Griekse pasta met knoflooktomaatjes

Pasta met knoflook tomaatjes

Een makkelijk zomergerecht dat is deze Griekse pasta met knoflooktomaatjes.

De laatste tijd merk ik dat ik steeds meer van het gemakkelijk koken ben. Ik heb niet altijd zin om lang in de keuken te staan, ook niet als ik er tijd voor heb. Het is een periode, meestal krijg ik daarna juist weer zin om lang in de keuken te staan. Maar voor nu doen we het even met makkelijke snelle, maar lekkere gerechten. Hebben jullie hier soms ook last van?

Toen ik laatst iets met knoflooktomaatjes uit de oven wilde doen besloot ik er daarom een makkelijk gerecht mee te maken, met pasta. Daarbij maakte ik restjes uit de koelkast. Olijven, courgette en feta. Et voila, de Griekse pasta met knoflooktomaatjes was geboren. Een  toppertje, deze komt zeker vaker op tafel deze zomer. Bij jou ook?

Griekse pasta met tomaatjes uit de oven

Griekse pasta met knoflooktomaatjes

Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 180 gram pasta
 • 10 kleine tomaatjes
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 courgette
 • olijven
 • feta
 • peper en zout
 • olijfolie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180ºC. Leg de tomaatjes in een ingevette ovenschaal, bestrooi met peper en zout en uitgeperste knoflook. Giet er een beetje extra olijfolie overheen. Verwarm de tomaatjes 20 minuten in de oven.

Kook de pasta gaar. Snijd de courgette in plakjes en halveer deze. Meng ze in een kom met een beetje peper, zout en olijfolie. Verwarm een grillpan (of koekenpan) op het vuur en grill de halve plakjes courgette om en om. Snijd de olijven doormidden en verkruimel de feta.

Haal de tomaatjes uit de oven en plet ze met een vork een beetje fijn (pas op voor het vocht dat er uit komt). Eventueel kun je ze doormidden snijden. Roer de tomaatjes en het vocht door de nog warme pasta. Meng dit vervolgens met de gebakken courgette, olijven en verkruimelde feta.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
11 comments
 1. Gisteren gemaakt en samen opgesmult het was zoals gedacht heerlijk eenvoudig te bereiden maar een tractatie op het bord en voor de smaakpapillen

 2. Hoi Brenda,
  Erg lekker recept! Vanavond gemaakt samen met een vriendin, alleen die 2 tenen knoflook is echt veeeeel! Denk dat het komt omdat je de knoflook in de oven doet, maar de knoflookwalm was echt niet te harden ;p
  Verder erg lekker!

  Groetjes,
  Femke

 3. We hebben het gisteren gegeten, en het is onmiddelijk in ons Favorieten Recepten-boekje terechtgekomen! Dank je wel, heel erg lekker, makkelijk en kleurrijk recept! Omdat ik nog een zoete puntpaprika had, heb ik die in kleine stukjes gesneden en de ene helft meegegrilld in de oven met knoflook, de andere helft in de pan gegrilld met de courgette. We hadden geen olijven, dus dat was een prima vervanger. Was lekker zoet erbij!

 4. Wij houden allemaal niet zo van courgette, maar de salade lijkt ons lekker weet iemand misschien een vervanger voor de courgette?

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk