Kerriesoep met gamba

Kerriesoep txtVandaag trap ik de paasweek af op Brenda Kookt! De komende week staan alle recepten en artikelen op mijn blog in het teken van Pasen. De focus ligt voornamelijk op de paasbrunch (of het paasontbijt). Een paasbrunch draait niet alleen om brood. Het is ook leuk en vooral lekker om andere gerechtjes te serveren. Bijvoorbeeld deze kerriesoep met een gamba.

 

Soep is lekker, warm en gezellig. Ja ik vind soep gezellig. En als je deze soep tijdens de (paas)brunch serveert in leuke glaasjes ziet het er extra gezellig uit. En extra lekker. Zeker met zo’n lekkere gebakken gamba er bij. Extra feestelijk.

Wordt dit gerechtje de aftrap van jouw (paas)brunch?

Kerriesoep 01

Kerriesoep met gamba

Kerriesoep met gamba

20 minuten
+ 20 minuten

Ingrediënten

 • 1 ui
 • teen knoflook
 • 3 aardappelen
 • stengel bleekselderij
 • 2 eetlepels kerriepoeder
 • snuf kurkuma
 • 1 liter kippenbouillon
 • 400 ml kokosmelk
 • peper en zout
 • olijfolie

  Voor de garnering:

  • snufje kurkuma
  • gebakken gamba

  Bereiding

  • Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook. Verwarm een beetje olie in de pan en bak de ui en knoflook hierin aan.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes. Snijd de bleekselderij in stukjes. Bak dit even mee met de ui. Voeg peper, zout, kerriepoeder en een snuf kurkuma toe. Bak dit even mee.
  • Voeg de kippenbouillon bij de pan en breng dit aan de kook. Laat dit 20 minuten koken. Pureer de soep met de staafmixer fijn. Voeg de kokosmelk toe en breng dit aan de kook.
  • Serveer de soep tijdens de brunch in glaasjes en garneer met een gebakken gamba.
  Pin dit recept
  Afdrukken

  Klik hier voor een overzicht van de paasrecepten.


  Brenda Hoff
  Brenda Hoff
  Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
  17 comments
  1. 12-4-2015
   Kerriesoep gemaakt voor mijn gasten.Ik vond het een beetje griezelig,maar ze vonden het heerlik.Ik ga het vast nog een keer maken want het is beslist niet moeilijk maar eg lekker.

  2. Mijn naam is Rolien Kappen en ik woon inmiddels alweer 12 jaar in Granada, Nicaragua alwaar ik project voor kinderen run. Omdat het financieel niet goed gaat met ons project, we bestaan namelijk vooral van donaties van particulieren, wil ik nu een heus theehuis opzetten. Een theehuis met alles erop en eraan. Ik heb uw paginas bekeken en mijn vraag is of u iemand kent die mij wil en kan helpen met het opstarten van dit plan. Het idee erachter is dat een groot deel van de opbrengst bestemt is voor de kinderen van mijn project. Ik besef dat dit een wat ongewone vraag is maaf ik moet ergens beginnen. afwachtend van een reactie verblijf ik met een vriendelijke groet, Rolien Kappen.

  3. Ik wil deze soep gaan maken als kerst voorgerecht, hij lijkt mij heerlijk en lekker licht. Wij hebben altijd veel eten met kerst vandaar mijn keuze op deze… Kan ik deze ook een dag van te voren maken?

  Geef een reactie

  Misschien vind je dit ook leuk