Ga naar de inhoud

BBQ Chicken Wraps

Gesponsord artikel Vandaag gaan we voor een heerlijk zomers gerecht, namelijk de BBQ Chicken wrap. Een wrap belegd met mals gekruid vlees en verschillende toppings. Een topper voor bij de barbecue, of gewoon binnen aan tafel. Gemarineerd vlees hoort bij de barbecue. Toch komt het vaak voor dat we het vlees al gemarineerd kopen en
Delen op

BBQ Chicken Wraps

 /></div>
<div style= /></div>
<div data-canvas-width=BBQ Chicken Wrap
Gesponsord artikel
Vandaag gaan we voor een heerlijk zomers gerecht, namelijk de BBQ Chicken wrap. Een wrap belegd met mals gekruid vlees en verschillende toppings. Een topper voor bij de barbecue, of gewoon binnen aan tafel.

Gemarineerd vlees hoort bij de barbecue. Toch komt het vaak voor dat we het vlees al gemarineerd kopen en niet zelf op smaak brengen. Blijkbaar vinden we dat toch te veel werk?

Daar heeft MAGGI iets op bedacht. Namelijk MAGGI BAK & BBQ marinade. Dit zijn marinades om je vlees zelf op smaak te brengen. MAGGI vroeg mij om de marinades in een ander jasje te steken, om er mee te koken. Daarop maakte ik deze verrukkelijke BBQ Chicken Wraps. Lekker als afwisseling bij de barbecue, maar ook aan de keukentafel op een regenachtige dag.

Wrap met kip

De BAK & BBQ Marinade van MAGGI is uitgebracht in twee varianten: Knoflook & Kruiden en Original Barbecue. Omdat ik gek ben op de geroosterde ‘Barbecue smaak’ ging ik voor Original Barbecue. De kruidenmix meng je met olijfolie waarna je het vlees direct kunt marineren, minimaal 20 minuten. Hierna kan het vlees zo in de pan of op de barbecue, en heb je een stukje vlees dat heerlijk op smaak is.

Met marinades kun je veel meer mee dan het barbecue vlees marineren, bakken en opeten. Je kunt er ook gerechten mee maken. Op de barbecue, of met behulp van de koekenpan. Ik maakte er deze lekkere kruidige wraps mee.

Als je niet gaat barbecueën maak je de wraps gewoon in de keuken klaar, en als je gaat barbecueën zet je de ingrediënten op tafel zodat iedereen zelf zijn wrap kan samenstellen.

Kipwrap

BBQ Chicken Wraps

Bereidingstijd 20 minuten om te marineren en 20 minuten bereidingstijd

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 zakje MAGGI BAK & BBQ Marinade Original Barbecue
  • 600 gram scharrelkippendijfilet
  • 60 ml olijfolie
  • 2 gele paprika’s, in reepjes gesneden
  • 1 rode ui, in ringen gesneden
  • 3 tomaten, in partjes gesneden
  • halve krop ijsbergsla
  • 8 plakjes cheddarkaas, in reepjes gesneden
  • 8 wraps
  • eventueel extra barbecuesaus

Bereiding:

Snijd de kippendijfilets in repen. Meng de marinademix met 60 ml olijfolie en mix het door elkaar. Roer de repen kippendij door de marinade en laat het 20 minuten marineren.

Bak de ui en paprika aan in een koekenpan met olie. Bak in een andere koekenpan de gemarineerde kip gaar op middelhoog vuur.
Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Beleg de wraps met ijsbergsla, reepjes paprika, rode ui ringen, gebakken kipfilet, tomaat en een beetje cheddarkaas. Voeg eventueel een klodder barbecuesaus toe. Verwarm de wraps 10 minuutjes in de oven tot de kaas gesmolten is.

 Dit is een gesponsord artikel, lees mijn disclaimer

 

 

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie
Romige pasta met asperge en pesto
Bloemkoolschotel met gehakt en kaassaus

7 reacties

Nienke

Was een heerlijk recept. Wel jammer dat die marinade niet overal te koop is, maar je hebt gelukkig ook vervangende marinades. De sla is niet meer krokant als je hem in de oven doet, ik vond dit overigens niet storend. Deze gaan we zeker vaker eten.

Laat een bericht achter

Wendy

Ooo, te lekker! Ik ben fan, dit staat echt om de week wel op het lijstje.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk Wendy, jullie gaan er vast ook van smullen

Cindy

Ziet er lekker uit. Ik vraag mij alleen af of de sla lekker blijft als je deze in de oven doet?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

De sla wordt wel slapper als je ze in de oven doet. Als je dat liever niet hebt kun je de sla er uit laten en bijvoorbeeld er bij serveren.

Lieke

Ziet er lekker uit! Ik heb net mijn ontbijt op (#vakantie) maar zou t zo lusten nu :) En wraps zijn natuurlijk altijd goed met het weer van de afgelopen dagen!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Zeker weten, geniet van je vakantie en late ontbijtjes :)

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op