Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Aardappelkroketjes

Aardappelkroket makenVandaag weer eens een recept met aardappel, we maken er een lekker aardappelkroketjes van.

Ik eet thuis regelmatig aardappel kroketjes. Al moet ik bekennen dat ik ze meestal kant en klaar meeneem uit het vriesvak. Maar natuurlijk kunnen we ze ook helemaal zelf maken en dat doe ik dan meestal op druilerige zondagen. Zoals vandaag ;) Bij deze deel ik mijn recept met jullie.

Het zelf maken van deze kroketjes is niet moeilijk, het kost alleen iets meer tijd. Nadat je een mooi aardappelpuree hebt gemaakt rol je er kroketjes van. Je paneert ze en voor je het weet zijn de huisgemaakte aardappelkroketjes klaar. En ja, natuurlijk zijn de zelfgemaakte kroketjes veel lekkerder dan die uit de supermarkt.

Aardappelkroketjes recept

 

Aardappelkroketjes

Aardappelkroketjes

45 minuten
+ 15 minuten
6 personen

Ingrediënten

  • 750 gram aardappelen
  • 40 gram boter
  • 1 ei voor de bereiding plus 2 eieren om de aardappel kroketjes te paneren
  • scheutje warme melk
  • 1 eetlepel fijne mosterd
  • peper en zout
  • paneermeel zoveel als nodig

Bereiding

  • Schil de aardappel en snijd eventueel in stukken. Kook de aardappelen gaar. Giet de gekookte aardappelen af laat ze even uitstomen.
  • Verwarm de melk in een pannetje of magnetron (laat het niet koken). Voeg de melk, het ei en de boter toe aan de aardappelen en stamp ze fijn zodat een mooie puree ontstaat. Voeg mosterd en peper en zout toe om de puree op smaak te brengen en meng dit goed door.
  • Verdeel de aardappelpuree over een groot bord of schaal. Dek dit af met huishoudfolie en laat het ongeveer een uur in de koelkast afkoelen en opstijven.
  • Verdeel hierna paneermeel over een bord en kluts in een (ander) diep bord een ei los.
  • Rol mooie aardappelkroketjes van de afgekoelde aardappelpuree. Haal het hierna door het ei, en vervolgens door de paneermeel zodat er een mooi laagje om het kroketje ontstaat.
  • Bak de aardappelkroketjes 4 minuten in heet frituurvet, of 20 minuten in een oven op 200 ºC.

Tip: zelfgemaakte aardappelkroketjes kun je ook invriezen


    Deel dit bericht:

    Share on facebook
    Share on twitter
    Share on whatsapp
    Share on email
    Reacties

    24 Reacties

    1. Jantje 22 december 2019 om 18:45

      Brenda, wat een superrecept voor aardappelkroketjes. Ga ik doen!
      Maar die vormgeving, helaas. Ik wist eerst niet wat ik op de foto zag. Recept voor kreng oedang?

    2. Aicha 5 mei 2020 om 11:22

      Hallo Brenda, ik wil het graag uit proberen maar voor hoeveel personen is dit recept? Hoeveel kroketten haal je uit deze ingrediënten.
      Groetjes

    3. Ella 21 december 2020 om 19:06

      Hoi Brenda,

      Ik wil deze aardappelkroketjes maken voor kerst,
      Maar hoeveel aardappelkroketjes kun je met dit recept maken?

      Groetjes Ella

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeel recept




    Makkelijk & Snel

    Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tijdelijk een heerlijk recept uit mijn nieuwste kookboek Makkelijk & Snel helemaal gratis!