Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Eiersalade (met of zonder zalm)

Eiersalade receptHet is nog steeds paasweek op Brenda Kookt. Vandaag gaan we voor een klassieker. Pasen en eieren kunnen natuurlijk niet zonder elkaar. Daarom pak ik deze kans om eindelijk mijn eiersalade recept te delen. Want een schaaltje eiersalade op tafel is altijd goed toch?

Persoonlijk vind ik het lekker om er geen standaard eiersalade van te maken maar hem een beetje op te pimpen. In dit geval ga ik voor gerookte zalm. Maar je kunt ook andere variaties maken. Een paar tips: tomaat of olijven met feta. Je kunt de eiersalade ook een beetje extra pit geven door chilipepers toe te voegen.

Snel door naar het recept, en ga er vooral lekker mee variëren. Eiersalade komt namelijk niet alleen met Pasen van pas, maar kan altijd. Lekker op een broodje of cracker tijdens de lunch of op een toastje bij een feestje.

Eiersalade recept, zelf maken

Eiersalade recept (met of zonder zalm)

Eiersalade (met of zonder zalm)

15 minuten

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel kerrie
  • 1 stengel lente ui
  • peper en zout
  • scheutje citroensap
  • 1 kleine theelepel zoete ketjap
  • 1 eetlepel verse bieslook
  • halve eetlepel verse peterselie

    Eventueel: verse zalm

      Bereiding

      • Kook de eieren hard, in ongeveer 5 a 6 minuten. Laat de eieren schrikken in koud water en afkoelen.
      • Snijd de bieslook en peterselie fijn. Snijd de lente ui in ringen.
      • Pel de eieren. Snijd ze met een eiersnijder (of mes)  fijn. Meng de fijngesneden eieren met mayonaise, mosterd, citroensap en ketjap. Breng op smaak met kerrie, peper en zout en meng ook de bieslook, peterselie en lente ui door het mengsel. Roer goed door.
      • Snijd de zalm in stukjes en roer dit tot slot door de eiersalade.

      Klik hier voor een overzicht van de paasrecepten.

      Deel dit bericht:

      Share on facebook
      Share on twitter
      Share on whatsapp
      Share on email
      Reacties

      10 Reacties

      1. Ellen 25 maart 2015 om 08:32

        Eiersalade is altijd een goed idee! Zeker met die verse kruiden, heerlijk!

      2. Nicole 25 maart 2015 om 11:22

        Eisalade is altijd goed. Deze variatie dit weekend snel maken

      3. Linda Delichef 25 maart 2015 om 14:27

        Lekker! Ik ben gek op eiersalade. De feta en olijven wil ik ook wel eens proberen. :)

      4. Maaike 4 april 2015 om 19:56

        Ik heb hem alvast gemaakt voor de paasbrunch, echt superlekker is ‘ie!!

      5. Ruud Imthorn 20 mei 2016 om 08:00

        Hoi Brenda,

        Zou je er misschien ook bij kunnen zetten voor hoeveel personen,want dat mis ik wel,
        Je heb dan een richtlijn.

        Mvg,

        Ruud.

      6. Piet Klip 10 december 2016 om 09:13

        Graag op je mailinglist plaatsen..

        Txs

        Piet

      7. Gerda 5 augustus 2017 om 18:14

        De eiersalade en de bruschetta met Roma tomaten gemaakt. De zalm er apart bij gegeten! Heerlijk genoten op een speltbrood die ik had afgebakken.

      8. Gemma 9 januari 2019 om 13:56

        Super lekker! Ik heb hem net gemaakt, vooral de ketjap maakt de eiersalade erg lekker :)

        1. Brenda Kookt 17 januari 2019 om 11:57

          Wat leuk dat je een reactie achter laat, super om te horen!

      Laat een reactie achter

      Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

      Beoordeel recept