Toen ik vorige week op Facebook een foto van deze pasta carbonara plaatste waren er veel van jullie benieuwd naar het recept. Dus bij deze deel ik hem, het receptje voor pasta carbonara. En deze is zwangerproof!
Pasta carbonara wordt traditioneel gemaakt met spek, kaas en een eidooier. De eidooier stolt wanneer het in contact komt met de warme pasta. Dat is super lekker, maar niet iedereen kan en wil dat eten. Voor (jonge) kinderen en zwangeren is het niet altijd aan te raden. Het ei stolt wel, maar persoonlijk vind ik het toch een beetje tricky. De dooier wordt niet helemaal doorgekookt. Daarom is dit recept voor pasta carbonara met een sausje van kookroom ideaal.
Dit gerecht is super simpel, echt zo’n receptje dat je snel in elkaar draait na een dag werken. Mijn zusje kookt dit regelmatig, het is één van hun favoriete recepten. Omdat ik het nog nooit had gegeten leek het me leuk dit ook een keer te maken. En het was zo’n succes (zelfs de man die het liefst alleen pasta met rode saus eet vond het geslaagd) dat het niet mag ontbreken op Brenda Kookt. Staat deze pasta carbonara straks ook regelmatig bij jou op tafel?
Pasta Carbonara
Bereidingstijd 25 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- ongeveer 180 gram gedroogde tagliatelle
- 1 prei
- 1 ui
- 125 gram champignons
- scheutje kookroom
- 100 gram spekjes
- oude geraspte kaas
- peper
Bereiding
Kook de tagliatelle beetgaar.
Snijd de ui en prei in halve ringen, bak dit in een koekenpan met olijfolie aan. Snijd de champignons in plakjes en voeg deze bij de prei. Bak de champignons even mee. Breng op smaak met peper en laat het even bakken. Voeg een scheutje kookroom toe en verwarm dit mee.
Bak de spekjes in een andere koekenpan aan (zonder olie of boter). Voeg de aangebakken spekjes samen met de geraspte kaas bij het preimengsel. Laat dit even mee verwarmen, roer hierna de tagliatelle door het mengsel.
———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!