Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Blueberry Cheesecake Bars

Blueberry Cheesecake Bars

Ook op een mooie zomerdag heb je vast een keer zin om iets lekkers te bakken. Deze Blueberry Cheesecake Bars kan ik jullie van harte aanbevelen!

Als we met mooi weer naar het strandje gaan of gaan varen vind ik het leuk om iets lekkers te maken. Ik ben er een voorstander van om allemaal iets kleins mee te nemen. Zo kun je allemaal genieten van lekkere hapjes, en hoeft niet één iemand heel erg lang in de keuken te staan.

Een paar weken geleden alweer maakte ik deze lekkere cheesecake bars voor op de boot. Ik wilde iets lekkers maken, iets dat echt bij een warme dag past. Daarom dacht ik aan iets van cheesecake met citroen. Ook had ik nog bosbessen in de koelkast staan en besloot ik dat het een cheesecake met bosbessen zou worden.

Via pinterest kwam ik een Amerikaans recept tegen die me uiteindelijk bij deze website bracht. Ik besloot niet moeilijk te doen en het gewoon na te maken, een schot in de roos! De Blueberry Cheesecake Bars zijn een topper! Zeker op een mooie zomerdag, maar als de zon niet schijnt komt hij speciaal naar voren wanneer je een hap uit deze zonnige bars neemt.

De vierkantjes hebben twee verschillende structuren. De bodem is vrij dik, dit lijkt wel een boterkoek. Daarop komt een frisse topping van citroen met bosbessen. Té lekker.

Cheesecake met bosbessen

Blueberry Cheesecake Bars

Ingrediënten voor 16 stuks

Voor de bodem

 • 300 ongezouten boter, op kamer temperatuur
 • 100 gram kristalsuiker
 • schil van 1 citroen
 • 250 gram bloem
 • zout

Voor de bosbessen vulling

 • 250 gram bosbessen
 • 2 eetlepels bruine suiker
 • rasp van een halve citroen
 • sap van 1 citroen

Voor de roomkaasvulling

 • 200 gram roomkaas
 • 100 gram kristalsuiker
 • rasp van een halve citroen
 • 1 eetlepel vanille essence
 • 2 eieren

Extra benodigd: een bakblik met een afmeting van 28 x 18 cm (brownievorm)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet een bakblik in en bekleed met bakpapier

Mix de boter met de suiker en citroenrasp tot een romig mengsel. Voeg hierna de bloem en een snuf zout toe en meng dit goed door elkaar. Verdeel het deeg over de bodem en druk het aan. Bak de bodem 20 minuten voor in de oven.

Voor de vulling: Meng de bosbessen met suiker, citroenrasp en -sap in een pannetje. Verwarm op medium vuur 5 tot 10 minuten. Zet het vuur hierna uit en laat het mengsel een beetje afkoelen.

Voor de roomkaaslaag: Mix de roomkaas met suiker citroenrasp en vanille door elkaar. Voeg hierna een voor een de eieren er bij en mix dit goed door.

Verdeel de roomkaasmengsel over de bodem. Verdeel hierover de bosbessen met het vocht in het pannetje (ik heb ongeveer 2/3 van het vocht gebruikt). Pak een mes en ga hiermee voorzichtig zigzaggend door het roomkaasmengsel. Zo ontstaat er een mooi patroontje op de roomkaaslaag.

Bak de cheesecake in het midden van de oven in 30 tot 40 minuten gaar. Laat de cheesecke na het bakken afkoelen op het aanrecht. Plaats het hierna even in de koelkast zodat je het koud kunt serveren. Snijd de Cheesecake Bars in 16 stukken.

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

25 Reacties

 1. Mejida 7 augustus 2016 om 22:11

  Hoi Breda, ik heb de cake net gemaakt en het is echt onweerstaanbaar lekker! Enige minpuntje is dat de mijne heel plat en dun is gebleven, niet zo mooi fluffy als de jouwe… Weet jij misschien wat ik de volgende keer anders kan doen?

  Groetjes Mejida

 2. Sandra 31 augustus 2016 om 13:08

  Beste Brenda,

  Ik zou dit graag gaan maken, maar wat is vanille essence? Waar koop ik dit?

  Vriendelijke groeten,

  Sandra

  1. Brenda Kookt 31 augustus 2016 om 14:05

   Vanille essence koop ik bijvoorbeeld bij Dille en Kamille. Maar je kunt het ook online bestellen. En anders kun je ook bij de supermarkt vanille aroma kopen.

 3. Maartje 11 juli 2017 om 12:33

  Ik wil deze gaan maken van het weekend en.nu staat dat de oven op 180 graden.moet.
  Ik ga ervan uit dat dit voor een.elektrische oven is.
  Ik heb een.hetelucht oven en.dan.moet de temperaatuur. Denk ik op 160 graden… klopt dit?

  1. Brenda Kookt 12 juli 2017 om 09:27

   Ik heb de heteluchtoven bij dit recept ook op 180C ingesteld.

   1. Maartje 12 juli 2017 om 22:26

    Okay dan je wel brenda!
    Dan ga ik er vanuit dat dit goed is..

    Bedankt voor je reactie

 4. Maartje 12 juli 2017 om 22:23

  Ik heb een.hetelucht oven en.op hoeveel graden.moet ik dit dan zetten.
  Wil dit recept dit weekend gan maken.

  In.het recept staat dat je de oven.op 180 moet zetten maar ik ga ervan uit dat dit niet voor een hetelucht oven.is

  Gr maartje

 5. Ingrid 22 oktober 2017 om 11:55

  Heeft iemand dit recept al eens met diepvries bessen gemaakt?

 6. Annie 17 november 2017 om 16:23

  Hallo Brenda
  Vraag :kan ik voor dit recept ook kerssen uit pot gebruiken ?
  Hoor graag van je
  Groet

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *