Van maaltijden als deze kun je er niet genoeg hebben. Snel. Makkelijk. En lekker. Dat is deze couscous met spinazie en gele paprika.
Een gerechtje dat geboren is uit restjes uit de koelkast. Een restje paprika, spinazie en lente ui. Een heerlijke combinatie met couscous en een paar extra ingrediënten.
Gerechten als deze eet ik graag als lunch. Je kunt het goed van te voren klaarmaken en meenemen naar het werk. Koud/lauw opeten is geen probleem. Maar ook als avondmaaltijd is een maaltje als deze niet verkeerd. ideaal als je niet zoveel tijd hebt om te koken. Eventueel kun je nog een stukje (gerookte) kip toevoegen.

Couscous met spinazie en gele paprika
Bereidingstijd 20 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- 120 gram couscous
- 150 gram spinazie
- 1 gele paprika
- 1 rode ui
- 2 eetlepels pijnboompitjes
- peper en zout
- 2 eetlepels mango azijn
Bereiding:
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de ui in halve ringen en de paprika in blokjes.
Verwarm een beetje olie in een koekenpan of wok en bak hierin de ui even aan. Voeg de paprika en spinazie toe en bak dit even mee.
Rooster de pijnboompitjes in een andere koekenpan (zonder olie).
Breng de gewelde couscous op smaak met peper, zout en mango azijn. Meng het spinaziemengsel door de couscous en voeg de pijnboompitjes toe.
———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!