Ga naar de inhoud

Aardappelkroketjes

Vandaag weer eens een recept met aardappel, we maken er een lekker aardappelkroketjes van. Ik eet thuis regelmatig aardappel kroketjes. Al moet ik bekennen dat ik ze meestal kant en klaar meeneem uit het vriesvak. Maar natuurlijk kunnen we ze ook helemaal zelf maken en dat doe ik dan meestal...
45 minuten Voorbereidingstijd
15 minuten Bereidingstijd
Delen op

Aardappelkroketjes

Aardappelkroket makenVandaag weer eens een recept met aardappel, we maken er een lekker aardappelkroketjes van.

Ik eet thuis regelmatig aardappel kroketjes. Al moet ik bekennen dat ik ze meestal kant en klaar meeneem uit het vriesvak. Maar natuurlijk kunnen we ze ook helemaal zelf maken en dat doe ik dan meestal op druilerige zondagen. Zoals vandaag 😉 Bij deze deel ik mijn recept met jullie.

Het zelf maken van deze kroketjes is niet moeilijk, het kost alleen iets meer tijd. Nadat je een mooi aardappelpuree hebt gemaakt rol je er kroketjes van. Je paneert ze en voor je het weet zijn de huisgemaakte aardappelkroketjes klaar. En ja, natuurlijk zijn de zelfgemaakte kroketjes veel lekkerder dan die uit de supermarkt.

Aardappelkroketjes recept

 

Aardappelkroketjes

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze aardappelkroketjes

Voorbereiding: 45 minuten
Bereiding: 15 minuten
Stap 1
Schil de aardappel en snijd eventueel in stukken. Kook de aardappelen gaar. Giet de gekookte aardappelen af laat ze even uitstomen.
2
Stap 2
Verwarm de melk in een pannetje of magnetron (laat het niet koken). Voeg de melk, het ei en de boter toe aan de aardappelen en stamp ze fijn zodat een mooie puree ontstaat. Voeg mosterd en peper en zout toe om de puree op smaak te brengen en meng dit goed door.
3
Stap 3
Verdeel de aardappelpuree over een groot bord of schaal. Dek dit af met huishoudfolie en laat het ongeveer een uur in de koelkast afkoelen en opstijven.
4
Stap 4
Verdeel hierna paneermeel over een bord en kluts in een (ander) diep bord een ei los.
5
Stap 5
Rol mooie aardappelkroketjes van de afgekoelde aardappelpuree. Haal het hierna door het ei, en vervolgens door de paneermeel zodat er een mooi laagje om het kroketje ontstaat.
6
Stap 6
Bak de aardappelkroketjes 4 minuten in heet frituurvet, of 20 minuten in een oven op 200 ºC.

Tip: zelfgemaakte aardappelkroketjes kun je ook invriezen

Bekijk ook andere recepten
Lente-plaattaart met courgette en pesto
MonChoutaart Paastaart met bokkepootjes en lemon curd
Spanakopita ovenschotel
Croissant traybake met aardbeien en room

25 reacties

Ella

Hoi Brenda, Ik wil deze aardappelkroketjes maken voor kerst, Maar hoeveel aardappelkroketjes kun je met dit recept maken? Groetjes Ella

Laat een bericht achter

Aicha

Hallo Brenda, ik wil het graag uit proberen maar voor hoeveel personen is dit recept? Hoeveel kroketten haal je uit deze ingrediënten. Groetjes

Laat een bericht achter

Cobi

Hoi hoi, vraagje, kun je de kroketten ook een dag van te voren klaarmaken? Moet je ze dan alwel paneren?

Jantje

Brenda, wat een superrecept voor aardappelkroketjes. Ga ik doen! Maar die vormgeving, helaas. Ik wist eerst niet wat ik op de foto zag. Recept voor kreng oedang?

Laat een bericht achter

Jantje

Brenda, wat een superrecept voor aardappelkroketjes. Ga ik doen! Maar die vormgeving, helaas. Ik wist eerst niet wat ik op de foto zag. Recept voor kreng oedang

Laat een bericht achter

Bert van der Heul

hallo Brenda, lekker recept hoor. de eerst keer dat ik deze kroketjes maakte heb ik de oven gebruikt. ging prima. Maar de tweede keer (met kerst) heb ik de frietpan gebruikt. Mijn oven was namelijk al vol. Het liep uit op een fiasco. het frituurvet begon enorm te bruisen en de krokketjes losten volledig op. Balen dus. Heeft iemand deze ervaring ook? Heb je tips voor mij? Het is namelijk wel een leuk/lekker recept.

Laat een bericht achter

Jeroen

Zelf heb ik dat ook meegemaakt, let er daarom goed op dat de aardappel puree goed opstijft, d.w.z. dat het meeste vocht eruit is.

lisette

kan je de kroketjes een dag van te voren maken en in de koelkast bewaren? en kun je ze bakken in de airfryer? tips voor nog wat kruiden erdoor? zou het graag met kerst maken

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Bakken met de airfryer moet kunnen, al heb ik dit zelf (nog) niet getest. Van te voren maken en in koelkast bewaren kan. Dit zou ik max 1 dag van te voren doen, anders kun je ze beter invriezen.

Lies de Wilde

Hoi hoi, Ik woon in Thailand en daar kan ik geen oerdegelijke aardappels vinden. Is het mogelijk de kroketjes van instant puree te maken ? Groetjes Lies

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Je kunt het proberen lies, zorg er wel voor dat de puree in dat geval wat steviger is. Bijvoorbeeld door minder vocht te gebruiken.

Leonie

Hoi Brenda, Dit ziet er goed uit! Vraag; als ik ze wil invriezen; dan voor of nadat ze gebakken zijn? En daarna bevroren afbakken in de oven of eerst laten ontdooien? vr gr Leonie

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Vries de aardappelkroketjes in voor je ze afbakt. En ik zou ze bevroren afbakken.

Marcel Driessen

Echt heerlijk altijd zo'n puree....en om het gemakkelijker te maken hebben wij de Tupperware Krokettenmaker super handig en snel! O ja, een ei hoeft inprincipe niet, maar maakt het wel wat romiger! Ik heb er een scheutje koksroom toegevoegt ipv ei, ook goed te doen! Prima Recept Brenda!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

He, wat leuk! Z'n krokettenmaker lijkt me best handig.

lotte

Hallo Brenda, De aardappelkroketjes waren heerlijk, maar een aantal was in de frituurpan opengebarsten, op hoeveel graden bak jij ze?

Laat een bericht achter

Aboutsbstyle

Wat ziet en klinkt dit heerlijk zeg. Ik ga dit zeker een keer proberen als ik weer een keuken heb ;) liefs soraya

Laat een bericht achter

happybudgetcooking

Je kunt er ook heerlijke viskoekjes van maken!

Laat een bericht achter

Barbara

Viskoekjes van aardappels? Ik zoek nog een lekker recept om van vis aardappelkoekjes te maken.

Cheese and Chinese

Lekker! Wij hebben een hele berg aardappelen liggen waar iets mee moet gebeuren, dus dit recept komt net op tijd! :)

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Komt dat even goed uit!

Brenda Kookt

Wat jammer Lotte, ik bak de aardappelkroketjes op 175 graden in de frituurpan

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op