Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bloggers Be Like TAG

bloggers be like tag brenda kooktVia Instagram kwam ik de Bloggers Be Like Tag tegen, een TAG die Maris van het blog HareMaristeit heeft bedacht. De Tag gaat over bloggen in het algemeen. Omdat mijn blog bijna 4 jaar bestaat (volgende week!) leek het me leuk deze Tag in te vullen en jullie zo een kijkje achter de schermen te geven.

Lees dus vooral door als je wilt weten aan welke punten ik nog kan sleutelen en aan welke bloggerscliche’s ik me schuldig maak!

 

Bloggers be like TAG

1. Hoe lang blog je al?

Volgende week is het 4 jaar geleden dat ik mijn blog aanmaakte en begon met bloggen. Ik begon met bloggen ‘voor de leuk’ en had eerlijk gezegd gedacht dat ik er in de zomer weer mee zou stoppen. Maar nu zijn we 4 jaar verder en is bloggen niet alleen mijn hobby, maar mijn werk geworden.

2. Wat vind je het allerleukst en het allerstomst aan bloggen?

Het leukste aan bloggen vind ik de afwisseling. Ik bedenk recepten, kook, fotografeer, bewerk foto’s en schrijf artikelen. Allemaal super leuk om te doen! En wat ook super leuk is: het contact met bezoekers. Ik vind het zo tof dat jullie reacties op mijn blog achterlaten en via Facebook, twitter en instagram altijd heel erg enthousiast reageren.

Wat ik minder leuk vind aan bloggen is het administratieve gedeelte dat er bij komt kijken. Ineens moet ik ook de administratie doen, wat opzich natuurlijk een goed teken is. Want hierdoor kan ik van bloggen mijn werk maken.

Ook ontvang ik dagelijks veel mailtjes, van bezoekers maar ook van bedrijven. Niet alles is interessant voor Brenda Kookt.  Toch probeer ik iedereen te beantwoorden, en daar gaat veel tijd in zitten. Ik heb gelukkig nog niet veel ‘last’ gehad van negativiteit op mijn blog, dat zou ik het allerstomst vinden. Gelukkig zijn mijn bezoekers altijd heel erg lief, enthousiast en behulpzaam naar elkaar toe.

3. Wat zijn jouw beste kwaliteiten als blogger en aan welke punten wil je nog sleutelen?

Mijn beste kwaliteit als blogger is dat Brenda Kookt helemaal Brenda is. Ik doe me niet anders voor dan ik ben en doe niet moeilijk over koken. Vaak probeer ik koken simpel maar lekker te maken en dat lukt aardig :)

Graag wil ik werken aan mijn commerciële instelling en zakelijk inzicht. Brenda Kookt heeft inmiddels een groot bereik, (advertentie)ruimte en samenwerkingen zijn geld waard en daar kan ik nog aan werken. Tot voor kort was mijn blog hoofdzakelijk een hobby en dat was helemaal goed. Nu moet ik van mijn blog leven en zou het handiger zijn als ik iets commerciëler en zakelijker ben ingesteld. Daar werken we aan.

4. Welke drie artikelen op je blog, zijn het meest gelezen of gedeeld op social media?

Het recept voor de lekkerste aardappeltjes uit de oven is iedere maand het meest gelezen artikel op Brenda Kookt. Via google wordt dit recept heel erg goed gevonden. En terecht, de aardappeltjes zijn heer-lijk! Ook hier staan ze nog steeds regelmatig op tafel.

Op nummer 2 staat de Sinterklaas Monchou taart. Dit artikel is (vooral tijdens de sinterklaasperiode) heel erg veel gedeeld en bekeken. Al twee keer op rij is het een topper. Zelf heb ik deze taart dit jaar ook weer gemaakt. Een goed gelukte versie op de traditionele monchoutaart.

Ik ben opgegroeid tussen de bloemkolen en daarom is het ook heel erg tof dat er een bloemkool-recept in de top 3 staat. Namelijk de bloemkool ovenschotel. Zodra het straks weer bloemkooltijd is (de tijd dat de Nederlandse bloemkolen weer te koop zijn) staat deze schotel ook bij mij weer op tafel. Ik heb inmiddels gehoord dat deze schotel zelfs in verzorgingshuizen wordt gekookt én favoriet is.

Bloggers be like tag

5. Welke misvatting over bloggen hoor je het meest?

Veel mensen beginnen een blog omdat je dan veel gratis spullen krijgt en makkelijk geld verdient. Ja (als je blog groot genoeg is) krijg je gratis spullen en kun je geld verdienen. Maar makkelijk is dat niet, en het moet zeker niet het doel van je blog zijn. Bloggen kost namelijk ook heel erg veel tijd, veel meer tijd dan je als bezoekers zou verwachten, en doorzettingsvermogen. Als je het niet leuk vindt om te doen dan houd je dit niet vol.

6. Aan welke bloggersclichés maak jij je schuldig?

Voordat ik iets in mijn mond stop moet het op de foto. Soms moeten er een aantal dingen op tafel verschoven worden zodat de foto er mooier uit ziet. En ik maak altijd meerdere foto’s zodat er iets te kiezen valt. Mijn vrienden en familie zijn hier inmiddels aan gewend :)

7. Krijg je hulp, of doe je alles voor je blog helemaal zelf?

In het begin deed ik alles zelf, maar inmiddels heb ik steeds meer hulp. En dat is goed, want ook bij mij zitten er maar 24 uur in een dag ;)

Angelina van Eunoia Studio heeft het design van mijn blog ontworpen (hier ben ik nog super blij mee) en helpt me ook met het maken van printables, Adfactor verzorgt de samenwerkingen met merken, de boekhouder helpt me met de administratie en mijn lieve vriendin Inge leest mijn artikelen vaak na. Zo haalt ze er veel spel- en typefouten uit :)

8. Wat voor soort blogs lees je graag en hoeveel bloggers volg je?

Ik las altijd heel veel blogs, maar toevallig heb ik mijn leeslijst in bloglovin laatst opgeschoond. Ik volg een aantal Nederlandse foodblogs, en ook een paar lifestyleblogs. Wel volg ik veel bloggers op social media, als zij een voor mij interessant artikel plaatsen dan lees ik dat.

9. Plan jij je blogberichten van tevoren in, of post je alles ‘live’?

De blogberichten op Brenda Kookt worden van te voren ingepland. Confession: ik sta niet iedere ochtend om 6 uur op om het live te zetten ;)

Door blogberichten in te plannen kan ik vooruit werken en dat is met drukke periodes heel erg handig. Zo heb ik in december, nadat mijn dochtertje was geboren, iedere dag een recept online kunnen plaatsen.

10. Welke gouden (of technische) tip heeft jou geholpen en zou iedere blogger moeten weten?

Dit is een lastige vraag, er zijn zo veel tips die mij geholpen hebben. Een tip die ik dagelijks gebruik is de website Hootsuite Hiermee kun je berichten op Social Media inplannen. Zo konden er toch berichten op social media verschijnen als ik aan het werk voor de baas was.

Bloggers be like tag

11. Wat is de mooiste ervaring (of samenwerking) die je met je blog hebt gehad?

Afgelopen jaar waren er twee hele toffe samenwerkingen. Namelijk The Biggest Bloggers BBQ met MAGGI waarbij ik jullie kon ontmoeten, en Brenda’s High Tea die ik samen met Restaurant Van Dis heb georganiseerd. En ik kan jullie verklappen: in 2016 komen er nog meer toffe samenwerkingen en ervaringen aan!

12. Wat is het stomste dat je ooit als blogger hebt gedaan/zijn er dingen waar je achteraf spijt van hebt?

Ik heb nergens spijt van en heb eigenlijk ook geen hele stomme dingen gedaan als blogger. Negatieve artikelen (zoals reviews) plaats ik niet en ik laat me ook op social media niet overdreven negatief uit over merken of producten.

Als ik door mijn blogarchief scroll dan vind ik sommige foto’s uit de eerste jaren van mijn blog zwaar onder de maat. Maar omdat het ook leuk is om mijn groei en ontwikkeling hierin te zien laat ik ze toch staan.

13. Hoe ga jij om met jouw privacy? Deel jij veel persoonlijke dingen op je blog of scherm je bewust bepaalde dingen af?

Ik deel steeds meer persoonlijk dingen op mijn blog, zo ook over bijvoorbeeld mijn zwangerschap en de geboorte van ons dochtertje. Wel ben ik hierin selectief. Zo probeer ik alles een relatie met food te geven.

14. Wat hoop je nog een keer met/via/dankzij je blog te kunnen doen?

Mijn grootste droom gaat de komende maand uitkomen: van mijn hobby Brenda Kookt mijn werk maken :) Vanaf 1 april 2016 is Brenda Kookt mijn baan en werk ik er niet meer naast bij een werkgever. Dit is ontzettend spannend en een grote uitdaging maar ik heb her super veel zin in.

Maar er zijn nog meer dromen: ooit wil ik een echt ‘Brenda Kookboek’  maken, een kookboek met mijn recepten. Ook lijkt het me leuk eens een workshop te doen en nog veel meer van jullie te ontmoeten en samen te koken.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

10 Reacties

 1. Marlotte 16 februari 2016 om 07:25

  Wat een ontzettend leuke tag is dit! Onwijs leuk om te zien hoe jij het hele bloggen beleeft en knap dat je er nu je werk van kunt maken. Gefeliciteerd!

 2. Lianne 16 februari 2016 om 12:21

  Ik vind het altijd zo leuk dat jij echt Brenda bent, kijk ik ken je helemaal niet, maar ik vind je in de artikelen altijd zo normaal en leuk overkomen. Gewoon zoals je bent. En ja, een Brenda Kook(t)boek zou enorm leuk zijn!

  1. Brenda Kookt 17 februari 2016 om 09:23

   Wat lief, dank je wel Lianne. Dat vind ik heel erg leuk om te horen.

 3. Maris Maria Renne 16 februari 2016 om 16:14

  Superleuk dat jij mijn tag ook hebt ingevuld!!! Erg leuk om je antwoorden te lezen en hoe alles food gerelateerd is :-)
  Die administratie is ook echt iets waar ik niet blij van word trouwens en wat ik tot het laatste moment uitstel. Lang leve de boekhouder haha

  1. Brenda Kookt 16 februari 2016 om 21:54

   Ik vond het een hele leuke tag om in te vullen Maris. Leuk om op deze manier meer over het bloggen te vertellen.

 4. Betty 16 februari 2016 om 19:42

  Gefeliciteerd met je nieuwe fulltime job dame!
  Heel veel plezier uiteraard!
  Groetjes!

 5. Nienke 16 februari 2016 om 20:53

  Superstoer Brenda! Ik volg je al van het begin. En ik geniet er echt van dat je naast de leuke recepten, mooie foto’s en leuke verhalen bent door blijven gaan. Hoe mooi is het om iets eigens te ontwikkelen en al die tijd heb je je niet laten verleiden om je blog vol te stampen met advertenties..
  Succes ook met de toekomst! Lekker doorgaan maar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *