stap 5
Opbouwen van de cakerol: Trek de rol voorzichtig open. Het is niet erg als de randen een beetje bol blijven staan. We gaan de cake nu besprenkelen met de koffie. Sprenkel een deel van de koffie over het biscuit. Zorg er wel voor dat het niet te nat wordt. Verdeel nu de mascarponevulling over de cakerol. Rol de cakerol nu voorzichtig op. Smeer de rest van de vulling op de bovenkant van de cakerol.
6
Stap 6
Laat de cakerol opstijven in de koelkast. Minimaal een uurtje, maar langer mag ook.
7
Stap 7
Garneer de bûche de noël met cacao en chocoladeschaafsel.
Bekijk ook andere recepten
Lente-plaattaart met courgette en pesto
MonChoutaart Paastaart met bokkepootjes en lemon curd
Spanakopita ovenschotel
Croissant traybake met aardbeien en room

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op