Tuna melt panini

Tuna Melt Panini txt Genieten jullie ook zo van dit heerlijke (en zonnige) weekend? Om het weekend vanavond goed af te sluiten heb ik een makkelijk, maar erg lekker recept voor je klaar staan. Een Tuna Melt Panini. Het is een soort tosti tonijn met gesmolten kaas. In Amerika zijn broodjes met tuna melt HOT! Het is een van de populairste broodjes daar aan de andere kant van de oceaan. Zelf moest ik een beetje wennen aan het idee. Tonijn met gesmolten kaas. Op de pizza vind ik het heerlijk, maar op een broodje? Ik kan je zeggen, als je dit geproefd hebt ben je om, en dan wil je meer. Aan één panini heb je zo’n beetje wel genoeg. Het is machtig. Maar je kunt ze ook in drieen snijden zodat je repen paninibrood als hapje kunt eten, of als snack. Tuna Melt Panini 03

Tuna melt panini

Ingrediënten voor 2 panini’s

  • 4 sneden wit oerbrood
  • 1 blikje tonijn op olijfolie
  • 1 tomaat
  • een scheutje tabasco
  • handje verse basilicum
  • peper en zout
  • geraspte kaas
  • roomboter

Bereiding:

Verwarm de grill of tostiapparaat voor. Snijd de tomaat in blokjes en snijd de basilicum fijn. Laat de tonijn uitlekken. Meng de tonijn met de tomaat, basilicum en tabasco. Breng op smaak met peper en zout. Besmeer van ieder snee brood een kant met roomboter. Dit is straks de buitenkant van de panini. Beleg twee van de onbesmeerde kanten brood met een flink laag van het tonijnmengsel. Strooi hierover (royaal) geraspte kaas en leg de andere sneden brood met de niet besmeerde kant op de kaas. Bak de panini’s ongeveer 5 minuten tussen de grill zodat het kaas gesmolten is en de panini’s goudbruin zijn. P.s. ook lekker met ketchup of barbecue saus. En heel erg lekker met tomatensoep.

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
6 comments

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk