Sinterklaas Crumble met appel en amandelspijs

Sinterklaas crumble met speculaasTijd voor een lekker toetje voor het heerlijke avondje: een Sinterklaas Crumble. Met appel, amandelspijs én natuurlijk kruidnootjes.

Dit recept heeft veel weg van de sinterklaastaart die ik eerder deze week met jullie deelde. Maar dan in het klein. En als toetje. Al mag je hem van mij ook bij de koffie eten hoor. Als je bijvoorbeeld geen tijd hebt om de appel kruimel sinterklaastaart te maken.

Dit toetje maak je lekker snel klaar. De appel is fris, het amandelspijs zoet en de topping is lekker knapperig. Een lekker idee voor een gezellig heerlijk avondje met familie of vrienden.

Toetje sinterklaas

Sinterklaas Crumble

Sinterklaas Crumble met appel en amandelspijs

15 minuten
+ 30 minuten

Ingrediënten

  • 4 friszure appels bijvoorbeeld Jonagold of Elstar
  • snuf kaneel
  • snuf koek- en speculaaskruiden
  • eetlepel suiker
  • beetje citroensap
  • roomboter om in te vetten
  • 150 gram amandelspijs gekocht of maak het zelf naar dit recept
  • 50 gram pepernoten
  • 50 gram zachte boter
  • 50 gram donkere basterdsuiker
  • 50 gram bloem
  • extra pepernoten en garneer amandelen om te garneren

    Extra benodigd: ramekins of kleine ovenschaaltjes (kan ook in een grote ovenschaal)

      Bereiding

      • Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet de schaaltjes in met boter of olie.
      • Verkruimel de pepernoten (bijvoorbeeld door het in een zakje te stoppen en er op te gaan staan of slaan). Kneed de zachte boter met de basterdsuiker. Voeg de bloem hier bij en kneed dit ook goed door. Voeg tot slot de verkruimelde pepernoten toe.
      • Schil de appels en snijd ze in blokjes. Meng suiker, kaneel, speculaaskruiden en een beetje citroensap door de appelblokjes.
      • Verdeel de helft van de blokjes appel over de schaaltjes. Verdeel hierover een laagje amandelspijs en daarover de andere helft van de blokjes appel. Dek de schaaltjes af met een laagje van het kruimeldeeg. Versier de schaaltjes met extra pepernoten en garneer amandelen.
      • Bak de sinterklaas crumble 20 minuten in de oven. Tot de crumble krokant is en de appeltjes mooi zacht zijn.
      Pin dit recept
      Afdrukken

       


      Brenda Hoff
      Brenda Hoff
      Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
      9 comments
      1. Dit vind ik een leuk recept! Dank je wel. Volgende week krijg ik eters en ga ik het maken.
        Ik hoop dat het goed met je gaat in deze laatste dagen voor de bevalling. Heel veel goeds!
        groetjes, Anne.

      Geef een reactie

      Misschien vind je dit ook leuk