Deze kip wraps zijn the bomb! Super lekker, en extra lekker doordat ze geïnspireerd zijn op mijn vakantie van vorig jaar. Ik had een heerlijke vakantie op het Griekse eiland Zakynthos. Naast relaxen en niets doen heb ik er heerlijk gegeten. En natuurlijk verliet ik het eiland niet voor ik gyros had gegeten.
Nadat we een tochtje met een gehuurd bootje hadden gemaakt hadden we ontzettende trek gekregen. Voor de lunch schoven we aan bij een restaurantje en ik vond dat ik voor de gyros moest gaan. Ik had er weinig verwachtingen van. Friet tussen een broodje met vlees leek me nou niet mega lekker (ik heb nog nooit een kapsalon gegeten want dat spreek me ook niet aan). Maar ik had enorme trek en moest van mezelf echt nog een keer echte Griekse Gyros eten. Ik ging voor een broodje kipgyros.
En OMG. Het was super! Het pitabrood was super vers en zacht, de kip was heerlijk op smaak en de patat tussen het broodje was ook heerlijk. Het feit dat we in het zonnetje op terras zaten en over de Middellandse zee uitkeken maakte het broodje nóg lekkerder.
Een variatie op deze ervaring, dat is deze Kip Wrap Gyros Style. Te lekker.
Als je een hap neemt: sluit je ogen en denk je in dat je op een zonnig terras zit met uitzicht op de Middellandse Zee. Dan smaakt het nóg beter.
Kip Wrap Gyros Style
Bereidingstijd 40 minuten
Ingrediënten voor 4 flinke kip wraps:
- 2 grote kipfilets
- 2 grote aardappelen
- 1 ui
- 4 wraps
- sap van een halve citroen
- teentje knoflook
- 4 eetlepels mayonaise
- 2 theelepels mosterd
- 1,5 theelepel oregano
- 0,5 theelepel tijm
- feta (hoeveelheid naar smaak)
- olijfolie
- zout en peper
- halve komkommer
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Was de aardappelen en snijd ze in frieten. Kook ze 5 minuutjes voor in ruim water, giet ze hierna af. Meng 2 eetlepels olijfolie met 1 theelepel oregano, een uitgeperst teentje knoflook en sap van een halve citroen. Laat de kipfilet hier ongeveer 20 minuten in marineren.
Verdeel de voorgekookte frieten over de bakplaat, breng op smaak met peper, zout, oregano en tijm en besprenkel met olijfolie. Bak de frieten 30 minuten in de oven, roer ze tussendoor even om. Bak tussendoor de repen kipfilet in een koekenpan met olie tot ze goudbruin en mooi gaar zijn.
Snijd de ui in halve ringen en bak dit in een koekenpan met een beetje olijfolie glazig. Meng de mayonaise met de mosterd tot een sausje. Verwarm de wraps even in de magnetron of oven. Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in halve ringen.
Beleg de wraps met een beetje saus en verdeel hierover de kipfilet en een paar frieten. Top af met gebakken uitjes en komkommer en vouw de wraps dicht.
Doe je ogen dicht, denk aan dat terras in het zonnetje met uitzicht op zee en geniet…!
Tip: de gebakken ui kun je ook vervangen door een rode ui, serveer deze rauw op de kip wrap.
———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!