Eiersalade (met of zonder zalm)

Eiersalade receptHet is nog steeds paasweek op Brenda Kookt. Vandaag gaan we voor een klassieker. Pasen en eieren kunnen natuurlijk niet zonder elkaar. Daarom pak ik deze kans om eindelijk mijn eiersalade recept te delen. Want een schaaltje eiersalade op tafel is altijd goed toch?

Persoonlijk vind ik het lekker om er geen standaard eiersalade van te maken maar hem een beetje op te pimpen. In dit geval ga ik voor gerookte zalm. Maar je kunt ook andere variaties maken. Een paar tips: tomaat of olijven met feta. Je kunt de eiersalade ook een beetje extra pit geven door chilipepers toe te voegen.

Snel door naar het recept, en ga er vooral lekker mee variëren. Eiersalade komt namelijk niet alleen met Pasen van pas, maar kan altijd. Lekker op een broodje of cracker tijdens de lunch of op een toastje bij een feestje.

Eiersalade recept, zelf maken

Eiersalade recept (met of zonder zalm)

Eiersalade (met of zonder zalm)

15 minuten

Ingrediënten

 • 6 eieren
 • 2 eetlepels mayonaise
 • 1 theelepel mosterd
 • 1 theelepel kerrie
 • 1 stengel lente ui
 • peper en zout
 • scheutje citroensap
 • 1 kleine theelepel zoete ketjap
 • 1 eetlepel verse bieslook
 • halve eetlepel verse peterselie

  Eventueel: verse zalm

   Bereiding

   • Kook de eieren hard, in ongeveer 5 a 6 minuten. Laat de eieren schrikken in koud water en afkoelen.
   • Snijd de bieslook en peterselie fijn. Snijd de lente ui in ringen.
   • Pel de eieren. Snijd ze met een eiersnijder (of mes)  fijn. Meng de fijngesneden eieren met mayonaise, mosterd, citroensap en ketjap. Breng op smaak met kerrie, peper en zout en meng ook de bieslook, peterselie en lente ui door het mengsel. Roer goed door.
   • Snijd de zalm in stukjes en roer dit tot slot door de eiersalade.
   Pin dit recept
   Afdrukken

   Klik hier voor een overzicht van de paasrecepten.


   Brenda Hoff
   Brenda Hoff
   Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
   10 comments
   1. Hoi Brenda,

    Zou je er misschien ook bij kunnen zetten voor hoeveel personen,want dat mis ik wel,
    Je heb dan een richtlijn.

    Mvg,

    Ruud.

   Geef een reactie

   Misschien vind je dit ook leuk