Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bladerdeeghapjes met frambozen

 bladerdeeghapjes Gesponsord artikel

Vandaag staat de liefde centraal op Brenda Kookt. Ik wil jullie namelijk vertellen over de Lots of love kruidenthee van Natural Temptation, én geef jullie het recept van lekkere snelle zoete bladerdeeghapjes. In hartvorm.

Dat ik gek ben op thee dat is inmiddels wel bekend denk ik. Vooral kruidentheetjes vallen bij mij altijd goed in de smaak. Daarom past het merk Natural Temptation goed bij me. Zij hebben 12 feestelijke biologische (kruiden)theeën in het assortiment.

Iedere thee is gekoppeld aan een speciale gelegenheid, waardoor het extra leuk is om deze thee cadeau te geven. Voor iedere gelegenheid is er een thee beschikbaar. De slogan is niet voor niets ‘Je bent attenter met thee’. Een greep uit het theeassortiment: Happy birthday, Home sweet home, Dreams come true, Wish you luck, Welcome little baby (goed om te weten: deze thee is borstvoeding stimulerend), Thanks a lot en natuurlijk ook Lots of love.

Natural temptations lots of love

De verpakking van Natural Temptation thee ziet er vrolijk uit, en op de verpakking is ook ruimte om een tekst te schrijven. Hierdoor hoef je het niet in te pakken en is het extra leuk om het cadeau te geven!

De smaken van de theeën zijn afgestemd op de sfeer en het gevoel dat bij het moment past. Zo bevat Lots of love echte rozenblaadjes en heeft het een subtiele kruidige smaak die niet overheersend is. En de smaak van Home sweet home is bijvoorbeeld geïnspireerd op verse appeltaart.

En als je dan een thee cadeau geeft is het ook leuk om er iets bij te geven dat je kunt eten. Daarom maakte ik zoete bladerdeeghapjes met frambozen. In hartvorm zodat ze extra goed bij de Lots of love thee passen, leuk idee voor Valentijnsdag? De hapjes zijn gemakkelijk om te maken, en lekker zoet door de frambozenvulling.

Scroll naar beneden voor het snelle recept van de bladerdeeghapjes. 

Bladerdeeghapjes met frambozen

Zoete bladerdeeghapjes met frambozen

Bereidingstijd 15 minuten en 20 minuten baktijd

Ingrediënten voor 12 hapjes

 • 6 plakjes (roomboter)bladerdeeg
 • 50 gram frambozen uit diepvries (ontdooid)
 • 2 eetlepels kristalsuiker (plus extra suiker om de hapjes mee te bestrooien)
 • 1 eidooier

Extra benodigd: hartje-koekjessteker

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Prak de frambozen met een vork fijn en verwarm dit samen met de suiker in een pannetje op laag vuur. Roer dit goed door.

Steek uit ieder plakje bladerdeeg 4 hartjes. Snijd in 12 hartjes in het midden een kruisje, dit worden de bovenkanten van de hapjes. Verdeel in het midden van de andere uitgestoken hartjes met een theelepeltje een beetje van het frambozenmengsel. Leg de ingekerfde hartjes een voor een voorzichtig op de hartjes met het frambozenmengsel. Druk de zijkanten van de bladerdeeghapjes met een vork aan zodat ze goed dicht zitten. Leg de bladerdeeghapjes hierna voorzichtig op de bakplaat. Roer de eidooier los en bestrijk de bladerdeeghapjes hiermee.

Bak de zoete bladerdeeghapjes met frambozen in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin en krokant.

Dit artikel is een samenwerking met Natural Temptations, lees mijn disclaimer

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

9 Reacties

 1. Marlotte 8 februari 2016 om 06:54

  Wat een leuk en vooral makkelijk receptje, altijd fijn! Lijkt me ook onwijs lekkere thee!

 2. Cheese and Chinese 8 februari 2016 om 09:25

  Wat super schattig! Ik was niet van plan iets leuks voor Valentijn te maken maar nu krijg ik toch een beetje de kriebels..

 3. Elianne 8 februari 2016 om 12:05

  Wat een lieve en schattige hapjes. En met zo weinig ingrediënten! Dit is echt een cute Valentijnscadeautje zo samen met die thee :)

  1. Brenda Kookt 8 februari 2016 om 14:06

   Ja toch? Ook leuk om aan een vriendin te geven (en samen op te eten ;))

 4. Tanja 8 februari 2016 om 14:50

  Ook ik ben dol op thee, al vanaf ik 2 was Een anekdote is bekent in de familie. Ik moest naar de oogarts, ik was ontzettend scheel. En omdat ik te klein was om te lezen kreeg ik een kaart met steeds kleiner wordende duidelijke afbeeldingen zoals een huisje, boompje, bal en ook een theepotje. En bij die laatste zei ik telkens “Lekker kopje thee” :-) Het zat er dus al jong in.
  Ik vind de gedachte van de natural temptations thee heel erg leuk en een heel leuk geef-en krijg cadeau! Waar is hij zoal te koop? Bij bv AH of alleen bij speciaalzaken? En jouw Bladerdeeghapjes met fruit lijkt me heel lekker en niet moeilijk te maken, maar je moet er maar opkomen. Bedankt voor de inspiratie en het recept :-)

  1. Brenda Kookt 8 februari 2016 om 15:17

   Natural Temptation wordt in ‘mijn dorp’ verkocht bij de Etos. Het wordt ook verkocht bij natuurvoedingswinkels zoals Ekoplaza en v/d Natuur, in de Waar winkels en bij verschillende DA en DIO drogisterijen.

   1. Tanja 8 februari 2016 om 21:08

    Bedankt, dan vind ik ze wel! De Etos en DA en natuurwinkels zijn hier vlakbij :-)

 5. Jan Willem Pol 8 februari 2016 om 15:05

  Hi Brenda,
  Leuk recept, de abrikozen hartjes met extra suiker, maar wat zou volgens jou de vulling kunnen zijn voor een hartige variant??
  Ragout, blokjes rookworst (geen fricandel!)

  Dit recept is goed voor Valentijnsdag, denk ik??

  Heb je ook nog een passend, gemakkelijk recept voor vandaag (carnavalsmaandag) of morgen?
  De optochten gaan op veel plaatsen niet door, dus is er ruimte voor lekker eten!!

  Ik zie je reactie graag tegemoet,
  Jan Willem Pol

  1. Brenda Kookt 8 februari 2016 om 15:20

   Je kunt zeker ragout gebruiken, maar bijvoorbeeld ook een gehakt-mengsel. Neem eens een kijkje bij de gehakt pasteitjes: https://brendakookt.nl/2015/09/23/gehakt-pasteitje/
   Ik weet niet wat je wilt eten op carnavalsmaandag of -dinsdag. Hier in het noorden vieren we dat niet. Maar als je voor een grotere groep kookt kun je bijvoorbeeld ook de Kip cajun wraps maken, een nachoschotel, spaghetti bolognese… of een broodje hamburger of -bal gehakt :)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *