Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Tuna melt panini

Tuna Melt Panini txt Genieten jullie ook zo van dit heerlijke (en zonnige) weekend? Om het weekend vanavond goed af te sluiten heb ik een makkelijk, maar erg lekker recept voor je klaar staan. Een Tuna Melt Panini. Het is een soort tosti tonijn met gesmolten kaas. In Amerika zijn broodjes met tuna melt HOT! Het is een van de populairste broodjes daar aan de andere kant van de oceaan. Zelf moest ik een beetje wennen aan het idee. Tonijn met gesmolten kaas. Op de pizza vind ik het heerlijk, maar op een broodje? Ik kan je zeggen, als je dit geproefd hebt ben je om, en dan wil je meer. Aan één panini heb je zo’n beetje wel genoeg. Het is machtig. Maar je kunt ze ook in drieen snijden zodat je repen paninibrood als hapje kunt eten, of als snack. Tuna Melt Panini 03

Tuna melt panini

Ingrediënten voor 2 panini’s

  • 4 sneden wit oerbrood
  • 1 blikje tonijn op olijfolie
  • 1 tomaat
  • een scheutje tabasco
  • handje verse basilicum
  • peper en zout
  • geraspte kaas
  • roomboter

Bereiding:

Verwarm de grill of tostiapparaat voor. Snijd de tomaat in blokjes en snijd de basilicum fijn. Laat de tonijn uitlekken. Meng de tonijn met de tomaat, basilicum en tabasco. Breng op smaak met peper en zout. Besmeer van ieder snee brood een kant met roomboter. Dit is straks de buitenkant van de panini. Beleg twee van de onbesmeerde kanten brood met een flink laag van het tonijnmengsel. Strooi hierover (royaal) geraspte kaas en leg de andere sneden brood met de niet besmeerde kant op de kaas. Bak de panini’s ongeveer 5 minuten tussen de grill zodat het kaas gesmolten is en de panini’s goudbruin zijn. P.s. ook lekker met ketchup of barbecue saus. En heel erg lekker met tomatensoep.

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

6 Comments

  1. Els 8 maart 2015 at 07:21

    Deze eet ik vandaag als lunch!

    Reply
    1. Brenda Kookt 9 maart 2015 at 07:13

      Wat leuk! Ik hoop dat de tuna melt in de smaak is gevallen :)

      Reply
  2. Ellen 8 maart 2015 at 10:01

    Mmmm lekker!

    Reply
  3. Emily van Kampen 8 maart 2015 at 11:27

    Klinkt heerlijk! Ik heb bij Bagels & Beans wel eens een bagel met tonijn en gesmolten kaas gegeten en dat was echt lekker. Om zoiets zelf te maken lijkt me een heel goed plan!

    Reply
  4. Linda Delichef 11 maart 2015 at 21:21

    Tuna melts klinken zo lekker. Zodra ik een tosti-ijzer heb, ga ik dit een keer maken!

    Reply
    1. Brenda Kookt 13 maart 2015 at 07:27

      Als je nog geen tosti ijzer hebt kun je de tuna melt ook in een koekenpan, grillpan of in de oven maken. Je hoeft dus niet te wachten.. ;)

      Reply

Geef een reactie

Misschien vindt je dit ook leuk: