Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Pasta Carbonara

Pasta carbonara

Toen ik vorige week op Facebook een foto van deze pasta carbonara plaatste waren er veel van jullie benieuwd naar het recept. Dus bij deze deel ik hem, het receptje voor pasta carbonara. En deze is zwangerproof!

Pasta carbonara wordt traditioneel gemaakt met spek, kaas en een eidooier. De eidooier stolt wanneer het in contact komt met de warme pasta. Dat is super lekker, maar niet iedereen kan en wil dat eten. Voor (jonge) kinderen en zwangeren is het niet altijd aan te raden. Het ei stolt wel, maar persoonlijk vind ik het toch een beetje tricky. De dooier wordt niet helemaal doorgekookt. Daarom is dit recept voor pasta carbonara met een sausje van kookroom ideaal.

Dit gerecht is super simpel, echt zo’n receptje dat je snel in elkaar draait na een dag werken. Mijn zusje kookt dit regelmatig, het is één van hun favoriete recepten. Omdat ik het nog nooit had gegeten leek het me leuk dit ook een keer te maken. En het was zo’n succes (zelfs de man die het liefst alleen pasta met rode saus eet vond het geslaagd) dat het niet mag ontbreken op Brenda Kookt. Staat deze pasta carbonara straks ook regelmatig bij jou op tafel?

Pasta Carbonara zonder ei

Pasta Carbonara

Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

 • ongeveer 180 gram gedroogde tagliatelle
 • 1 prei
 • 1 ui
 • 125 gram champignons
 • scheutje kookroom
 • 100 gram spekjes
 • oude geraspte kaas
 • peper

Bereiding

Kook de tagliatelle beetgaar.

Snijd de ui en prei in halve ringen, bak dit in een koekenpan met olijfolie aan. Snijd de champignons in plakjes en voeg deze bij de prei. Bak de champignons even mee. Breng op smaak met peper en laat het even bakken. Voeg een scheutje kookroom toe en verwarm dit mee.

Bak de spekjes in een andere koekenpan aan (zonder olie of boter). Voeg de aangebakken spekjes samen met de geraspte kaas bij het preimengsel. Laat dit even mee verwarmen, roer hierna de tagliatelle door het mengsel.

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

15 Reacties

 1. Susan 31 maart 2017 om 08:59

  Het was heerlijk!! Man en kind hebben ook genoten:)
  Ik heb 500 gram broccoli en extra champignons toegevoegd( 250 gram totaal) om aan onze dagelijkse groenten te komen en was een lekkere combinatie!

 2. Nataly 20 augustus 2019 om 17:58

  De dank van deze zwangere vrouw is groot! Och, wat heb ik trek in pasta carbonara!!

 3. Eef 6 september 2021 om 17:35

  Super lekkere maaltijd.Ook ik heb er nog broccoli aan toegevoegd.Mijn man heeft ook genoten,had een goed bord vol.Dank je voor zo,n lekker en makkelijk recept.Zal wel vaker op tafel komen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *