Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Kruidige Chai Gember Cake

Zonnatura Chai thee met kruiden gember cake

Gesponsord artikel

Jullie weten dat ik een theelover ben. Vooral nu tijdens het einde van mijn zwangerschap zijn de koppen thee niet aan te slepen. Gek genoeg drink ik geen ‘zwarte’ thee maar alleen groene- en kruidenthee.

‘Vroeger’ ben ik eens Zonnatura thee gaan drinken omdat ik vaak last had van mijn darmen. Ik begon het zo lekker te vinden dat ik het daarna ben blijven drinken. Al jaren drink ik iedere morgen bij mijn ontbijt een kopje Zonnatura thee. Afwisselend geniet ik van de ‘Ontbijtmelange’, ‘Goede Nachtrust’ (ja daar ontbijt ik mee) en ‘Kamillethee’.

Maar wist je dat Zonnatura ook smaakjes kruidenthee in het assortiment heeft? Met een van deze theeën ben ik aan de slag gegaan. Geïnspireerd op de kruidentheeën van Zonnatura heb ik de Kruidige Chai Gember Cake samengesteld.

Zonnatura Chaimix thee

Zonnatura heeft een breed thee-assortiment dat gemaakt is van de meest pure en smaakvolle kruiden. Onder andere functionele kruiden theeën (denk aan Detox thee en ontspanning thee), 100% Pure kruiden (zoals Kamille, Venkel en Brandnetel), verschillende Groene theeën en de kruidensensaties. Met deze laatste theesoorten ben ik aan de slag gegaan.

In het assortiment van de kruidensensaties heeft Zonnatura 4 theesoorten ontwikkeld: Chaimix, Bloesemmix, Sterrenmix en Lentemix. Ik ben aan de slag gegaan met mijn favoriet uit dit rijtje, de Chaimix.

Chaimix is een biologische kruidenthee op basis van kaneel, sinaasappelschil, gember en een beetje zoethout. Het is kruidige en warme mix. Als je je kop hebt ingeschonken komen de kruiden je tegemoet, dit past lekker bij deze tijd van het jaar.

Het leek me leuk de smaken van de Chai theemix te verwerken in een lekkere cake. Een kruidige chai gember cake. De cake sluit goed aan bij de Chai theemix. Het is iets lichter van smaak doordat de gember overheerst, maar ook de kaneel en koekkruiden proef je goed terug.

Zonnatura kruidige chai gember cake

Kruidige Chai Gember Cake

Bereidingstijd: 20 minuten bereidingstijd en 75 minuten baktijd

Ingrediënten:

 • 200 gram zelfrijzend bakmeel
 • 200 gram roomboter (op kamertemperatuur)
 • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
 • 4 eieren
 • 2 theelepels koekkruiden
 • 2 theelepels  kaneel
 • 3 theelepels  gemberpoeder
 • 1,5 eetlepel stemgember (geconfijte gember)
 • snufje zout

Extra benodigd: cakeblik van 22 cm

Bereiding:

Vet de cakevorm in en leg er een bakpapiertje in zodat je de cake straks gemakkelijk uit de vorm kunt halen. Verwarm de oven voor op 160ºC.

Mix de suiker met de boter romig. Voeg als het gemengd is de eieren toe. Voer hierna het zelfrijzend bakmeel, toe met een snuf zout, de koekkruiden, kaneel en gemberpoeder door het beslag.

Snijd de gember fijner en roer dit door het beslag. Verdeel het beslag in de cakevorm.

Bak de cake 75 minuten in de oven. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is, als hij er droog uitkomt is de cake klaar.

Laat de cake voor het serveren even afkoelen op een rooster.

Dit artikel is een samenwerking met Zonnatura, lees mijn disclaimer

———————————————
Wil je op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

6 Reacties

 1. Marlotte 30 november 2015 om 07:17

  Aah, ik ben echt dol op kruidkoek. Ziet er echt waanzinnig lekker uit! Moet echt weer eens zo’n cake maken, veel te lang geleden!

 2. Lysanne 4 december 2015 om 13:34

  Leuk bedacht om een cake te baseren op thee. Daar zou ik zelf niet snel op zijn gekomen!

 3. Ciri 12 februari 2016 om 20:54

  Deze cake smaakt echt fantastisch! Echt een heerlijk recept, bedankt!

  Ik vroeg mij alleen af hoe het kan komen dat mijn cake compacter is dan die van jouw. Op de foto lijkt jouw cake namelijk veel luchtiger en lichter van kleur dan die van mij. Heb je misschien nog tips?

  1. Brenda Kookt 12 februari 2016 om 21:03

   Dit kan komen doordat de boter misschien niet luchtig genoeg is geklopt met de suiker. Was de boter goed op kamertemperatuur?

   1. Ciri 14 februari 2016 om 17:19

    Dat zou het inderdaad wel geweest kunnen zijn! De volgende keer zal ik de boter er echt een paar uur van tevoren uit de koelkast halen en nog iets langer kloppen. Bedankt voor de tip!

 4. Anouk 1 maart 2016 om 09:35

  Lijkt me een hele lekkere cake!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *