Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Report: Brenda’s High Tea bij Van Dis

Brenda's High Tea Van Dis 23

Afgelopen zaterdag organiseerde ik samen met Restaurant Van Dis in Hoogkarspel ‘Brenda’s High Tea’. Speciaal voor deze middag hebben we een high tea menu samengesteld met recepten van Brenda Kookt.

Ik vond het best spannend, zouden er wel mensen op af komen? Kwamen de gerechten van mijn blog naast de gerechten van de koks wel goed uit de verf? Ik bleek me zorgen te maken om niets, de high tea was een groot succes. In dit artikel neem ik jullie mee op deze prachtige dag, de eerste editie van Brenda’s High Tea.

Brenda's High Tea Van Dis 05

Goedemorgen, welkom bij Van Dis. Het is een mooie dag!

Brenda's High Tea Van Dis 20

De tafels staan al op de juiste plek zodat we iedereen die gereserveerd heeft een mooi plekje kunnen geven. Deze tafels zijn straks allemaal bezet..!

Brenda's High Tea Van Dis 01

Ik help mee met de voorbereidingen voor de high tea. Als je bij Van Dis gaat high teaen krijg je niet zomaar thee. Je krijgt er heerlijke toppings bij zodat je zelf extra smaak kunt geven aan de thee.

Brenda's High Tea Van Dis 04

De tafels worden ingedekt.

Brenda's High Tea Van Dis 21

En het ziet er top uit allemaal.

Brenda's High Tea Van Dis 15

Puntjes op de i, de toppings voor de thee mogen alvast op tafel staan.

Brenda's High Tea Van Dis 13

Klaar. En het ziet er zo mooi uit allemaal!

Brenda's High Tea Van Dis 14

In de keuken wordt hard gewerkt. Deze mannen gingen aan de slag met mijn recepten. Het was best even wennen dat ze nu ineens volgens een recept moesten koken heb ik vernomen ;)

Ik wilde eigenlijk helpen in de keuken maar uiteindelijk heb ik dat niet gedaan. De dag zou al aardig lang voor me zijn, en zo zou ik het lichamelijk langer volhouden. En de mannen lagen zo goed op schema met de mise en place dat ik ze waarschijnlijk alleen maar in de weg zou lopen..

Brenda's High Tea Van Dis 03

Dus stuurde ze mij de keuken uit om iets te proeven. Alex een van de koks heeft speciaal voor deze middag een open bonbon gemaakt met karamel, hazelnoot en vijgen. Lekker!!

Ik ben op dit moment bezig om het recept van hem te ontfrutselen zodat ik het kan namaken en met jullie kan delen.

Brenda's High Tea Van Dis 18

Ik hang ook op het raam bij Van Dis! Ik hoorde van een van de gasten dat ze de reservering hebben gemaakt nadat ze het hier op het raam hadden zien staan.

Brenda's High Tea Van Dis 16

We zijn er klaar voor.

Brenda's High Tea Van Dis 17

Voor de drukte begint pak ik even mijn rust met een heerlijk kopje kamille thee (mijn favoriet bij Van Dis) en een lekker broodje.

Brenda's High Tea Van Dis 19

Showtime! De gasten stromen binnen…

Brenda's High Tea Van Dis 07

We verwelkomen de gasten met een kop Ceylon thee, en twee lekkere soepjes met een soepstengel:

 • tomatensoep van Van Dis
 • bloemkoolsoepje met krokant baconkruim (recept) met daarbij een huisgemaakte soepstengel (recept)

Tomatensoep is natuurlijk altijd goed. Ik vond het een gewaagde keuze om de bloemkoolsoep in het menu op te nemen, in eerste instantie zou niet iedereen voor een bloemkoolsoep kiezen. Maar ik weet dat deze soep ontzettend lekker is, dit was een mooie manier om meer mensen hiermee kennis te laten maken. En gelukkig viel ook bloemkoolsoep ontzettend goed in de smaak bij de gasten.

Brenda's High Tea Van Dis 08

Kijk de dames (en één heer) eens zitten te genieten van de lekkere hapjes.. Ik serveerde de etageres met hapjes, hierdoor kwam ik bij iedere tafel langs om een praatje te maken en uit te leggen welke hapjes er werden geserveerd.

