Enchilada met kip en sperziebonen

Enchilada met kip en sperziebonen txt

Een toppertje zonder pakjes, dat zijn deze enchilada’s met kip en sperzieboontjes.

Het geheim van deze enchilada’s is de saus. De saus is een beetje pittig, maar niet te. En je maakt hem helemaal zelf. Het maakt de enchilada’s lekker smeuig, het maakt ze af.

Op een Amerikaanse website kwam ik het recept voor deze enchiladasaus tegen. Het leek me lekker deze na te maken. Uiteindelijk zijn de verhoudingen in mijn saus totaal anders. De Amerikaanse saus was niet te eten. Zelfs een drupje saus was voor mij al te heet. Er zat veel te veel  chilipoeder in.

Dit is de milde variant. Mocht je heel graag een hete(re) saus bij je enchilada’s willen eten, voeg dan extra chilipoeder toe.

Enchilada met kip en sperziebonen 02

 

Enchilada met kip en sperziebonen

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 4 wraps
 • 1,5 kipfilet
 • 1 ui
 • 250 gram sperziebonen
 • geraspte kaas
 • 2 eetlepels olijfolie (plus extra om in te bakken)
 • 2 eetlepels bloem
 • 2 theelepels chilikruiden
 • 1 theelepel knoflookpoeder
 • snuf komijnpoeder
 • 1 theelepel oregano
 • 500 ml kippenbouillon
 • 1 klein blikje tomatenpuree
 • 2 stengels lente ui

Bereiding:

Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en halveer ze. Kook de sperziebonen in 15 minuten gaat en giet ze af.

Snijd de ui in halve ringen en de kip in blokjes. Bak dit in een koekenpan of wok aan.

Verwarm in een sauspan 2 eetlepels olijfolie. Voeg de bloem er bij en bak dit een minuutje mee. Voeg de kruiden toe (chilikruiden, knoflookpoeder, komijnpoeder en oregano). Meng dit goed door en voeg de bouillon en tomatenpuree toe. Roer nogmaals door (bijvoorbeeld met een garde) zodat er geen klontjes ontstaan. Breng de saus aan de kook en zet het hierna laag. Laat het ongeveer 10 minuten pruttelen.

Verwarm de oven voor op 180ºC en vet een ovenschaal in.

Verdeel 1,5 eetlepel saus over een wrap. Verdeel het kipmengsel en de sperziebonen over het midden van de wrap. Bestrooi met geraspte kaas sen vouw de wrap dicht. Leg de enchilada in de ingevette ovenschaal. Herhaal deze stappen met de overige wraps. Verdeel extra saus over de bovenkant van de enchilada’s en bestrooi met geraspte kaas. Snijd de lente ui in ringen en  verdeel dit over de schotel.

Verwarm de enchilada’s 20 minuten in de oven tot het kaas mooi gesmolten is.

Tip: saus die over is kun je 3 dagen in de koelkast bewaren of invriezen. Handig voor een volgende keer. De saus is ook lekker als een basis voor pastasaus.

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

 

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
17 comments
 1. Beste Brenda,
  de wraps komen lijkt me wel uit een pakje. ik maak ze altijd zelf omdat ik dat leuker, lekkerder en goedkoper vind. mischien een idee eens een receptje daarvoor te plaatsen. ? groetjes Riente

 2. Hoi hoi, ik heb dit vanavond gemaakt en wat hebben we er in zitten smikkelen!!! Écht heel erg lekker! Ik dacht eerst dat de saus te heet was maar alles bij elkaar smaakte het heerlijk! Ik doe volgende keer alleen wat zout door de kipvulling, die was wat flauwig… En van alles dubbele hoeveelheden gedaan ( voor 4 personen) maar dat werd veel te veel saus….. Dus ik was blij met je tip onder het recept dat de saus in te vriezen is! Volgende keer dus lekker snel klaar! Dank je wel hoor!
  Groetjes Arjette

 3. Ik heb vanavond de enchilada’s met kip gemaakt voor vrienden. Iedereen vond het heerlijk. Zelfs onze kinderen ;-)

 4. Hallo Brenda!
  Bedankt voor het recept!
  Ik denk dat ik wel snap waarom je saus in eerste instantie mislukte: in Amerika bedoelen ze niet hetzelfde als hier met chilipoeder. Hier is dat een poeder van pure chili, maar in Amerika is het een mix van verschillende dingen, voornamelijk bestaand uit paprikapoeder (verder komijn, knoflook, ui, etc.) en maar deels uit echte chili. Het heet chilipoeder omdat het gebruikt wordt om chili mee op smaak te brengen ;)
  Er zijn overigens genoeg recepten te vinden om je eigen Amerikaanse chilipoedermix te maken!

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk