Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Sinterklaas Crumble met appel en amandelspijs

Sinterklaas crumble met speculaasTijd voor een lekker toetje voor het heerlijke avondje: een Sinterklaas Crumble. Met appel, amandelspijs én natuurlijk kruidnootjes.

Dit recept heeft veel weg van de sinterklaastaart die ik eerder deze week met jullie deelde. Maar dan in het klein. En als toetje. Al mag je hem van mij ook bij de koffie eten hoor. Als je bijvoorbeeld geen tijd hebt om de appel kruimel sinterklaastaart te maken.

Dit toetje maak je lekker snel klaar. De appel is fris, het amandelspijs zoet en de topping is lekker knapperig. Een lekker idee voor een gezellig heerlijk avondje met familie of vrienden.

Toetje sinterklaas

Sinterklaas Crumble

Extra benodigd:

Sinterklaas Crumble met appel en amandelspijs

15 minuten
+ 30 minuten

Ingrediënten

  • 4 friszure appels bijvoorbeeld Jonagold of Elstar
  • snuf kaneel
  • snuf koek- en speculaaskruiden
  • eetlepel suiker
  • beetje citroensap
  • roomboter om in te vetten
  • 150 gram amandelspijs gekocht of maak het zelf naar dit recept
  • 50 gram pepernoten
  • 50 gram zachte boter
  • 50 gram donkere basterdsuiker
  • 50 gram bloem
  • extra pepernoten en garneer amandelen om te garneren

    Extra benodigd: ramekins of kleine ovenschaaltjes (kan ook in een grote ovenschaal)

      Bereiding

      • Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet de schaaltjes in met boter of olie.
      • Verkruimel de pepernoten (bijvoorbeeld door het in een zakje te stoppen en er op te gaan staan of slaan). Kneed de zachte boter met de basterdsuiker. Voeg de bloem hier bij en kneed dit ook goed door. Voeg tot slot de verkruimelde pepernoten toe.
      • Schil de appels en snijd ze in blokjes. Meng suiker, kaneel, speculaaskruiden en een beetje citroensap door de appelblokjes.
      • Verdeel de helft van de blokjes appel over de schaaltjes. Verdeel hierover een laagje amandelspijs en daarover de andere helft van de blokjes appel. Dek de schaaltjes af met een laagje van het kruimeldeeg. Versier de schaaltjes met extra pepernoten en garneer amandelen.
      • Bak de sinterklaas crumble 20 minuten in de oven. Tot de crumble krokant is en de appeltjes mooi zacht zijn.

       

      Deel dit bericht:

      Share on facebook
      Share on twitter
      Share on whatsapp
      Share on email
      Reacties

      9 Reacties

      1. Marlotte 20 november 2015 om 06:56

        Aah, hoe leuk zit dit eruit!? Ja, deze ga ik zeker weten serveren met Sinterklaasavond. Is vast en zeker een echte topper!

      2. Renske 20 november 2015 om 07:59

        Wat een heerlijk Sinterklaasrecept weer! De combinatie van het frisse, zoete en knapperige lijkt me zo lekker.

      3. Dorien 20 november 2015 om 09:09

        Oh dit lijkt mij super lekker! Heb zelf een lekkere appelcrumble met cranberry’s gemaakt, maar dit is ook echt een super goed idee, mjam!

      4. Ellen 20 november 2015 om 10:48

        Ik vind de combinatie van speculaas en amandelspijs zooo lekker! Deze crumble kan dus ook niet anders dan lekker zijn!

      5. Anne 20 november 2015 om 10:53

        Dit vind ik een leuk recept! Dank je wel. Volgende week krijg ik eters en ga ik het maken.
        Ik hoop dat het goed met je gaat in deze laatste dagen voor de bevalling. Heel veel goeds!
        groetjes, Anne.

        1. Brenda Kookt 21 november 2015 om 09:17

          Wat lief dat je daar aan denkt, dank je wel Anne. Ben benieuwd wanneer de kleine zich laat zien :)

      6. LotMarie 20 november 2015 om 19:57

        Hi bedoel je geen kruidnoten ipv pepernoten?

        1. Brenda Kookt 21 november 2015 om 09:14

          Klopt :) Ik noem ik ze iedere keer pepernoten. Maar ik heb inderdaad kruidnoten gebruikt

      Laat een reactie achter

      Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

      Beoordeel recept