Het was heel erg leuk om te horen waar iedereen vandaan kwam en hoe ze bij de high tea terecht zijn gekomen. Een aantal meiden vertelden me meteen welke gerechten van mijn blog bij hen favoriet zijn.

Brenda's High Tea Van Dis 06

De tweede gang is de hartige gang met een etagère vol met hartige hapjes. Op de etagere zie je (van boven naar beneden)

 • toast met pompoenhummus (recept)
 • crostini met carpaccio
 • crostini met makreel en stukjes appel (dit recept deel ik komend weekend met jullie)
 • hartige taart broccoli en kip (recept)
 • Flammkuchen Van Dis met paddestoelen, rode ui, blauwaderkaas, roomkaas en zongedroogde tomaat

De hartige taart en de flammkuchen werden warm geserveerd.

Brenda's High Tea Van Dis 12

Tijdens de high tea werd een loting gehouden. Op een papiertje mocht iedereen zijn naam schrijven, hieruit werden twee winnaars getrokken die de high tea niet hoefden af te rekenen. Merle Welker en Inge Ruijter waren de gelukkigen en kregen de high tea aangeboden.

High Tea thee

Ik heb helaas geen mooie foto van de thee gemaakt bij het inschenken. De verse thee van Crusio thee werd in gangen geserveerd. De volgorde van de thee die geserveerd werd was de volgende: Ceylon thee, Groene thee, Earl Grey, Rooibos en tot slot Kamille.

Brenda's High Tea Van Dis 11

Hier zijn we alweer aangekomen bij de laatste gang, de zoete gang was een topper! Als je dit mooie plankje zo ziet loopt het water je toch in de mond?

Je ziet:

 • een open bonbon met karamel, vijgen en hazelnoten
 • worteltjestaart (recept)
 • brownie (deze was van Van Dis, maar dit recept kan ik je van harte aanbevelen)
 • rocky road met biscuit, cashewnoten en spekjes (recept)
 • hangop met stoofpeer (recept)

Brenda's High Tea Van Dis 10

Het enige nadeel aan deze high tea was dat ik er zelf niet aan deelnam en dus ook niet alles heb kunnen proeven. Dat ben ik niet gewend ;)

Gelukkig was een glaasje met hangop over, en heb ik een lekker stukje worteltjestaart kunnen eten. Genieten hoor!

Brenda's High Tea Van Dis 09

De gasten gingen niet met lege handen naar huis. Om ze te bedanken ontvingen ze een zakje Spelt Squares rozemarijn en zeezout van Farm Brothers. Deze crackertjes gaan namelijk super goed samen met de pompoenhummus die tijdens de high tea werd geserveerd.

Er was deze middag geen fotograaf aanwezig, de foto’s heb ik zelf gemaakt. Tijdens de high tea had ik het druk met bedienen en praten met de gasten zodat het foto’s maken er soms een beetje bij in is geschoten. Gelukkig heb ik wel alle hapjes op de foto kunnen zetten, en ik hoop dat ik hiermee toch een goed beeld van de geweldige middag heb kunnen geven. 

Ik hoop dat alle gasten van de high tea hebben genoten, maar eerlijk gezegd weet ik dat wel zeker. Ramona, Marcel en Team Van Dis bedankt, het was super! Als het aan mij ligt doen we dit volgend jaar weer ;)

———————————————
Wil je op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

6 Reacties

 1. merle 1 oktober 2015 om 09:48

  Het was een heerlijke middag, we hebben erg genoten van al het lekkers! En van Van Dis, erg leuke tent! Ik hoop dat je zoiets nog eens organiseert Bren! En wat een mazzel had ik ;-)

 2. Marie 1 oktober 2015 om 11:10

  dat ziet er gezellig uit! en wat een leuke actie met de lootjes! :)

 3. roos 1 oktober 2015 om 16:30

  Wat een prachtig restaurant!

 4. Els 1 oktober 2015 om 19:54

  Dan kom ik volgend jaar! ziet er zo lekker uit!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *