Loempia met geitenkaas en honing

Loempia's met geitenkaas en honing

I know, I know, het is nog geen weekend. De meeste van ons moeten nog twee dagen werken voor we aan de borrel (en snack) kunnen. Maar toch wil ik jullie alvast een lekker hapje tippen. Komen deze loempiaatjes dit weekend niet van pas? Dan vast een andere keer!

Ik ben dol op snack hapjes. Van die hapjes die je in 2 happen op hebt en waarvan je maar door blijft eten. Als je zelf een keer z’n hapje wilt maken dan tip ik je deze loempia met geitenkaas.

Het is mega makkelijk om te maken, en het is mega lekker. Ideaal bij een borrelavondje met vriendinnen, maar bijvoorbeeld ook lekker als tapas. Bewaren dus, dit recept!

geitenkaas loempia's

Loempia met geitenkaas, honing en pijnboompitjes

Bereidingstijd 15 minuten, plus baktijd

Ingrediënten voor 6 loempiaatjes:

  • 6 vellen filodeeg (ontdooid)
  • 60 gram verse geitenkaas
  • scheutje honing
  • 2 eetlepels pijnboompitjes
  • beetje water

Bereiding:

Leg een vel filodeeg in een ruit voor je, met de punt omhoog. Verdeel in het midden een hoopje verse geitenkaas. Bestrooi dit met pijnboompitjes en besprenkel met een klein beetje honing.

Vouw de zijkanten van de vel filodeeg naar binnen, over de geitenkaasvulling. Pak de onderste punt en leg dit naar boven over de vulling. Rol de loempia vervolgens naar boven. Bestrijk de bovenste punt met een beetje water zodat je deze kunt vastplakken bij het oprollen.

Bereiden in de frituurpan: bak de loempia’s 5 minuten in het hete vet/olie (circa 190ºC) . Tot ze mooi goudbruin zijn

Bereiden in de oven: verwarm de oven voor op 200 ºC. Bak de loempia’s ongeveer 15 minuten tot ze goudbruin worden. (in de oven worden ze minder bruin dan uit de frituurpan)

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
7 comments
  1. Dit ziet er heerlijk uit en inderdaad niet moeilijk .. ga ik zeker proberen en straks met mijn verjaardag volgende maand maken … Heerlijk hhhmmmmm

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk