Bananenbrood (met echte suiker en boter)

Bananen brood

Het is vandaag zondag, bakdag! Heb je zin om vandaag wat lekkers uit de oven te toveren? Dan MOET je deze bananencake maken. Hij is té lekker.

Ineens lagen er nog 4 te rijpe bananen op de fruitschaal. Daar moest ik iets mee. Om nou heel veel banaanpannenkoekjes te bakken leek me niet zo’n goed idee. Daarom besloot ik voor de good old bananenbrood te gaan. Hip ook wel banana bread genoemd.

Het afgelopen jaar vlogen de bananenbroden ons om de oren. De een nog gezonder dan de ander, ook ik deed hier aan mee, check dit recept. Maar het bananenbrood dat ik vandaag met jullie deel is anders. Namelijk super lekker en lekker fout.

Dit is namelijk een echte cake dat echte suiker en echte (vette) boter bevat. Niet gezond dus. Maar daardoor is de cake extra lekker. Veel lekkerder dan al die gezonde varianten zonder suiker als je het mij vraagt.

Verwen jezelf en bak dit lekkere bananenbrood. Een minder gezonde maar super lekkere versie.

Banana bread

Bananenbrood

Bereidingstijd 20 minuten en 60 minuten baktijd 

Ingrediënten voor 1 cake:

 • 4 rijpe bananen
 • 200 gram bloem
 • 1 theelepel bakpoeder
 • snuf zout
 • 200 gram kristalsuiker
 • 8 gram vanillesuiker (1 zakje)
 • 100 gram boter
 • 3 eieren
 • 1 eetlepel verse citroensap
 • 1 theelepel kaneel
 • 100 gram gehakte pecannoten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180º. Vet een cakevorm in en bekleed met bakpapier.

Meng de bloem met de bakpoeder het kaneel en zout. Pel en prak een papje van 3 bananen.

Laat de boter in een pannetje smelten. Meng in een keukenmachine of met een handmixer de boter met de kristal- en vanillesuiker tot een glad mengsel ontstaat. Voeg de eieren een voor een toe samen met het citroensap. Meng dit met het bloemmengsel. Voeg ook de geprakte bananen toe en meng door elkaar. Roer tot slot de gehakte pecannoten toe.

Verdeel het beslag over de cakevorm. Snijd de overgebleven banaan in de lengte door en leg dit op het beslag, druk het er een klein beetje in.

Bak de cake 60 minuten in de oven. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is (deze komt er in dat geval schoon uit). Laat de cake kort afkoelen in de vorm en stort het daarna op een rooster om verder af te koelen.

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
19 comments
 1. Gelukkig zijn er nog bloggers die voor traditionele ingredienten gaan!!! Deze zijn wellicht niet het meest gezond, maar je hebt helemaal gelijk: je baksel wordt er wel het lekkerst van! En zolang je niet iedere dag snoept en voordat je op de bank kruipt met een stuk bananencake en kop thee eerst nog een rondje wandelt, fietst of hardloopt is er geen enkel probleem: het leven is te kort om niet te genieten!

 2. Wat een lekkere recepten en deze heb ik vanmiddag direct gemaakt. In je ingrediënten staat citroensap maar als ik het receptuur volg kom ik dit niet meer tegen. En hoeveel zout doe je erin?
  Groetjes :-)

 3. In je ingrediënten staat kristalsuiker, in je bereiding basterdsuiker. Welke van de twee moet het zijn? En wat doe je met het citroensap? Groetjes, Robin

 4. Heerlijk: een bakrecept met normale ingrediënten. Ik bak alleen maar met roomboter en suiker en gewone bloem. Als ik daar niet mee “mag/kan” bakken, dan bak ik liever niet.

  Ik ga deze dan zeker ook maken.

 5. De cake is erg goed gelukt, voor herhaling vatbaar!
  Mij viel op dat het de dag erna wat droger was. Heb je tips hoe ik deze cake (of cake in het algemeen) goed kan bewaren zodat het zo lekker en vers mogelijk blijft?

 6. Goedemorgen,

  Ik las het recept van het bananenbrood en schrok. Je hebt het over echte suiker. Wat bedoel je met “echte”? De suiker die tig keer bewerkt/gebleekt, geraffineerd is? Dat is geen echte suiker maar een chemisch aftreksel van wat ooit begon als een natuur produkt. Ik heb er geen problemen mee als mensen soms kiezen voor suiker, is hun eigen keus. Maar benoem het dan anders. Want er is niets echts aan witte kristalsuiker.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk