5x broccoli

5 recepten met broccoli

Het is tijd om de friday 5 er weer eens in te gooien. Deze keer zet ik de broccoli in het zonnetje. De Nederlandse broccoli is namelijk nog volop verkrijgbaar tot medio november. Daar moeten we goed gebruik van maken nu het nog kan!

Daarom deel ik vandaag een paar toppertjes van recepten met broccoli. Je kunt broccoli namelijk niet alleen gekookt eten met aardappelen en een stukje vlees, je kunt er nog veel meer kanten mee op.

Klik op de naam van het gerecht om het recept te bekijken 

Broccoli kun je heel goed verwerken tot broccolisoep. Lekker, gezond en het vult goed. Met een broodje er bij heb je een heerlijke lunch, of weekend maaltijd.

Een van de gerechten met broccoli die ik zelf het vaakst van mijn blog kook is de hartige taart met broccoli en kip. Deze taart serveerde we laatst zelfs op de high tea.

Pasta en broccoli gaan ook heel goed samen. Serveerde pasta met broccoli en een champignonsaus, of serveer de pasta met broccoli en worst.

Lekker voor er bij, en helemaal in het herfst-seizoen: geroosterde pompoen met broccoli.

(ham)Burgers zijn er in vele soorten en maten. Zo kun je broccoli ook goed verwerken in een burger. Maak deze tonijnburgers met broccoli, een toppertje!

Tot slot (als extraatje) kun je broccoli ook verwerken in hapjes. Wat dacht je van een lekker bladerdeeghapje met brie en broccoli?

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
2 comments

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk