Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

dé Brenda Kookt met LEV BBQ box!

De box bevat een complete barbecuemaaltijd voor 4 personen!

Wil je 8 juli lekker van de box genieten?
Bestel dan voor donderdag 1 juli21.00,  uur.

Bestel nu:

dé Brenda Kookt met LEV BBQ box!

De box bevat een complete barbecuemaaltijd voor 4 personen!

Wil je 8 juli lekker van de box genieten?
Bestel dan voor donderdag 1 juli 21:00 uur.

Food-voorbereidingen baby op komst

foodvoorbereidingen baby op komst

Vandaag deel ik geen nieuw recept maar een artikel dat al tijden in mijn concepten staat. Vlak voor de bevalling was ik aan dit artikel over foodvoorbereidingen met een baby op komst begonnen. Het kwam er alleen niet meer van om hem af te maken. Toch vind ik het leuk om dit artikel alsnog te delen, ook al is mijn kleine meisje inmiddels alweer 3 maanden oud.

Vlak voordat er een baby op komst is wil de mommy to be vaak nog wat dingen van haar to-do lijstje strepen. Als je zwangerschapsverlof hebt, heb je hier mooi de tijd voor. Ik ben gek op lijstjes en daarom had ik ook een lijst met dingen die ik tijdens mijn verlof wilde doen. Het zal jullie vast niet verbazen dat de laatste weken van mijn zwangerschap voornamelijk foodgerelateerde punten op mijn to-do lijstje stonden. Mijn baby liet aardig lang op zich wachten (ze werd na ruim 41,5 weken zwangerschap geboren) en dus had ik alle tijd om alles rustig af te vinken.

In dit artikel vertel ik jullie de foodgerelateerde punten die op mijn to-do lijstje stonden. Ik ben benieuwd of anderen deze dingen ook nog even in hun verlof hebben kunnen afvinken. Of deden jullie niet aan to-do lijstjes tijdens het zwangerschapsverlof? ;)

Keuken schoonmaken

Met stip op nummer 1 stond het schoonmaken en opruimen van de keuken(kastjes). Het leek me heerlijk om alles even goed door te nemen en te soppen. Dit heb ik dan ook in het begin van mijn verlof gedaan.

Dit geldt overigens niet alleen voor de keuken, ik heb direct het hele huis onder handen genomen. Niets zo fijn als in een schoon huis zwangerschapsverlof vieren.

Tip: schakel hier hulptroepen voor in. Zo heeft mijn moeder me geholpen. Dit gaat een stuk sneller, en de dingen waar jij niet zo goed meer bij kunt (zoals bijvoorbeeld de ramen) die kun je laten doen.

Koelkast schoonmaken

De koelkast schoonmaken kan een behoorlijke klus zijn, maar als het eenmaal is gedaan vind ik het altijd ontzettend lekker. Als je de koelkast schoonmaakt haal dan alles uit de koelkast en zoek de producten meteen uit. Gooi het weg als iets over datum is of je weet dat je het toch niet gaat opeten.

Vriezer ontdooien

Nog zo’n rotklus: het ontdooien van de vriezer. Als je dit nog even in je verlof doet hoef je er de maanden daarna als je met de baby bezig bent niet meer naar om te kijken.

Vriezer vol koken

Als er een klein moppie is geboren kom je niet zo snel aan koken toe. Toch wilde ik wel lekker eten. En daarom heb ik er voor gezorgd dat de vriezer goed gevuld was met maaltijden. O.a. pastasaus, nasi en ovenschotels had ik extra gekookt en ingevroren. Ik had zelfs zo veel gekookt dat het niet meer in mijn eigen vriezer pastte en een deel in de vriezer van mijn schoonmoeder bewaard moest worden ;)

Hier heb ik na de geboorte van Fem ontzettend van genoten. Als ik geen tijd had om boodschappen te halen kon ik zo iets uit de vriezer pakken om te ontdooien.

Nadenken over traktaties als de kleine er is

Als er een kleintje geboren is dan wil je natuurlijk iets lekkers op tafel zetten als de kraamvisite komt. Handig om hier alvast over na te denken voor de kleine geboren wordt.

Wij hebben een grote geboortetaart besteld waarvan het ontwerp geïnspireerd werd op het geboortekaartje. Maar daar kon natuurlijk niet alle kraamvisite van eten. Ik bleek niet genoeg puf te hebben om in de kraamweken zelf te gaan bakken. Daarom ging ik voor de makkelijkste optie: roze koeken met slagroom en muisjes. Lekker makkelijk als je een meisje hebt gekregen, maar je kunt ze natuurlijk ook zelf maken (check dit recept)

Je kunt ook zelf iets maken en dan bijvoorbeeld invriezen. Bijvoorbeeld cakepops, blondies, cupcakes en rocky road hapjes. Maar je kunt ook iets kiezen dat je gemakkelijk ter plekke kunt maken, zoals een van deze hapjes of de tompouce.

Alles opschrijven wat je na de bevalling weer wilt eten

Dit punt was niet per se nodig, maar ik vond het leuk om te doen. In mijn telefoon hield ik een lijstje bij met lekkere dingen die ik na de bevalling wilde eten. Met de dag groeide dit lijstje.

Denk aan biefstuk, carpaccio, filet american, gerookte zalm, eitjes met een zachte dooier (gekookt en gebakken), ossenworst, wijntjes, tiramisu…. Inmiddels heb ik dit allemaal gegeten. Dat was genieten, zeker als je er al een tijd naar uit kijkt.

Met zijn tweetjes uit eten

Als de baby geboren is kun je natuurlijk nog gewoon leuke dingen blijven doen en avondjes weg gaan. Je moet dan alleen wel even voor oppas zorgen voor je deur uit gaat. Geniet er tijdens je verlof nog even van dat dit niet hoeft. Dus ga lekker de deur uit! Bijvoorbeeld nog even lekker met zijn tweetjes een avondje weg voordat de kleine komt.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

2 Reacties

  1. Anne 3 maart 2016 om 17:39

    O wat een goed lijstje ! Ga hem onthouden.. Lijkt me super slim om nog te doen.. Dan.. Duurt nog even ;-)

    1. Brenda Kookt 7 maart 2016 om 09:47

      Leuk Anne, dat komt bij jou ook zeker van pas. Geniet van je zwangerschap. De tijd vliegt voorbij hoor ;)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *