Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Pasta met pompoensaus (2 variaties)

Pasta met pompoensaus

Vandaag hou ik het kort, ik deel een lekkere pastasaus. Maar deze keer geen rode tomatensaus. We gaan voor een oranje pompoensaus.

Dat is weer eens wat anders he? Pompoen past natuurlijk helemaal bij de herfst, dus dit is dé tijd van het jaar om deze pastasaus te maken. Het is weer een iets anders en eigenlijk is het ontzettend gemakkelijk om te maken.

En daarbij geef ik je ook nog twee variaties om de oranje pompoensaus mee te combineren. Met gehaktballetje (voor hem?) of geitenkaas (voor haar?).

Pasta met pompoensaus en gehaktballetjes

Pasta met pompoensaus en geitenkaas

Pasta met pompoensaus

Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 gram pasta
  • 500 gram pompoenblokjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 ml groentebouillon
  • scheutje kookroom
  • 1 theelepel gedroogde salie
  • peper

Bereiding:

Snipper de ui en pers de knoflook. Fruit dit in een pan met olijfolie aan. Voeg de blokjes pompoen en salie er bij en bak dit even mee. Voeg de groentebouillon toe en kook dit op zacht vuur tot de pompoen gaar is.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking.

Maal met een staafmixer of blender het pompoenmengsel fijn. Voeg de kookroom toe en roer even goed door. Breng de saus extra op smaak met peper.

Roer de gekookte pasta door de pompoensaus.

Serveer de pasta met pompoensaus met:

Variatie 1: 

  • gehaktballetjes
  • verse basilicum
  • Parmezaanse kaas

Variatie 2:

  • geroosterde pijnboomptijes
  • verse basilicum
  • verbrokkelde zachte geitenkaas

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

7 Reacties

  1. Marlotte 26 oktober 2015 om 07:24

    Oh wat een heerlijke pasta! Ik zou uiteindelijk toch voor variatie twee gaan (want ik houd van geitenkaas) maar die eerste lijkt me ook heerlijk!

    1. Brenda Kookt 26 oktober 2015 om 10:09

      Ik ga ook voor de versie met geitenkaas. De versie met gehaktballen was voor mijn vriend ;)

  2. Sabine 26 oktober 2015 om 09:39

    Jummm! Dat ziet er lekker uit, een origineel recept met pompoen :-) Je kunt er ook alle
    kanten mee op hè. Leuk!

  3. Renske 26 oktober 2015 om 09:52

    Het zou nooit in mij opkomen pompoensaus voor de pasta te maken. Maar wat klinkt dit heerlijk zeg! Ik zeg: “Save!” ;-)

    1. Brenda Kookt 26 oktober 2015 om 10:07

      Zeker doen, het heeft mij ook zeer positief verrast. En zelfs mijn vriend, die zegt niet zo van pompoen te houden vond dit heel erg lekker. Vooral de versie met ballen ;)

  4. aniek 28 oktober 2015 om 17:56

    Toen ik dit recept zag, heb ik het direct toegevoegd aan mijn weekmenu.
    Ben het nu aan het klaarmaken. Het ruikt al heerlijk en verwacht dat het zo smaakt.
    Ik heb alleen ipv geitenkaas feta toegevoegd, aangezien ik geen geitenkaasfan ben ;)

  5. Lexa 13 november 2019 om 19:52

    Super lekker pompoensaus! Dank je voor het idee! Zelf heb ik er nog wat spinazie aan toe gevoegd, zoals in een ander recept van je. Ook had ik geen kookroom in huis en heb ik bechamelsaus van volle kwark en wat melk gemaakt om er een romige saus van te maken.
    Zeer geslaagd met alle restjes die ik nog had en geen zin om door de regen naar de winkel te moeten. Dank je!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *